Jump to content
EsadBuba

İlk Böceğim Pupadan Çıktı.

Recommended Posts

Az önce pupadan bu arkadaş çıktı bu arkadaşı ne ile besleyeceğim ve bu beyaz fakat gördüğümde böcekler siyah gibiydi neden böyle (eğer bu bir evreyse affınıza sığınıyorum hobide çok yeniyim) 

EFE7F8E9-35CA-474A-A136-7444156EE797.jpeg

Bukalemuncu, 2 dakika önce yazdı:

O daha siyahlaşıcak beslemesi kurtlarla aynı ama kabının içine yumurta giyimleri köy zaten şimdi o bir ters gelir 2 saat ama bence ters gelince düz çevir

Yani aynı şekilde patates mi koyucam içine de yiyecekler

EsadBuba, 14 dakika önce yazdı:

Az önce pupadan bu arkadaş çıktı bu arkadaşı ne ile besleyeceğim ve bu beyaz fakat gördüğümde böcekler siyah gibiydi neden böyle (eğer bu bir evreyse affınıza sığınıyorum hobide çok yeniyim) 

EFE7F8E9-35CA-474A-A136-7444156EE797.jpeg

Bakım olarak un kurtları ile aynı besinleri verebilirsiniz , yumurta violü koyarsanız yeterli olur.Aşagilarda "Un kurdu böcek evresi " diye bir konu var orda çoğu şey konuşuldu , onuda okumanızı tavsiye ederim.

EsadBuba, 9 dakika önce yazdı:

Yani aynı şekilde patates mi koyucam içine de yiyecekler

Evet aynı arada bir patates ver 1 gün sonra al yataklık full kepek ise 2 günde bile sorun çıkmaz tabi kabın üstü açıksa

Blank, 19 saat önce yazdı:

cem yılmaz seni

Hmm sizi yanlış anlamışım sanırım türünü sormuşsunuz ad diyince gerçekten ad sordunuz sandım kusura bakmayın

EsadBuba, 4 saat önce yazdı:

Hmm sizi yanlış anlamışım sanırım türünü sormuşsunuz ad diyince gerçekten ad sordunuz sandım kusura bakmayın

Bu dünya hassas kalpler için cehennemdir 

Bukalemuncu, 29.09.2020 - 18:39 yazdı:

Evet aynı arada bir patates ver 1 gün sonra al yataklık full kepek ise 2 günde bile sorun çıkmaz tabi kabın üstü açıksa

2 tane oldular ve kendilerini yataklığın içine gömüyolar normal mi

Guest
EsadBuba, Şimdi yazdı:

2 tane oldular ve kendilerini yataklığın içine gömüyolar normal mi

Yumurtlamak için dişiler Yataklığın altına girer normal sıkıntı yok 

siemespi, 3.10.2020 - 11:08 yazdı:

Yumurtlamak için dişiler Yataklığın altına girer normal sıkıntı yok 

Bir yerde okuduğum kadarıyla böcekler yumurtalarını yediği için 2 haftada bir yataklığı değiştirin diye bir şey görmüştüm o yataklığı değiştirmek yerine elek gibi bir şeyden geçirip o küçük kurtçukları başka bir kaba koysam olur mu

Başka bir kaba aktarabilirsin fakat kurtçuklar elekten geçer mi bilmiyorum onun yerine yataklığı biraz fazla koyarsan daha iyi olur bu sayede böcekler yumurtaları daha az yerler.

XPlot, 1 dakika önce yazdı:

Başka bir kaba aktarabilirsin fakat kurtçuklar elekten geçer mi bilmiyorum onun yerine yataklığı biraz fazla koyarsan daha iyi olur bu sayede böcekler yumurtaları daha az yerler.

İşte kurtçuklar elekten geçmeyeceği için yataklık aşağı inecek onu tekrardan böceklerin yerine dökeceğim kurtçukları da başka bir yere atacağım nedeni de elimde yeni yataklık yapacak malzeme olmaması ve daha ucuza gelmesi :D

Ayırmanıza gerek yok bence kurtlar ve böcekler aynı yerde yaşayabilir sadece daha az verimli olur büyük bir ihtimalle bir süre sonra sayıları baya artıyor.

XPlot, 4 dakika önce yazdı:

Ayırmanıza gerek yok bence kurtlar ve böcekler aynı yerde yaşayabilir sadece daha az verimli olur büyük bir ihtimalle bir süre sonra sayıları baya artıyor.

Elimdeki kurt ve böcek sayısı çok az oyüzden riske atmak istemiyorum.

Bukalemuncu, 5 dakika önce yazdı:

Daha yumurtlamaya yeni başlamışlardır elektende çok rahat geçer kurtlar

Elek dediğim evlerdeki küçük annelerimizin un eledikleri şeyle yapıcam çok çok küçük delikleri geçemezler bence.

XPlot, 17 dakika önce yazdı:

Yataklık içinden geçebilecek mi

Delikleri un kum gibi şeylerin geçebileceği kadar oyüzden o küçük kurtçukların geçmesi zor en kötü bir kaç kez tekrarlayarak büyük bi kısmını almış olurum

Edited by EsadBuba

EsadBuba, 2 dakika önce yazdı:

Delikleri un kum gibi şeylerin geçebileceği kadar oyüzden o küçük kurtçukların geçmesi zor en kötü bir kaç kez tekrarlayarak büyük bi kısmını almış olurum

Şimdi elersen boşu boşuna elemiş olursun kurtçuklar yumurtadan ilk çıktıklarında gözle görülmüyorlar

Bukalemuncu, 1 dakika önce yazdı:

Şimdi elersen boşu boşuna elemiş olursun kurtçuklar yumurtadan ilk çıktıklarında gözle görülmüyorlar

Yok zaten şimdi değil denemek amaçlı elimdeki yataklığın bi kısmını yaptım geçiyo.

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.