Jump to content
moloch2626

Leopard Gecko Teraryum

Önerilen İletiler

Arkadaşlar merhaba. Leopard geckom için böyle bir yaşam alanı sundum. Ev soğuk olduğundan teraryum ortam ısısı için ısıtıcı pede ek olarak 30 watt halojen ampul kullanıyorum.  Ortam ısısı 28 29 derece oluyor. Ancak bu ışık geckoyu rahatsız edermi sizlere danışmak istedim. Geckonun gözlerinde iltihap vardı tedaviye devam ediyorum, gözlerinde iltihap kalmadi ancak halen tam açamıyor.  Acaba ışıkdanmi diye şüphelendim. Bu işığı kaldırırsam ortam ısısı 22 23 derece oluyor. Tavsiyeleriniz neler ? 

20201105_125833.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

22 - 23 derece önerilmese de ben de o derecelerde bakıyorum, ne yemden kesildi ne de hareketleri yavaşladı. Bu ışığı gündüz açıp gece kapatabilirsin. O vakit maksimum 25e 24e düşer ortam ısısı. Bu arada evet ışık varken gözlerini tam açamaması normal. Son olarak ben terraryumunda sauna göremedim. En kısa zamanda o eksikliği de gider dostum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Blank, 1 dakika önce yazdı:

22 - 23 derece önerilmese de ben de o derecelerde bakıyorum, ne yemden kesildi ne de hareketleri yavaşladı. Bu ışığı gündüz açıp gece kapatabilirsin. O vakit maksimum 25e 24e düşer ortam ısısı. Bu arada evet ışık varken gözlerini tam açamaması normal. Son olarak ben terraryumunda sauna göremedim. En kısa zamanda o eksikliği de gider dostum.

soldaki kap nem kabı. Şimdilik peçete kullanıyorum, torf kullandığımda gözlerini çok sürtüyordu

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
moloch2626, Şimdi yazdı:

soldaki kap nem kabı. Şimdilik peçete kullanıyorum, torf kullandığımda gözlerini çok sürtüyordu

O zaman ya sıcak ya da soğuk mağarası eksik.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
moloch2626, Şimdi yazdı:

soğuk mağara kullanmıyorum. Önceki geckolarımdada hiç soğuk mağara kullanmadım.

Ben kullanmanı tavsiye ederim, soguk sicak ve sauna kullanan birisi olarak zaman zaman soguk magarada zaman zaman sicakta ve zaman zaman da saunada dolastigina sahit oldum. Yine de dedigim gibi isik dongusunu sagladigin surece problem yok

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
moloch2626, 31 dakika önce yazdı:

Arkadaşlar merhaba. Leopard geckom için böyle bir yaşam alanı sundum. Ev soğuk olduğundan teraryum ortam ısısı için ısıtıcı pede ek olarak 30 watt halojen ampul kullanıyorum.  Ortam ısısı 28 29 derece oluyor. Ancak bu ışık geckoyu rahatsız edermi sizlere danışmak istedim. Geckonun gözlerinde iltihap vardı tedaviye devam ediyorum, gözlerinde iltihap kalmadi ancak halen tam açamıyor.  Acaba ışıkdanmi diye şüphelendim. Bu işığı kaldırırsam ortam ısısı 22 23 derece oluyor. Tavsiyeleriniz neler ? 

20201105_125833.jpg

Yapman gereken 

1)ışığı kaldırman, çünkü leopard gecko türü bir gececi türdür gündüzleri gözleri ışıktan rahatsız olduğu için genellikle geceleri avlanırlar 

2)ısı nın düşmemesi için ısıtıcı pedini değiştirip daha yüksek w ta ped almanız gerekir 

moloch2626, 6 dakika önce yazdı:

soğuk mağara kullanmıyorum. Önceki geckolarımdada hiç soğuk mağara kullanmadım.

Terranın içinde nem mağ. + sıcak alan mağ. + soğuk alan mağ. Olması gerekir

Ek olarakta ısıtıcı pedin öneminde bikaç noktaya değinmek istiyorum

Isıtıcı ped geckonuzun sindirimi için çok önemlidir ,terrasında ortam sıcaklığını ampulle sağlamak ile tabandan gelen ısı(pedden çıkan karnını ısıtan ısı) yardımıyla sağlamak aynı şeyler değildir.

Kesinlikle tabandan ped ile gelen ısıya geckonuzun ihtiyacı vardır

Not:

Ben araştırdığım ve yaşadığım kadarıyla bildiklerimi aktardım 

Herkese iyi hobiler

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Dinamo, 4 dakika önce yazdı:

Yapman gereken 

1)ışığı kaldırman, çünkü leopard gecko türü bir gececi türdür gündüzleri gözleri ışıktan rahatsız olduğu için genellikle geceleri avlanırlar 

2)ısı nın düşmemesi için ısıtıcı pedini değiştirip daha yüksek w ta ped almanız gerekir 

Terranın içinde nem mağ. + sıcak alan mağ. + soğuk alan mağ. Olması gerekir

Ek olarakta ısıtıcı pedin öneminde bikaç noktaya değinmek istiyorum

Isıtıcı ped geckonuzun sindirimi için çok önemlidir ,terrasında ortam sıcaklığını ampulle sağlamak ile tabandan gelen ısı(pedden çıkan karnını ısıtan ısı) yardımıyla sağlamak aynı şeyler değildir.

Kesinlikle tabandan ped ile gelen ısıya geckonuzun ihtiyacı vardır

Not:

Ben araştırdığım ve yaşadığım kadarıyla bildiklerimi aktardım 

Herkese iyi hobiler

Ben diyorumki ısıtıcı ped zaten islevsel olarak yeterli ancak ortam ısısını yükseltmek icin isitici ped kullanılmadığı için ortam ısısı için kullanıyorum o lambayı. Ben bu teraryumu ısıtıcı ped ısıtsın dersem 50w anca yeter o zamanda hayvan yere basamaz. Üstelik ışık geceleri zaten kapalı. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Blank, 46 dakika önce yazdı:

Ben kullanmanı tavsiye ederim, soguk sicak ve sauna kullanan birisi olarak zaman zaman soguk magarada zaman zaman sicakta ve zaman zaman da saunada dolastigina sahit oldum. Yine de dedigim gibi isik dongusunu sagladigin surece problem yok

Tamamdır tavsiyeni dikkate alacağım teşekkürler:)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.