serchester 1 Oluşturuldu: 25 Mart, 2015 Leopard Geckolar ile ilgili kış uykusuna dair bir bilgi bulamadım forumda. Kış uykusuna yatırmak gerekir mi? Neden gereklidir? Artısı eksisi nedir? Hangi koşullar sağlanmalıdır? Ne zaman ve kaç ay uyumalıdır? Kendimi uyanır biz mi uyandırırız vs... Kapsamlı bir bilgi alabilirsek güzel olur... Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
corwin 3 30 Mart, 2015 gönderildi Leopard Geckolar ile ilgili kış uykusuna dair bir bilgi bulamadım forumda. Kış uykusuna yatırmak gerekir mi? Neden gereklidir? Artısı eksisi nedir? Hangi koşullar sağlanmalıdır? Ne zaman ve kaç ay uyumalıdır? Kendimi uyanır biz mi uyandırırız vs... Kapsamlı bir bilgi alabilirsek güzel olur... Ben bu sezon yatırdım. Kış uykusuna yatırmak şart mı? Bence değil. Ama üreme açısından iyi olacağını düşündüğüm için yatırdım. Genelde yurtdışı forumlarında 20 derece ve 3 ay gibi geçiyor. Kış uykusu. Ben 19,5 derece de oda sıcaklığında (klima ile) yatırdım. Aralık ortasında kademeli bir düşüş ile başlayarak (spotları ve ısıtıcı kabloları kapatarak, günde 1 derece düşüşlerle), aralığın son haftasında o sıcaklığa ulaştım. Mart başında kademeli bir yükseliş ile (3 gün günde 1,5 derece) başlayıp sonra spotları aktif hale getirdim. Metabolizmaları yavaşlıyor ve yeme içmeleri çok azalıyor. (sularını sürekli yeniledim, haftada 1 ne olur ne olmaz yem saldım terrariuma) Oldukça incelmiş kuyruklar ile çıktılar kış uykusundan. Uyandıktan 1 hafta sonra pinky yediler. İlk pinky yemelerinin üzerinden 3 hafta sonra bir daha yedirdim. (rutin beslenmelerine devam ederek) Üremelerinde fark sağlayıp, sağlayamayacağını göreceğiz. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
merhabagecko 0 11 Ocak, 2016 gönderildi Leopard Geckolar ile ilgili kış uykusuna dair bir bilgi bulamadım forumda. Kış uykusuna yatırmak gerekir mi? Neden gereklidir? Artısı eksisi nedir? Hangi koşullar sağlanmalıdır? Ne zaman ve kaç ay uyumalıdır? Kendimi uyanır biz mi uyandırırız vs... Kapsamlı bir bilgi alabilirsek güzel olur... Ben bu sezon yatırdım. Kış uykusuna yatırmak şart mı? Bence değil. Ama üreme açısından iyi olacağını düşündüğüm için yatırdım. Genelde yurtdışı forumlarında 20 derece ve 3 ay gibi geçiyor. Kış uykusu. Ben 19,5 derece de oda sıcaklığında (klima ile) yatırdım. Aralık ortasında kademeli bir düşüş ile başlayarak (spotları ve ısıtıcı kabloları kapatarak, günde 1 derece düşüşlerle), aralığın son haftasında o sıcaklığa ulaştım. Mart başında kademeli bir yükseliş ile (3 gün günde 1,5 derece) başlayıp sonra spotları aktif hale getirdim. Metabolizmaları yavaşlıyor ve yeme içmeleri çok azalıyor. (sularını sürekli yeniledim, haftada 1 ne olur ne olmaz yem saldım terrariuma) Oldukça incelmiş kuyruklar ile çıktılar kış uykusundan. Uyandıktan 1 hafta sonra pinky yediler. İlk pinky yemelerinin üzerinden 3 hafta sonra bir daha yedirdim. (rutin beslenmelerine devam ederek) Üremelerinde fark sağlayıp, sağlayamayacağını göreceğiz. lgler için pinky önermiyorlar, verilebilir mi? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
corwin 3 17 Mart, 2016 gönderildi Uygun boy verirseniz ve belli aralıklarla yedirecekseniz verebilirsiniz. Donuk yemezler canlı olması lazım. Sık sık ta vermeyin kış uykusundan sonra veya arka arkaya çok yumurtlayan dişinin toparlanması için bir defa Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş