Jump to content
capitana26

Erkekle dişiyi birleştirme

Önerilen İletiler

Merhabalar erkek geckomun yanına aldığım dişiyi (36gr) zayıf olmasından kaynaklı olarak aynı terrariuma koyamadım. Aynı terrrariumdalar ama arada cam var öyle söyleyeyim  :kapalı: Dişim artık 45 gr erkeğimde 56 gr sizce artık vakti geldimi yoksa biraz daha beklemek lazımmı yanyana koymak için :aşk:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yani her iki şart da gerçekleşmiş olmalı. Hem 42 gramı geçecek, hem 12 ayı dolduracak...

Agirlik okeyde yasini tam olarak bilmiyorum ama 1 yasinda degildir diye tahmin ediyorum peki birlestirsem ne gibi zarari olur canliya?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Geçen sene Akgül, bu sene ben, iki yumurtanın birini yumurtlayacak güçleri olmadığından, içerde kalan yumurtanın geckoyu zehirlemesi sonucu birer dişimizi kaybettik. Yumurtlamak için yaş olgunluğu önemli...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir yumurta  yaklasik  saglikli  ve  güçlü  bir  canlida  ortalama  3 gr x2  6 gr  ortalama  tabiki  bu .  Dişi  ciftlesme  sonrasinda  yumurtlayana  dek  fazladan 6 gr  dan  fazla  kilo  aldirmalisin  su  anda  cok  zayıf  min  agirlik  normal  bir  kuyruk  ile  bence 52  olmali  bu  en  az  tabiki .

Su  anda  toplamda 15  yumurtam  var  2 si cikti  8  i  de  dollenmis  ve  gelişmekte . Digerlerinde  kesinlik  yok  simdilik . 

Ciftlestirme  bana  kalirsa  subat  mart  ile  baslamali  canli  uykudan  uyanip  yeterince  beslenmeli  ve  sonrasinda  erkek  ile  tanistirilmali . Dişi  mart haziran  arasi  en  verimli  dönemi  ve  cok  iyi  bakilmali .

Eger  ciftlestirmek  icin  deneme  yaparsaniz  canliniz  1  ay  icerisinde  30  küsür lu  bir  ağırlığa  dusecek  toparlamak  icin  cok  zahmet  cekersiniz . Normal  sartlarda  zaten  yasini  doldurmus  uykusunu  almis  bir  geckoda  guzel  bakildiysa  ozen  gosterildiyse  yeterli  agirliga  cok  rahat  ulasmistir  . Benden  cok  daha  tecrubeli  bu  konuda  isimlerini  duyurmus uretimci arkadaslar  gerekli  gördükleri  eksiklikleri  yazarlar  simdilik bende  okadar  bilgili  degilim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Geçen sene Akgül, bu sene ben, iki yumurtanın birini yumurtlayacak güçleri olmadığından, içerde kalan yumurtanın geckoyu zehirlemesi sonucu birer dişimizi kaybettik. Yumurtlamak için yaş olgunluğu önemli...

Canliyi aldigim kisiden canlinin yaklasik 1 yasinda  oldugunu ogrendim fakat agirlik konusunda guvenemedim o yuzden en az 55 gram olana kadar yanyana koymayi dusunmuyorum:)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir yumurta  yaklasik  saglikli  ve  güçlü  bir  canlida  ortalama  3 gr x2  6 gr  ortalama  tabiki  bu .  Dişi  ciftlesme  sonrasinda  yumurtlayana  dek  fazladan 6 gr  dan  fazla  kilo  aldirmalisin  su  anda  cok  zayıf  min  agirlik  normal  bir  kuyruk  ile  bence 52  olmali  bu  en  az  tabiki .

Su  anda  toplamda 15  yumurtam  var  2 si cikti  8  i  de  dollenmis  ve  gelişmekte . Digerlerinde  kesinlik  yok  simdilik . 

Ciftlestirme  bana  kalirsa  subat  mart  ile  baslamali  canli  uykudan  uyanip  yeterince  beslenmeli  ve  sonrasinda  erkek  ile  tanistirilmali . Dişi  mart haziran  arasi  en  verimli  dönemi  ve  cok  iyi  bakilmali .

Eger  ciftlestirmek  icin  deneme  yaparsaniz  canliniz  1  ay  icerisinde  30  küsür lu  bir  ağırlığa  dusecek  toparlamak  icin  cok  zahmet  cekersiniz . Normal  sartlarda  zaten  yasini  doldurmus  uykusunu  almis  bir  geckoda  guzel  bakildiysa  ozen  gosterildiyse  yeterli  agirliga  cok  rahat  ulasmistir  . Benden  cok  daha  tecrubeli  bu  konuda  isimlerini  duyurmus uretimci arkadaslar  gerekli  gördükleri  eksiklikleri  yazarlar  simdilik bende  okadar  bilgili  degilim

Bu kadar ayrintili yazdiginiz icin tesekkur ederim:) Canlinin sagligi acisindan yanyana koymamak mantikli geldi en azindan 55 grami gormem gerek:)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben  teşekkür  ederim  bana  gorede mantikli  geldiği  icin  en  azindan  sağlık li  geckolarim  bolbol  yumurtalarim  ve minik  yavrular  sahibiyim  su  anda ;)  ömrü  uzun  olsun  canlilarinizin 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Maalesef hala 30 gr.larda çiftleştirenler de var ülkemizde ama eminim sayıları zamanla azalacak, bilinçlendiklerinde tabi umuyorum yani  :oha:

Sizin önceden buraya danışmanız bile çok güzel şey, sırf leopar besliyorum diye uzman kesilenlere inat...  :thanks:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Maalesef hala 30 gr.larda çiftleştirenler de var ülkemizde ama eminim sayıları zamanla azalacak, bilinçlendiklerinde tabi umuyorum yani  :oha:

Sizin önceden buraya danışmanız bile çok güzel şey, sırf leopar besliyorum diye uzman kesilenlere inat...  :thanks:

Amac ilk once saglik onlarda bir can tasiyor sonucta:)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.