Jump to content
Bogachanturk

Bir Rehber Hazırlıyorum

Önerilen İletiler

Arkadaşlar bir canlıyı beslemeden önce, araştırma yaparak o canlıya ortamını sağlayabilir miyim? Onu mutlu edebilir miyim? Ve ben bundan keyif alır mıyım diye araştırma yapıyorum. Eğer bu iki konuda cevabım kendime olumlu olursa o canlıyı ev arkadaşı almaya karar veriyorum. Bu süreçte araştırma yapmaya, ve öğrenmeye devam ediyorum. Bu böyle devam ederken bir süre önce Tarantulalar hakkında bir ufak rehber hazırlamaya başladım. Aslında başta çok ufak birşey yapmak idi amacım. Ancak işin içine girdikçe bu konu farkında olmadan büyüdü. Bu konuda takıldığım sorularıma cevap bulamadığım yerler var.

Elimden geldiğince bunları sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki bana yol gösterebilirsiniz.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/10-BglpnpBAivldZ4bLvHXtJxKIVKm55U3qCUNgxtSow/edit?usp=sharing

Bu şekilde bir tablo hazırlıyorum. Tablonun bir kısmı var burada. Bu tablo bittiğinde bunu word programın da düzgün bir şekilde hazırlayacağım. Kafamda toplam olarak bu şekilde bir tablo olacak gibi geliyor. Bir sitede 156 Cins olduğu yazıyor ben 154 tür yazmışım.2 Cins bulamadım. Zaten amacım amatör bir çalışma.

11 Tür (Aviculariinae - 7, Eumenophorinae - 13, Harpactirinae - 11, Ischnocolinae - 17, Ornithoctoninae - 7, Poecilotheriinae - 1, Psalmopoeinae - 5, Schismatothelinae - 5, Selenocosmiinae - 11, Selenogyrinae - 3, Stromatopelminae - 3, Theraphosinae - 69, Thrigmopoeinae - 2)

Bu türlere ait 154 Cins ve Bu cinslerin toplamında 1058 adet canlıyı gireceğim. Sonra asıl zor olan doldurma kısmına başlayacağım. Bunun için kendime 1 ay verdim. Bakalım umarım bitirebilirim.

* "Grammostola" cinsi bunların hepsinin genel bilgisi aynımıdır? Mesela hepsi yer bu cinsin diğer türlerde de aynı olur mu? Genel olarak bir cinsin alt ailesi de aynı şekilde midir? Büyüme hızları, Sıcaklık, Nem ve yaşam süreleri, dünya türü (eski, yeni), bombala tüyü, genel yapıları gibi?

* "Theraphosinae" bu türün hepsi yer mi olur?

Bu çalışma bir çok kişi için gereksiz olabilir. Kendi adıma keyif alıyorum boş zamanlarımda uğraşmaktan. Hobi zaten keyif aldığınız şey ile zaman geçirmek değil mi? Çalışma zaten amatör olduğu için hatalar olabilir. Bunları da zamanla düzeltiririm.

Bunlar dışında her türlü yapıcı eleştiri ve öneriye açığım.

Herkese Saygılar ve iyi hobiler diliyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

alt familya ile türü karıştırmışsınız saydıklarınız alt familya (sayı yanlışlarınızı önceden yazmıştım tekrar gerek duymuyorum) 

1- bir cinsteki çoğu türün bakımı aynı/çok benzer özellikle karakter ve ya bakım olarak daha spesifik, ayrı türler olabiliyor geneli aynı (yapı, bombalama tüyü, yaşam şekli gibi şeyler bir cins içinde aynı istisna kesin yok diyemem ama çok çok azıdr o da yaşam şekli konusunda varsa vardır cins düzeyinde yakın canlılar oludkları için yapı gibi şeylerde büyük bir fark yok) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hangisi alt familya? Olabilir hocam, diyorum düzeltmeye ve daha düzgün yapmaya çalışıyorum. İsterseniz size yetki vereyim tabloya. Ve genel olarak aynı olması da bir ipucu benim için. Teşekkür ederim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bogachanturk, 16 saat önce yazdı:

Hangisi alt familya? Olabilir hocam, diyorum düzeltmeye ve daha düzgün yapmaya çalışıyorum. İsterseniz size yetki vereyim tabloya. Ve genel olarak aynı olması da bir ipucu benim için. Teşekkür ederim.

11 tür şeklinde saydıklarınız alt familyalar 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir kaç gündür işlerin yoğunluğundan foruma giremiyordum. Bunlara birde iş yerinde ki arkadaşların rahatsızlığı ve EYT muhabbeti eklenince vakit ayıramadım. Aslında aradığım cevap @YushLeN1tam dediğiniz gibi idi.Çok teşekkür ederim. Tabloyu buna göre güncelleyeceğim. Ona da zaman ayıramadım 1 haftadır. Bir süre daha ayıramam sanırım. EYT olayından dolayı emekli olma, taşınma vb. gibi bir kaç olay var. Onları oturtum devam ederim gibi geliyor. Bilgisayarımı satacağım. Onun yerine 10.000 TL civarı bir dizüstü almam gerek. Ancak cevabınız o kadar güzel oldu ki ne kadar teşekkür etsem azdır. Benim gibi daha yeni yeni öğrenen birisi için sade ve güzel bir anlatım olmuş. Saygılar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.