Jump to content
Tolgum

Sakallı Ejder Kemik Erimesi

Önerilen İletiler

Merhabalar Sakallı ejderimin solunumla ilgili bir sıkıntısı vardı ve veterinere götürdüm. Öğrendim ki yediği kurtlardan enfeksiyon kapmış. Bunu halletmeye çalışırken röntgen çektirdim ve aynı zamanda kemik erimesi olduğunu gördüm. Her 6 ayda bir ışığını değiştiriyorum. Son aldığım ışıkları bir tanıdığım Almanya dan petshoptan alıp getirdi. Normalde ejder güneş ışığı altında kendini karartıyordu ama bu ışıklar altında kendini karartmıyor. Exo terra 150 lik Uvb ışığı kullanıyorum .  Veterinerle 6 aylık bir tedavi uygulamaya başladık ama ışığını alamadığından şüpheleniyorum. Bana ne gibi bir tavsiye verebilirsiniz ? 2 lamba kullanmaya başladım ona rağmen rengini koyulaştırmadı.

25a540ab-0d08-4aec-a06a-b51d3a233e2c.jfif

c94019a3-de06-4879-9698-0b044f7d193a.jfif

tarihinde Tolgum tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
akudra, 5 dakika önce yazdı:

merhabalar kalsiyum veriyor muydunuz?

yalnız canlı da bayağı güzelmiş

Merhabalar evet toz kalsiyumu var yemeklerine koyuyordum. Neden böyle oldu anlamadım

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tolgum, 22 dakika önce yazdı:

Merhabalar evet toz kalsiyumu var yemeklerine koyuyordum. Neden böyle oldu anlamadım

canlının fotoğraflarını atar mısınız, özellikle kemik erimesi olduğu düşünülen bölgelerin

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ilk fotodan gördüğüm kadarıyla deri değişiminde sanırım. yalnız karartması gerekiyor mu ya tam emin olamadım şimdi?

genelde kararmayı strese girince, korkunca vs yaparlar da 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bugün hayvan ishal gibi. Enfeksiyonun etkisi artıyor. Sabah ki dışkısında kan vardı. Akşama doğru kustu ve bayılır gibi oldu. Şimdi biraz daha sakin ama ne yapacağımı bilmiyorum :(

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tolgum, 28 dakika önce yazdı:

Bugün hayvan ishal gibi. Enfeksiyonun etkisi artıyor. Sabah ki dışkısında kan vardı. Akşama doğru kustu ve bayılır gibi oldu. Şimdi biraz daha sakin ama ne yapacağımı bilmiyorum :(

en iyisi veterinere danışmak gibi, zehirlenme durumu olabilir mi?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tolgum, 12 dakika önce yazdı:

Geçen ay aldığım kurtlardan boğaz enfeksiyonu kapmış. Şimdi iyileştirmeye çalışıyorum. Ama 4 gündür bir iyileşme olmadı.

kemik erimesi var mı peki? bir ilaç falan verdi mi veterineriniz

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kemik erimesinide enfeksiyona baktırmaya gidince fark ettik. Kalsiyum ilacı yazdı ama şu anda kısa vadede enfeksiyonunu geçirip kemikleriyle ilgilenmem gerekiyor :/

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.