Jump to content
occan

DKS hastalığı

Önerilen İletiler

bulaşıcı  değil  . yem  yiyebiliyorsa  canlıya  kabuk  attırmaya  calışın  .  kabuk  attırmak  canlıyı  bir  nebze  düzeltecek . sinir sisteminin  çöküşü  ile  alakalıydı  sanırım  bu  hastalık .

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İlaç  denemedim  ben . sahsen  benimde  basima  geldi  ikisinden de  canlilarim  kurtuldu . Biri  hareket  kabiliyetini  yuzde 80  kaybetmisti  felc li  gibi  yaklasik  bir  sene  şişe  kapagina  ezilmiş kurt  lapasiyla  besledim  sadece  on  4  ayagi  aktifdi  3. kabugu attiginda  nerede ise  hic  bir  emare  kalmamıştı  hastalikdan  . Adult  erkek  murinus du ciftlesti  ve  yendi .Digeri  ise  9  aya  yakin  sürdü  bir  kabukda  duzeldi  . Canliyi  bu  surecde  sifir  ışık  sessiz ortam  yuzde  20/30  fazla  nem  ile baktım . Olenlerimde  olmuştu  daha  ağır  evreleri  bu  hastaligin .

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

DKS nin stresten başka da bir sürü sebebi olabiliyormuş. Daha önce dks olan tarantulasına oral yolla ilaç vermeyi deneyen oldu mu?

Gözde hanim öncelikle tarantulalarda agiz yoktur.o yuzden oral yolla takviye yapilmaz.tarantulalarda 2 dış vardir. Bu dislerden avini zehirler sivi hale getirir ve yine bu dislerden geri cekerek beslenirler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

DKS nin stresten başka da bir sürü sebebi olabiliyormuş. Daha önce dks olan tarantulasına oral yolla ilaç vermeyi deneyen oldu mu?

Gözde hanim öncelikle tarantulalarda agiz yoktur.o yuzden oral yolla takviye yapilmaz.tarantulalarda 2 dış vardir. Bu dislerden avini zehirler sivi hale getirir ve yine bu dislerden geri cekerek beslenirler.

Aynen  yasan .  sanirim  Yeme  karistirilabilinir  ama  faydali  olacagini  sanmıyorum  nasil  bir  sonucla  karsilasilacagi  muallak  bana  kalırsa  deneyen  olduğunuda  sanmiyorum  kardesim  zaten . En  iyi  yol  karanlik  sessiz  bir  ortamda 3/4  derece  daha  arttirilmis  sicaklik  ve  birazda  nem  kabuk  attirarak  duzelme  oldu  . Olmayanlarda  mevcut  tabiki . Karisik  bir  konu  gecmisden  gunumuze  kadar  gelen .

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yani ?  Hepimiz ingilazca  bilmiyoruz  birde  açıklama  gelse  kardeşim  daha  iyi  olur . Dislerden  cekmedigi  muhabbetimi  bu  yoksa  salgiyi  enjekde  etmeden  yemediği  mi  bir  izah  et  daa  azi  var  o bir  gercek  zaten  :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dış sindirim enzimi var, daha doğrusu tam dış sayılır mı bilemiyorum, yemi sıvılaştırarak ağzından çekiyor dişlerden değil. Zehir dişlerde ama. Beslenme ağız yoluyla. Ortadaki 'mouth' u herkes biliyordur diye yazmadım:D Bir de fotoğraf çok büyüktü yazı kaybolur diye

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tam da ben yazıyordum ağız var dişlerden çekme gibi bir durum söz konusu değil ...

Tabiki  öyle  ama  benim  bir  eksik  noktammi  var  iletisim  zorluğu mu  cekiyorum  diserden  enjekte  edip  sivilastirip  agizdan  yiyor  ama  bu  asamayi  atlamasi  bence  sadece  su  ve  sivi  hale  getirilmis  ezilerek  verilen  yem  olabilir .  Yasanin  yazdigini  bidaha  okuyunca  ivet dikkatsiz  bir  aynen  onayiydi  hahaha  tesekkurler  paylasim  icin  hastalik  icinde  biseyler  yazin  okuyupda  seyretmeyin 

Dış sindirim enzimi var, daha doğrusu tam dış sayılır mı bilemiyorum, yemi sıvılaştırarak ağzından çekiyor dişlerden değil. Zehir dişlerde ama. Beslenme ağız yoluyla. Ortadaki 'mouth' u herkes biliyordur diye yazmadım:D Bir de fotoğraf çok büyüktü yazı kaybolur diye

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarıyla hastalık için malesef kesin bir çözüm yok abi zaten oluşma sebebi bile belirsiz kesin bir sebep sunulamıyor. Ama kabuk attıkça tamamen olmasa da hareketlerdeki anormallikler kısmen azaldığını okudum farklı kaynaklarda.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben DKS tedavisini bilmiyorum, bildigim sadece beslenebiliyorsa biraz dikkatle ilerleyen kabuklarda hastaligin hafifletilebilecegi

Tamamen  gectigini ben  söylüyorum  lakin ; hastaligin  bir  dereceside  var , bu  rahatsizlik  sonucunda  sadece  iki  canli  kurtarabildim  ama  7  canlida  kaybettim . Aynen  eger  yem  yiyebiliyorsa  kabuk  attirarak  kurtuluyor  baska  türlü  duzelme  olmuyor malesef , Eger  hastalik  seviyesi  asilamiyacak  kadar  kotuyse .

Sonuc  olarak  sistemin  cokmesi  diye  bahsettimiz  bir  rahatsizlik  olan  bu  soruna  acaba  ilac  tedavisi  ise  yararmi  ?  Bence kabuk  attirin  daha  iyi .

Bildiğim kadarıyla hastalık için malesef kesin bir çözüm yok abi zaten oluşma sebebi bile belirsiz kesin bir sebep sunulamıyor. Ama kabuk attıkça tamamen olmasa da hareketlerdeki anormallikler kısmen azaldığını okudum farklı kaynaklarda.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kabuk atarak iskelet sistemi yenileniyor iskelet sisteminin sinir sistemiyle bağlantılı çalıştığını varsayarsak kabuk attırarak belirli bir pozitif etki sağlanabilir gibi tabi bu sadece bir hipotez ama zaten ölümü bekleyen tarilerde sinir sistemi için ilaç denemesi yapılabilir abi belki bir ihtimal kurtulabilir diye.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Benimkisinin hareketlerinde bir sıkıntı yoktu. İlk başlarda yem atınca yeme çok agresif bir şekilde saldırıyordu. Yemini öldürüp yemeden bırakıyordu. Son zamanlarında hareket etmemeye başladı ve öldü.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dks  hastalığı  denilince  yasanmis  tecrübeleri paylastik  ama  sen  bu  ölen  canlinin  Dks  olduguna  eminmisin ?

Büyük ihtimalle dks den öldü. ilk başlarda pek dks ye benzemese de son günleri dks hastalığının belirtileriyle bire bir aynıydı. Tecrübeli başka arkadaşların da aynı vakayla karşılaştığını duydum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kabul attığında düzelme şansı olduğunu biliyorum ama adult ve yeni kabuk atmış bir hayvanın kabuk atıp düzelmesini beklemek çok mantıklı gelmedi. Ampirik tedavi denenebilir mi acaba diye düşündüm. İlaçları doze etmek imkansız ama denemek mantıklı olabilir belki diye düşünüyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İlk etapta aklıma gelen bitkisel olduğu için ve sakinleştirici etkisi olduğu için hareketleri belki biraz baskılayabilir diye pasiflora geldi ama çok mantıklı değil sanırım. Bunum dışımda sinirsel durumlarla doğrudan alakalı olabileceği için b vitamini geldi ama enjeksiyonluk ampul ve hap olarak var sanırım sadece. Ve yine aklıma gelen ama yine saçma olabilecek kortizon var. Tabi tüm bu saydıklarım hiç bir mantık esasına dayanamayacak olan ve muhtemelen hayvanın ancak hareketlerini biraz olsun baskılayıp bi sonraki kabuğa kadar idare etmesini sağlamak için denenebilecek ilaçlar. Hiç bişey yapmamaktansa denenebilir mi acaba diye düşünüyorum..

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tabi bu ilaçlar hayvanda toksikasyona sebep olup direk ölümüne de sebep olabilir. Doze etmek de çok büyük sorun o yüzden önce yüksek oranda seyreltilip 3 günde bir alınan yanıta göre derişikliği arttırılarak doze etme denenebilir diye düşünüyorum..

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.