occan 1 Oluşturuldu: 10 Haziran, 2015 DKS hastalığı bulaşıcı mı? Bu hastalık hakkında bilgisi olan paylaşabilşr mi? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 10 Haziran, 2015 gönderildi bulaşıcı değil . yem yiyebiliyorsa canlıya kabuk attırmaya calışın . kabuk attırmak canlıyı bir nebze düzeltecek . sinir sisteminin çöküşü ile alakalıydı sanırım bu hastalık . Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
occan 1 10 Haziran, 2015 gönderildi Malesef kabuk atamadan öldü. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 10 Haziran, 2015 gönderildi Üzüldüm ama bu hastalik da zaten ölmekten beter bir durum kurtulmus canli . Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Gözde Gülseven 12 10 Haziran, 2015 gönderildi DKS nin stresten başka da bir sürü sebebi olabiliyormuş. Daha önce dks olan tarantulasına oral yolla ilaç vermeyi deneyen oldu mu? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 10 Haziran, 2015 gönderildi İlaç denemedim ben . sahsen benimde basima geldi ikisinden de canlilarim kurtuldu . Biri hareket kabiliyetini yuzde 80 kaybetmisti felc li gibi yaklasik bir sene şişe kapagina ezilmiş kurt lapasiyla besledim sadece on 4 ayagi aktifdi 3. kabugu attiginda nerede ise hic bir emare kalmamıştı hastalikdan . Adult erkek murinus du ciftlesti ve yendi .Digeri ise 9 aya yakin sürdü bir kabukda duzeldi . Canliyi bu surecde sifir ışık sessiz ortam yuzde 20/30 fazla nem ile baktım . Olenlerimde olmuştu daha ağır evreleri bu hastaligin . Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
yasan 2 10 Haziran, 2015 gönderildi DKS nin stresten başka da bir sürü sebebi olabiliyormuş. Daha önce dks olan tarantulasına oral yolla ilaç vermeyi deneyen oldu mu? Gözde hanim öncelikle tarantulalarda agiz yoktur.o yuzden oral yolla takviye yapilmaz.tarantulalarda 2 dış vardir. Bu dislerden avini zehirler sivi hale getirir ve yine bu dislerden geri cekerek beslenirler. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 10 Haziran, 2015 gönderildi DKS nin stresten başka da bir sürü sebebi olabiliyormuş. Daha önce dks olan tarantulasına oral yolla ilaç vermeyi deneyen oldu mu? Gözde hanim öncelikle tarantulalarda agiz yoktur.o yuzden oral yolla takviye yapilmaz.tarantulalarda 2 dış vardir. Bu dislerden avini zehirler sivi hale getirir ve yine bu dislerden geri cekerek beslenirler. Aynen yasan . sanirim Yeme karistirilabilinir ama faydali olacagini sanmıyorum nasil bir sonucla karsilasilacagi muallak bana kalırsa deneyen olduğunuda sanmiyorum kardesim zaten . En iyi yol karanlik sessiz bir ortamda 3/4 derece daha arttirilmis sicaklik ve birazda nem kabuk attirarak duzelme oldu . Olmayanlarda mevcut tabiki . Karisik bir konu gecmisden gunumuze kadar gelen . Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 10 Haziran, 2015 gönderildi Yani ? Hepimiz ingilazca bilmiyoruz birde açıklama gelse kardeşim daha iyi olur . Dislerden cekmedigi muhabbetimi bu yoksa salgiyi enjekde etmeden yemediği mi bir izah et daa azi var o bir gercek zaten Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
hlrm5 144 10 Haziran, 2015 gönderildi Tam da ben yazıyordum ağız var dişlerden çekme gibi bir durum söz konusu değil ... Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
brkfrt 79 10 Haziran, 2015 gönderildi Dış sindirim enzimi var, daha doğrusu tam dış sayılır mı bilemiyorum, yemi sıvılaştırarak ağzından çekiyor dişlerden değil. Zehir dişlerde ama. Beslenme ağız yoluyla. Ortadaki 'mouth' u herkes biliyordur diye yazmadım:D Bir de fotoğraf çok büyüktü yazı kaybolur diye Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 10 Haziran, 2015 gönderildi Tam da ben yazıyordum ağız var dişlerden çekme gibi bir durum söz konusu değil ... Tabiki öyle ama benim bir eksik noktammi var iletisim zorluğu mu cekiyorum diserden enjekte edip sivilastirip agizdan yiyor ama bu asamayi atlamasi bence sadece su ve sivi hale getirilmis ezilerek verilen yem olabilir . Yasanin yazdigini bidaha okuyunca ivet dikkatsiz bir aynen onayiydi hahaha tesekkurler paylasim icin hastalik icinde biseyler yazin okuyupda seyretmeyin Dış sindirim enzimi var, daha doğrusu tam dış sayılır mı bilemiyorum, yemi sıvılaştırarak ağzından çekiyor dişlerden değil. Zehir dişlerde ama. Beslenme ağız yoluyla. Ortadaki 'mouth' u herkes biliyordur diye yazmadım:D Bir de fotoğraf çok büyüktü yazı kaybolur diye Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
brkfrt 79 10 Haziran, 2015 gönderildi Ben DKS tedavisini bilmiyorum, bildigim sadece beslenebiliyorsa biraz dikkatle ilerleyen kabuklarda hastaligin hafifletilebilecegi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
hlrm5 144 10 Haziran, 2015 gönderildi Bildiğim kadarıyla hastalık için malesef kesin bir çözüm yok abi zaten oluşma sebebi bile belirsiz kesin bir sebep sunulamıyor. Ama kabuk attıkça tamamen olmasa da hareketlerdeki anormallikler kısmen azaldığını okudum farklı kaynaklarda. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 10 Haziran, 2015 gönderildi Ben DKS tedavisini bilmiyorum, bildigim sadece beslenebiliyorsa biraz dikkatle ilerleyen kabuklarda hastaligin hafifletilebilecegi Tamamen gectigini ben söylüyorum lakin ; hastaligin bir dereceside var , bu rahatsizlik sonucunda sadece iki canli kurtarabildim ama 7 canlida kaybettim . Aynen eger yem yiyebiliyorsa kabuk attirarak kurtuluyor baska türlü duzelme olmuyor malesef , Eger hastalik seviyesi asilamiyacak kadar kotuyse . Sonuc olarak sistemin cokmesi diye bahsettimiz bir rahatsizlik olan bu soruna acaba ilac tedavisi ise yararmi ? Bence kabuk attirin daha iyi . Bildiğim kadarıyla hastalık için malesef kesin bir çözüm yok abi zaten oluşma sebebi bile belirsiz kesin bir sebep sunulamıyor. Ama kabuk attıkça tamamen olmasa da hareketlerdeki anormallikler kısmen azaldığını okudum farklı kaynaklarda. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
hlrm5 144 10 Haziran, 2015 gönderildi Kabuk atarak iskelet sistemi yenileniyor iskelet sisteminin sinir sistemiyle bağlantılı çalıştığını varsayarsak kabuk attırarak belirli bir pozitif etki sağlanabilir gibi tabi bu sadece bir hipotez ama zaten ölümü bekleyen tarilerde sinir sistemi için ilaç denemesi yapılabilir abi belki bir ihtimal kurtulabilir diye. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
occan 1 10 Haziran, 2015 gönderildi Benimkisinin hareketlerinde bir sıkıntı yoktu. İlk başlarda yem atınca yeme çok agresif bir şekilde saldırıyordu. Yemini öldürüp yemeden bırakıyordu. Son zamanlarında hareket etmemeye başladı ve öldü. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 10 Haziran, 2015 gönderildi Dks hastalığı denilince yasanmis tecrübeleri paylastik ama sen bu ölen canlinin Dks olduguna eminmisin ? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
occan 1 10 Haziran, 2015 gönderildi Dks hastalığı denilince yasanmis tecrübeleri paylastik ama sen bu ölen canlinin Dks olduguna eminmisin ? Büyük ihtimalle dks den öldü. ilk başlarda pek dks ye benzemese de son günleri dks hastalığının belirtileriyle bire bir aynıydı. Tecrübeli başka arkadaşların da aynı vakayla karşılaştığını duydum. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 10 Haziran, 2015 gönderildi Peki . Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Gözde Gülseven 12 10 Haziran, 2015 gönderildi Kabul attığında düzelme şansı olduğunu biliyorum ama adult ve yeni kabuk atmış bir hayvanın kabuk atıp düzelmesini beklemek çok mantıklı gelmedi. Ampirik tedavi denenebilir mi acaba diye düşündüm. İlaçları doze etmek imkansız ama denemek mantıklı olabilir belki diye düşünüyorum. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
occan 1 10 Haziran, 2015 gönderildi İlaç tedavisini denemekte yarar var ancak hangi ilaçları deniycez o da bir soru işareti. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Gözde Gülseven 12 10 Haziran, 2015 gönderildi İlk etapta aklıma gelen bitkisel olduğu için ve sakinleştirici etkisi olduğu için hareketleri belki biraz baskılayabilir diye pasiflora geldi ama çok mantıklı değil sanırım. Bunum dışımda sinirsel durumlarla doğrudan alakalı olabileceği için b vitamini geldi ama enjeksiyonluk ampul ve hap olarak var sanırım sadece. Ve yine aklıma gelen ama yine saçma olabilecek kortizon var. Tabi tüm bu saydıklarım hiç bir mantık esasına dayanamayacak olan ve muhtemelen hayvanın ancak hareketlerini biraz olsun baskılayıp bi sonraki kabuğa kadar idare etmesini sağlamak için denenebilecek ilaçlar. Hiç bişey yapmamaktansa denenebilir mi acaba diye düşünüyorum.. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Gözde Gülseven 12 10 Haziran, 2015 gönderildi Tabi bu ilaçlar hayvanda toksikasyona sebep olup direk ölümüne de sebep olabilir. Doze etmek de çok büyük sorun o yüzden önce yüksek oranda seyreltilip 3 günde bir alınan yanıta göre derişikliği arttırılarak doze etme denenebilir diye düşünüyorum.. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş