Jump to content
capitana26

Çok hızlı böcek oldular!!

Önerilen İletiler

Merhabalar  :) Bu sene antalyaya taşındık tabi bu kadar sıcak olacağını tahmin etmemiştim. 2 hafta önce yaklaşık 1000 tane un kurdu aldım normalde bana uzun süre yetmesi lazımken sıcaktan çoğu böceğe dönüştü. Elimde 100 adet falan kaldı. Böceklerden üretime geçmeye çalışıyorum ama oda uzun sürecek gibi mikro un kurtları çıktı ama büyüme hızları düşük. Yani antalya gibi bir yerde un kurdu çok verimsiz oldu benim için. Elimde bir miktar dubia var ama üremelerine çok var. Bu sıcakta kolay üretebileceğim en verimli canlı yem hangisi olabilir? (Sürekli kısır döngü)  Tekrar canlı yem alıcam en azından sizin düşüncelerinize göre almam daha mantıklı olur :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence sıcaklıktan ötürü gerek unkurdunda gerek dubiada daha kolay verim alırsınız. Böceğe hızla döndükleri gibi, larvalar da hızla kabuk atıp büyüyecektir besin ve su ihtiyaçlarını da düzenli karşıladığınız taktirde.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Soylenenlerin  aksine  cekirge  en  zahmetli  yem  dir  uretmesi  zor  gelisim  sureci  hizlidir  velhazil  ayda  bir  almaniz  gerekir . Acele  etmeyin  un  kurdu  kültürünü  salatalik  elma  havuc  karpuz  kabak  patates  gibi  gidalar  ile  cok  hizli  bir  sekilde  bu  sicakda  gelistirebilirsiniz .  Mite  olusumuda  bu  sicakda  daha  etkilidir  dikkat  edin . Ve  yatakligi  inceldiginde  deyisin .

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence sıcaklıktan ötürü gerek unkurdunda gerek dubiada daha kolay verim alırsınız. Böceğe hızla döndükleri gibi, larvalar da hızla kabuk atıp büyüyecektir besin ve su ihtiyaçlarını da düzenli karşıladığınız taktirde.

Larvalar yavas büyüyor gibi inşallah dediğiniz gibi olurda yem sıkıntısı cekmem

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Soylenenlerin  aksine  cekirge  en  zahmetli  yem  dir  uretmesi  zor  gelisim  sureci  hizlidir  velhazil  ayda  bir  almaniz  gerekir . Acele  etmeyin  un  kurdu  kültürünü  salatalik  elma  havuc  karpuz  kabak  patates  gibi  gidalar  ile  cok  hizli  bir  sekilde  bu  sicakda  gelistirebilirsiniz .  Mite  olusumuda  bu  sicakda  daha  etkilidir  dikkat  edin . Ve  yatakligi  inceldiginde  deyisin .

Aynen öyle çekirge çok meşakatli.. Meyve koyamiyorum 12saat sonra çürümeye başlıyor mite probleminden korunmak icin sadece sebze veriyorum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aynen öyle çekirge çok meşakatli.. Meyve koyamiyorum 12saat sonra çürümeye başlıyor mite probleminden korunmak icin sadece sebze veriyorum

12  saat içerinde  bitecek  kadar  koyabilirsin :)  cok  faydası  var  su  ihtiyacalrı  için

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

valla bende antalyada yaşıyorum sling canlılarım için aldığım kurtlar 2 haftaya slinglerin 2 katı oluyor en sonunda canıma tak etti soğuk ortamda tutayım diye gittim derin dondurucuya koydum 2 gün sonra çıkardığımda cips gibi çıtır çıtır olduklarını farkettim hepsi ölmüş malesef antalyada canlı yem sıkıntı :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

12  saat içerinde  bitecek  kadar  koyabilirsin :)  cok  faydası  var  su  ihtiyacalrı  için

Artık öyle yapicaz sadece sebzeylede beslememek lazım

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

valla bende antalyada yaşıyorum sling canlılarım için aldığım kurtlar 2 haftaya slinglerin 2 katı oluyor en sonunda canıma tak etti soğuk ortamda tutayım diye gittim derin dondurucuya koydum 2 gün sonra çıkardığımda cips gibi çıtır çıtır olduklarını farkettim hepsi ölmüş malesef antalyada canlı yem sıkıntı :D

Hocam sende vur deyince oldurmussun cidden canlı yem sıkıntılı bu memlekette

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Derindondurucu olduğu içindir, dolap kısmına koysanız ölmezlerdi muhtemelen. Bir de öyle deneyin isterseniz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.