Jump to content
iGuana

Sincabımda Dış Parazit

Önerilen İletiler

Merhabalar arkadaşlar,

Uzun bir aradan sonra yine bir sağlık problemiyle karşınızdayım. Daha önce iguanamın ağzındaki kist hakkında konu açmıştım. Herkes elinden geldiğince yardımcı oldu ve şuan iguanam oldukça sağlıklı, iştahlı ve hareketli. Elbetteki bunu sizlerin yardımlarınıza borçluyum. Daha önceki konum: http://reptula.com/frm/index.php/topic,1508.msg12804.html#msg12804

Şimdi ise yine bir sağlık sorunuyla karşı karşıyayım. Bu seferki sincabım. Yakın sayılabilecek bir tarihte başka başka bir forumdan arkadaşımız sayesinde sincap edindim. Sincabım doğadan yakalanma değil, ev üretimi. Tahminen 3-4 aylık. Şimdilik akvaryumda duruyor. Tabanda talaş kullanıyorum. Sorunuma gelecek olursak, 2 gündür canlımın sürekli kaşındığını farkettim. Bugün akşam saatlerinde ise sırt kısmının (sanıyorum kaşımaktan) ufak bir bölgesinde tüyler dökülmüş. Göz kapaklarının üstündeki tüylerde de azalma var. Sırtındaki açıklıkta dış parazit olduğunu tahmin ettiğim canlılar mevcut. İnternetten biraz araştırdım. Kediler için bit/pire/kene gibi canlılara karşı ev yapımı sprey tarifleri vardı. Hemen bir tanesini yaptım. Limonu suda kaynatıp içine sirke kattım, sprey şişesine boşalttım. Birkaç kez canlının üstüne ve akvaryumuna fısfısladım. Şimdilik yaptıklarım bunlar. Başka ne yapabilirim? Bu konularda uzman arkadaşlarımız hangi ilaçları/spreyleri tavsiye ediyor? Önerilerinizi düşüncelerinizi bekliyorum.  :help:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kene gibi duruyor Eğer kene ise onlar ise yaramaz

Evet yüksek ihtimalle kene. Ama limon+sirke işe yaradı. Fotografta görülen toplu halde durdukları yere birkaç damla damlattım. 3-4 saat sonra dağılmışlar ordan. Şimdi o bölgede yoklar. Hayvanın üstünde gezinirken gördüm nokta kadar canlılar. Yok mu bunları öldürmenin yolu?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

5-10tl gibi bir rakama satılan kene cımbızları var online petshoplarda rastladığım. Evcil hayvanı olmayan kişiler bile önlem için alıyormuş, piknikte filan yapışırsa hemen bununla pratikçe çıkarıyorsunuz. O bir çözüm olabilir.

Kimyasal olarak da veterinerlerde enseye damlatılarak kullanılan ve kana karışıp 24 saatte tüm bit, pire, keneleri öldürüp döken dış parazit damlası var. Bunun yavru kedi için olanı sorulabilir, onun da uygun miktarını yaparsınız.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

5-10tl gibi bir rakama satılan kene cımbızları var online petshoplarda rastladığım. Evcil hayvanı olmayan kişiler bile önlem için alıyormuş, piknikte filan yapışırsa hemen bununla pratikçe çıkarıyorsunuz. O bir çözüm olabilir.

Kimyasal olarak da veterinerlerde enseye damlatılarak kullanılan ve kana karışıp 24 saatte tüm bit, pire, keneleri öldürüp döken dış parazit damlası var. Bunun yavru kedi için olanı sorulabilir, onun da uygun miktarını yaparsınız.

Tesekkurler Gulay hanim,

Sincabimiz geleli cok olmadı. Daha elimize bile almadık. Alışma sürecindeyiz. Cımbızı ne kadar kullanabilirim bilmiyorum. Ama dün elime almadan fircayla taradim. Baya döküldü üzerinden. Ense damlalarını da arastırdım. Sanırım petshoplarin ilac satmasi yasakmis. Bircogu kacak olarak sattigi icin canlilarda buyuk saglik sorunlari ortaya cikiyormus. En iyisi veterinere götürmek.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.