Jump to content
VulpesVulpes

Neden Kabuk Atmadi?

Önerilen İletiler

Merhabalar herkese!

L2-L3 Sling Nhandu Chromatus'um var ve 1 Eylül 2018 tarihinde kabuk atmıştı. 

2 hafta önce 3'er gün arayla yem verdim fakat ikisini de yemedi, hareketleri yavaşladı ve kazdığı yerden dışarı hiç çıkmamaya başladı. (önceden geceleri çıkardı) Ben de kabuk atacak herhalde diyerek rahat bıraktım (suyunu kontrol ettim) fakat hala kabuk atmadı, kazdığı mağaradan çıkmadı. Sling bir tarantula için 2 hafta uzun bir süre değil mi? (ilk tarantulam ve daha bebiş olduğu için endişelenmeye başladım)

tarihinde VulpesVulpes tarafından düzenlendi
Otomatik düzeltmeden dolayı okunamayan sözcükler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
TrolFather, 47 dakika önce yazdı:

Tüm torf nemli gibi görünüyor öyle mi 

Hayır flaştan dolayı öyle çıkmış hatta su kabını doldurmak için açtım kabını

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
VulpesVulpes, 4 saat önce yazdı:

Hayır flaştan dolayı öyle çıkmış hatta su kabını doldurmak için açtım kabını

Çok sıkıntı yapmayın bence yemek yemiyosa bitane un kurdunun başını ezip koyun içine bekleyin biraz arada kontrol edin yemediyse alırsınız 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

abdomen kısmı iyice kararması lazım kabuk dönemi henüz gelmemiş ayrıca abdomeni de gayet şişkin bir süre yemi de kesebilirsin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kaya(5), 4 saat önce yazdı:

abdomen kısmı iyice kararması lazım kabuk dönemi henüz gelmemiş ayrıca abdomeni de gayet şişkin bir süre yemi de kesebilirsin.

Teşekkür ederim içime su serptiğiniz için. Ben de farkındayım aslında bütün pre molt belirtilerinin henüz gerçekleşmemiş olmasının(gövdesinin rengi soldu ama abdomen tamamen kararmadı). Fakat yine de burada deneyimli abilerimden yanlış bir şeyin olmadığını duymak rahatlatiyor. Yem zaten 3 haftadır vermiyorum (abdomem takibi yapıyorum dediğiniz gibi yeterince şişkin) ve biraz da havaların soğumasından dolayı metabolizması yavaşlamış olabileceğini düşünüyorum(23°c gün boyu). Bundan sonra rahat bırakıp kabuğunu atmasını bekleyeceğim. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.