Jump to content
E-ren

Leopar Gecko Yemek Sorunu

Önerilen İletiler

Merhaba bende 3 aylik erkek bir gecko var normalde gunluk 4-5 tane un kurdu yiyen hayvan 5-6 gundur hicbirsey yememeye basladi sorun ne olabilir cok tesekkurler birde hayvani veterinere goturdum 2 tane ilac verdi bunlari enrocure u 3-4 gun suyuna kat sonra o hespasol u 9-10 gun suya kat dedi ilaclari daha kullanmaya baslamadim onerdiginiz birsey varsa yapabilirim tesekkurler

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Merhaba bende 3 aylik erkek bir gecko var normalde gunluk 4-5 tane un kurdu yiyen hayvan 5-6 gundur hicbirsey yememeye basladi sorun ne olabilir cok tesekkurler birde hayvani veterinere goturdum 2 tane ilac verdi bunlari enrocure u 3-4 gun suyuna kat sonra o hespasol u 9-10 gun suya kat dedi ilaclari daha kullanmaya baslamadim onerdiginiz birsey varsa yapabilirim tesekkurlerimg][img]
Veteriner ilaçları ne için verdi ?

VIA_S10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence ilaçları kesinlikle kullanmayın bilen biri size cevap verene kadar. Veterinerin sürüngenlerden anladığına eminmisiniz ? Para kazanmak içinde ilaç kakalamış olabilir. Dediğim gibi konuya vakıf biri size yardımcı olana kadar bişi yapmayın derim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bulunduğu ortamın ısısı, canlının ortamının ve kendinin fotoğrafını koyarsanız daha sağlıklı bilgi verilebilir. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Mevsimsel olarak yememe ayları başladı. Yine de foto, zemin ve ortam ısı-nem oranlarını atarsanız daha iyi yardımcı oluruz.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ortam sicak icin 29.5 32.5 soguk 22 23

Nem orani 25 40

Fotgraf icin soguk taraftaki magaryi cikardim ama ordada kartondon bi magara var canlinin fotgrafinida eve gidince atayim

MVIMG_20181027_093210.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
15 hours ago, Ceronimo said:

Bence ilaçları kesinlikle kullanmayın bilen biri size cevap verene kadar. Veterinerin sürüngenlerden anladığına eminmisiniz ? Para kazanmak içinde ilaç kakalamış olabilir. Dediğim gibi konuya vakıf biri size yardımcı olana kadar bişi yapmayın derim

Ilaci suyuna kattim da cok azalmamisti bende yaziyi gorunce aldim temizledim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhabalar, 

Öncelikle ısı değerlerin normal, teraryumunda bir sıkıntı gözükmüyor tavsiyem karton kutu kullanmaman, emici bir yapıda olduklarından hijenik değiller. Yem yememesine gelirsek leopardlar yılın belli zamanları bu tarz yemden kesilmeler yapabiliyorlar bu zamanlar tam olarak net olmasa da hepimizin karşılaştığı bir durumdur. Kuyruk deposu gayet iyi, biraz sabretmeniz de fayda var elbet yiyecektir. İçinizi rahatlatmak için kendimden örnek vereyim; benim kızımın 3 hafta yem yemediği zamanlar oldu, her gün rutin şekilde yaptığın beslemeyi yapmaya çalış fakat canlının dikkatini çekmediği sürece zorlayıp strese sokmaman gerekir. farklı yemlerde deneyebilirsin. Kuyruk deposu iyice azaldığında yem yememesi sorun teşkil ettiği anlamına gelir ama dediğim gibi şuan için bu normal karşılaşılabilen süreçler herhangi bir sıkıntı yapmanıza gerek yok :) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
4 hours ago, yek0665 said:

Merhabalar, 

Öncelikle ısı değerlerin normal, teraryumunda bir sıkıntı gözükmüyor tavsiyem karton kutu kullanmaman, emici bir yapıda olduklarından hijenik değiller. Yem yememesine gelirsek leopardlar yılın belli zamanları bu tarz yemden kesilmeler yapabiliyorlar bu zamanlar tam olarak net olmasa da hepimizin karşılaştığı bir durumdur. Kuyruk deposu gayet iyi, biraz sabretmeniz de fayda var elbet yiyecektir. İçinizi rahatlatmak için kendimden örnek vereyim; benim kızımın 3 hafta yem yemediği zamanlar oldu, her gün rutin şekilde yaptığın beslemeyi yapmaya çalış fakat canlının dikkatini çekmediği sürece zorlayıp strese sokmaman gerekir. farklı yemlerde deneyebilirsin. Kuyruk deposu iyice azaldığında yem yememesi sorun teşkil ettiği anlamına gelir ama dediğim gibi şuan için bu normal karşılaşılabilen süreçler herhangi bir sıkıntı yapmanıza gerek yok :) 

Cok tesekkurler sagolun

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.