Kyruza 1 Oluşturuldu: 19 Ocak, 2020 Merhaba arkadaşlar geçenlerde karrıncalarımın hiç ilerleme katetmediğini vurgulayan bir yazı yazmıştım ve sıcağa koyma önerisinde bulunmuştunuz. Sıcağa koydum açıkcası hayvanlar hareketlendiler biraz daha fakat halen yumurtlamıyor kraliçe şuan 15 20 işçi var ama daha ilerlemiyor bu 3. kolonim hepsinde aynı şey oldu hatam nedir. Üstelik bu karınca türünün Lasius olduğuna tam emin olamıyorum. Beslemeyi normal etle yapıyorum illa canlı yem mi olması lazım? Neden ilerlemiyor bunlar Teşekkür ederim. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
DMRBastic;L 19 19 Ocak, 2020 gönderildi (düzenlendi) Bildiğim kadarıyla kış uykusuna yatmaları gerekir belki yatırmadıgın için yumurtlamıyolar 19 Ocak, 2020 tarihinde DMRBastic;L tarafından düzenlendi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
antonov 0 21 Ocak, 2020 gönderildi Benim de bir lasius niger kolonim var. Kraliçe ilk işçilerini çıkardıktan sonra kış geldi ve aktiviteleri neredeyse durdu. Ben de çok gitmedim üzerlerine. Nadiren şekerli su verdim onun dışında besleme yapmadım. Kış uykusu sürecinde oldukları çok belliydi. Son bir haftadır ilgilenmeye başladım. Kraliçe yumurtlamış. Ballı su verdim, ilgilendiler baya ama hala tam olarak aktif olduklarını söyleyemem. Bence çok gitme üzerlerine. Şekerli veya ballı su ver, varsa un kurdu yoksa bulabileceğin kara sinek, örümcek abdomeni tarzı yumuşak olabilecek böcek parçaları ver ve ilgileniyorlar mı kontrol et. İstemezlerse geri al bence, çürümesin içeride. Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar. Takibe devam 👍 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş