Jump to content
Tarikcan Gullu

Acilen Yardiminiza Ve Bilginize İhtiyacim Var!

Önerilen İletiler

Üç gün önce Sling vagans siparişi vermistim. Geldigi gunun aksaminda deri atmaya girdi. Hala deri atmakta. Nemini surekli yuksek tuttum. Bugun 3. günü oluyor yeni kabugu kararmaya basladi, üç gündür aynı hiç gelişme yok.  Abdomeni ve kafası çıkmış ama ön bacakları hala içeride. Yeni kabuğu kurumadan önce müdahale etmem gerekiyor ne yapabilirim?

IMG_20200125_133320.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aşırı stresten yada aşırı nemsizlikten dolayı kabuk sıkışması gerçekleşmiş , nemin okadar yüksek tutmak normal en iyisini yapmışsın 1,2 gün bekle kendisi atacaktır atamasaa senin yapabilceğin bişey yok

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Torfa döktüğünüz su, eviniz sıcak ise neme dönüşecek..Su çok olmuş ama ev sıcak ise çok sorun teşkil etmeyecektir. Fakat ev soğuk ise (24 derecenin altındaysa) o su buz gibi olacak ve terrada nem gerçekleşmeyecektir. Terrayı radyatör e yakın (dibine değil) koyarsanız kabuk değiştirme daha sağlıklı olacaktır.

İyi günler..

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

canlınız  kabuk ta  kalmış KABUK deyişimini tamamlıyamamıs . micro cerhahiden anlıyor iseniz  dıs kabugu  kesin  cıkartın . onun haricinde yapılacak baska hiç bir sey yok . max  2 saat içerisinde atıp düz bir formda durması gerekiyordu . su zamandan sonra  su vermek sıcaga  koymak hiçbir anlam ifade etmez .canlı bu şekilde yaşamını sonlandıracaktır .

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kabuk atma sling canlılarda 1-2 saati geçmez. Eğer canlıya hiç müdahale etmediyseniz bile canlı normal pozisyonda kabuk atmaya kalkmış.Bu halde hiçbir bacağını kaybetmeden kabuk atması çok zor hele ki kargodan yeni gelmiş bir canlı için daha zor olacaktır. 2-3 saati geçtikten sonra kabuk atamadıysa ince uçlu cımbız ile sıkışan bacakları kabuğun ucundan çekecerek tek tek çıkartmanız gerekecekti.Malesef yapılacak bir şey kalmamış geçmiş olsun.                                                    Aynı durumu Sling Metallicada bu pozisyonda kabuk atmaya çalışırken yakşadım  2 bacağındaki kabuğu çıkartamadığım için kurudu ve daha sonra kendisi kopartmıştı bacaklarını sonraki kabukta ise tekrardan çıktı.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.