Jump to content
Levent

Slm

Önerilen İletiler

Herkese iyi günler,

Tegu veya kırmızı iguana düşünüyorum.. Bu iki canlı arasında bakım, hastalıkları, vb. konularında kıyaslama yaparsak, kolay ve zor yönleri hakkında tecrübe sahibi olan var mı?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dünyanın en iki ayrı uç kertenkelesi :) Eğer maddi ve manevi olarak bakımını üstlenirim derseniz (başka şansınız da yok gerçi :) ) Red iguana alabilirsiniz.Tegu ok çok zor bulunuyor .İguananın bolca zor yönü var sadece bitki yemesi(marul salatalık değil) çok büyük alanlar ve bir havuz istemesi(zorunlu olmamakla beraber olsa iyi olur) UVBsi(teguda da var) derken ciddi masraflı bir canlı yinede seçim sizin :) başka türler de düşünün derim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Eskiden canli yemle beslenen bir surungenin yem ihtiyacinin zor karsilanacagini dusundugumden ve eskiden iguana harici baska satilik surungen goremedigimden otcul olarak iguana beslemistim. Dev olduktan sonra daricaya bagisladim. Simdi de 2 yildir baska bir iguanaya bakiyorum. Bir iguana buyudugunde terraryumu isterse kocaman olsun yine de teraryumda durmk istemeyecektir, kesinlikle kapali bir oda da belli gunler serbest birakmaniz gerekir. Diger uvb, isinma gibi olaylari diger tropikal surungenlerle hemen hemen ayni zaten. Ama boyutlarini goze alarak alin iguanayi, ki Tegu veya İguana dediginize gore buyuk boyutlara ulasan bir surungen istiyorsunuz ?

Otcul ve etcil olarak bakarssk onceden ohh boceklerle ugrasmiyorum sebze meyve yiyor temiz diyordum ama surungencilik gelisince ve canli yemciliginde oldugunu gorunce anladimki otcul surungen bakmak cok cok daha zor. 

Manava markete gidip dereotu roka aliyorum, bunlari da cok alamiyorum cunku dolapta 2 gunde pörsüyor yapraklar. Hergun taze veriyim diye manav market alisverisi yapmaktan ciddi anlamda biktim.

Canli yemleri ise ornegi morio kurdunu kepegin icine atip aylarca saklama kabinda hicbir esktra masraf yapmadan bakiyorlar, cok cok kolay. Dubia icin yine saklama kabinda sadece yumurta kartonlari koyuyorlar saklanmalari icin ara sira minnacik yem atiyolar yasiyor bocekler, asiri kolay. Circir falan zor olabilir ama kisaca otcullara gore bocekcil surungenlerin yem ihtiyaci cok cok daha kolay.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim.. :) evet benim için iri olmaları beni daha çok cezbediyor. Red İguana da okuduklarım daha çok hastalanma riski olduğu, daha nazik bir canlı olduğu yönünde bilgi edindim.. Mantar, parmak kırılması, ağız çürümesi, sindirim sorunları.. özellikle kuyruk bırakması beni rahatsız eden faktörlerin başında.. ancak, otçul beslendiği için, dışkısında ve ortamında koku problemi olmaz diye düşünüyorum.. ve teraryumun altını kazıp saklanmaya çalışmaması görsel olarak keyif verir diye düşünüyorum.. Tegu da ise etcil beslenme, dışkısında ve canlının kendisinde koku olur diye bir çekincem var.. beslenmesinde ise etobur olması evet bir avantaj ancak, canlı yerine kırmızı et veya tavuk gibi cansız yemesi bizler için daha rahat sanki.. antrikot veya bonfile yedirmicez sunuçta.. :)) yine tegu da teraryumun altını kazıp bir yerlere girmesi, görsel seyir keyfini azaltır, ama bir köpek kadar insana yakın ise, her şeye rağmen beslenmeye değer.. Bunların dışında farklı yönleri ile değerlendirirsek, ekleyeceğiniz varsa sevinirim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teguyu değerlendirememizin pek bir amacı yok ülkemizde tegu bulmak çok zor bulunsa bile çok pahalı olur,İguana hastalıkları ile ilgili yazdıklarınız çok doğru iguana bakımı zor ve masraflı illa büyük,göze hitap eden bir sürüngen istiyorsanız,daha detaylı araştırmalı ve farklı türler bulmalısınız.Orta boylu türlerden de seçim yapabilirim derseniz Blue Toungue SKink yada bearded dragon sizin için ideal olacaktır bu iki canlının da bakımı tegu ve iguana ya  göre kat kat kolay.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Avrupada yavrular 200-300euro arasi buraya kaca gelir bilemiyorum, surekli bulunan bir canli degil belli ureme donemleri var. Red tegu bulamazsiniz ama argentine black&white bir ihtimal

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.