Jump to content
ada_oz

Sakalli Ejder Diyet

Önerilen İletiler

merhaba çok araştırma yaptım ama bulamadim o yüzden bilen ler varsa yardımlarına ihtiyacım var sakalli ejder 1 yaşından sonra  yüzde 70 sebze ve yeşillik le beslenmesi öneriliyor daha önce ejder bakanlar haftalık programnlarini söyleyebilir mi veya bitki veya sebze meyve olarak ne kadar vermem gerektiğini bilmiyorum bi Gunde ne kadar sebze yer vb yardim ederseniz çok sevinirim 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yeşillik olarak kıvırcık az miktarda verilebilir fakat eksi kalorili besin olarak geçer. Yani canlı besini sindirirken besinden aldığından fazla kalori harcar bu da kilo kaybına neden olur. Bu yüzden yeşillik olarak yoğun olarak roka ve tere tercih edebilirsiniz. Iceberg yani atom asla tercih etmemelisiniz, nadiren roka ve tere arasında az miktarda kıvırcık verebilirsiniz. Meyve çok sık vermemeniz tercih edilir vereceğiniz zaman narenciye grubundan kesinlikle ve kesinlikle uzak durmalısınız. Limon portakal vb kesinlikle vermeyin. Meyve olarak çilek, kayısı, domates, yaban mersini, frambuaz, böğürtlen, kiraz, karpuz, elma veya armut vb verebilirsiniz. Meyveler diyetinin %10-15ini Sebze ve yeşillikler 85-90ini oluşturmalı. Narenciye grubu ile birlikte arasında ejderinize verilmemesi gereken meyveler bir diğeri ananas(zararlı) ve avokado(zehirli) sebze olarak soğan(zehirli) ıspanak ve kuzukulağı(zararlı)var. Sebze olarak havuç, kapya biber, Kaliforniya biber, brokoli, yeşil taze fasulye, kırmızı veya beyaz lahana, bal kabağı, yeşil kabak vb. verebilirsiniz. Özellikle biberleri severek tüketiyorlar ama sivri biber gibi acı olabilecektir biber türlerinden mutlaka kaçının.

 

Bunlari beslerken yiyebilecegi küçük boyutlarda kesmeye özen gösterin ve üzerlerine mutlaka d3lü kalsiyum takviyesi yapın.

 

haftada 2-3 gün morio veya dubia, geri kalan günlerde sezonuna göre bu sebze meyvelerden oluşan yeşillik ağırlıklı salatalar vermeniz ideal olur. Salatayı gün boyu yiyebilmesi ve tazeliğini koruması için uv lambasına uzak bir köşeye koyun yoksa kısa sürede kururlar.

 

Verdiğiniz öğünler çoğunlukla günlük olacağı için çok büyük olmasına gerek yok ama her canlının iştahı farklı oluyor ve her sakallı ejder aynı meyveyi sebzeyi yemiyor. Sevdikleri tercih ettikleri çeşitler oluyor. Ne kadar yediğini neyi daha çok sevdiğini zamanla anlarsınız. Fakat meyveleri çok seviyorlar onu sevmesine rağmen çok kaçırmamaya özen gösterin.

 

Size buraya bir güvenli besinler listesi bırakıyorum. Yanlarındaki renkler ile hangilerini daha sık veya daha nadir besleyeceğinizi de gösteriyor. Göz atmanızı tavsiye ederim.

https://beardeddragonsworld.com/bearded-dragon-diet/

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

selamlar,

 

4 aylık  bir sakallı ejderim var şuan 52 gram. kendisi sebze ve meyveler konusunda çok ketum. bir çok sebzeyi denedim yemiyor.

marul, roka, salatalık, kapya biber kavun, karpuz, elma, böğürtlen, maydanos.

arada un kurdunu agzına uzatırken yandan maydanos  veriyorum yiyor ama sonrasında onu da yemiyor.

tepki olarak sebzelerin olduğu tabağa dışkılıyor 3 seferdir.

tavsiyeniz var mıdır sebzeye nasıl alıştırabilirim?

 

teşekkürler.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: breadedejderyasi
      Selam arkadaşlar surungen hobisine yeni girenlerdenim. 2 aylik bir sakalli ejder sahiplendim. uvbsi spot ampulu her seyi güzel ortam isisi gunduzleri 28 29 derece (sicak alan) aksamlari ışıklarını sondurunce teraryumu kaloriferin yaninda yine gece de sıcaklığı minimum 22 23 derece geceleri de. Ama yeme karşı hala ilgisiz geleli 2 hafta oluyor ben zorla yediriyorum agzini incitmeden acarak agzina yemi koyuyorum yiyor. Bsf larvasi veriyorum sahiplendigim kisi bsf larvasi hic vermedigini söyledi o yuzden olabilir mi bu yeme ilgisizliği? Ondan olabilir diye dusunerek dubia da siparis ettim. Diger bir konu da fotografta göreceğiniz üzere agzinin civarindaki siyahliklar. bunlarin nedeni nedir? beni bir aydinlatabilir misiniz? endiseliyim de biraz. Agzinin icinde de siyahliklar var yine. Neden olur bunlar?


    • Yazan: ada_oz
      öncelikle merhaba bir tane sakalli ejderim var kendisi daha yavru 100'30'30 lük bi teraryum da bakiyorum ve büyüdüğünde bu teraryum boyutları ona kucuk geliceginin farkındayım piyasada aradigim ölçüde teraryum veya akvaryum bulamadimbu yüzden özel olarak istediğim ölçülerde teraryum yaptırmaya karar verdim ama onu yapan biri de bulamaadim Antalya da yaşıyorum baska sehirden teraryum gelir mi vb bilmiyorum yardimci olabilcek fikir önerisi olan varmi

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×