Jump to content
Ayberk

Colombian rainbow boa bakım yardım

Önerilen İletiler

Colombian rainbow boa almayı düşünüyorum fakat internette türkçe pek kaynak yok oyüzden ilk çnce bilgi sahşbi olmak istedim yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Terraryum boyu nekadar olmalı?Nem?sıcaklık? Taban malzemesi? Ne kadar büyür bilgi sahibi olmadan almak istemiyorum teşekkürler

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Daha meşhur olan abisi "brazilian rainbow boa" ile ayni bakim sartlarina sahip oldugu icin kaynak pek yok.

Brazilian rainbow boa konularini inceleyebilirsiniz.

İlk etapta; nem kabi (icine girip cikabileceginbir delik ve kabin ici islak torf veya moss dolu) genis bir su kabi (yuzmeyi severler) tabana da pecete. Teraryum kurulumu bu sekilde. Siz tamamen torf da kullanabilirsiniz ama temizligi zor olur, ben tavsiye etmiyorum.

Yem olarak lab,rat, donmus veya canli sorun cikarmadan yerler.

Son olarak cok fazla sicagi sevmezler 26-27 dereceyi gecmesin, 22nin altina da inmesin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

2.5 aydır bir colombian rainbow besliyorum. çok daha uzun süredir besleyen arkadaşlarımız da mutlaka yardımcı olacaklardır. ben elimden geldiğince bu güne kadar edindiğim bilgileri aktarmaya çalışayım.

120x50x50 boyutlarında bir teraryum yetişkin için yeterli olacaktır.  o zamana kadar 60-70 cm bir plastik kiler box ile idare edebilirsiniz.

diğer yılanlardan daha fazla nem ihtiyaçları var. yetişkinler için %75 - 80

yavrular için ise %85 ideal nem. ortam sıcaklığı 25  yuva sıcaklığı 30 derece uygun.

sindirim için diğer yılanlarda olduğu gibi bir ısıtıcı ped kullanmak lazım.

taban malzemesi olarak kolay temizlenmesi adına kağıt havlu ve saman kağıt kullanılabilir. cocopeat nemi korumak adına bence daha uygun bir malzeme.

çok meraklı canlılar :)  yaşam alanlarında yapacağınız değişiklikler onları eğlendiriyor sanırım. böylece sürekli yuvasında durmak yerine etrafı keşfetmek için gözünüzün önünde olacaktır.

içine girebileceği ölçülerde bir su kabı ve her gün taze su bir diğer başlık.

sürç-i lisan ettiysem affola :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.