Jump to content
Lebalnen

Balkonumda Minik Bir Sürüngen Buldum

Önerilen İletiler

Merhabalar. Bu miniği balkonumda buldum; o kadar sevimli ki biraz misafirim olmasını istiyorum. Fakat türü ve ne ile beslendiği hakkında bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Bu arada videoda onu biraz rahatsız ettim, hızını görebilmeniz için. Biraz agresif ve biraz da korkuyor sanırım  

F7FEF8F3-09CB-4A40-AB18-0C229E1AFC59.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Türü geniş parmaklı keler. (diğer adlarıyla Türk keleri ve Süleymancık) Lütfen bulduğunuz yere salın, onların yeri doğa. Ayrıca zaten büyük ihtimalle yem kabul etmeyip ölecektir, etse bile bu onun için eziyet olacaktır. Sürüngen beslemek istiyorsanız yerli türler yerine Leopard gecko, Crested gecko gibi türleri besleyebilirsiniz.

• Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
MertHR07, 3 dakika önce yazdı:

Türü geniş parmaklı keler. (diğer adlarıyla Türk keleri ve Süleymancık) Lütfen bulduğunuz yere salın, onların yeri doğa. Ayrıca zaten büyük ihtimalle yem kabul etmeyip ölecektir, etse bile bu onun için eziyet olacaktır. Sürüngen beslemek istiyorsanız yerli türler yerine Leopard gecko, Crested gecko gibi türleri besleyebilirsiniz.

Anladım, çok teşekkür ederim^^ gün içinde bulmuş olduğum yere dönmüş olacağım, o zaman yollarımızı ayırırız. Fakat aklıma ufak bir şey takıldı, bahsettiğiniz türlerin de yeri doğa değil mi(

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lebalnen, 5 dakika önce yazdı:

Anladım, çok teşekkür ederim^^ gün içinde bulmuş olduğum yere dönmüş olacağım, o zaman yollarımızı ayırırız. Fakat aklıma ufak bir şey takıldı, bahsettiğiniz türlerin de yeri doğa değil mi(

Bu hayvanların birkaç tanesini yıllar önce doğadan almışlar, sonra üretip anne-babaları tekrar doğaya salmışlar. Yavrular büyüyünce onlar da yumurtlamış bir döngü oluşmuş ve böylece bu canlılar hobiye kazandırılmış. Fakat bu çok çok profesyonel insanlar tarafından yapılan bir iş. Yani bahsettiğim  bu türler nesillerce doğayı görmemiş hayvanlar ve doğaya salınırsa ölme ihtimali olan hayvanlar.

• Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
onuranhur, 33 dakika önce yazdı:

Kendisi yavru ayrıca kuyruğunu bir süre önce bırakmış. Doğaya bu şekilde salınması da riskli olur. Küçük böcekler verilebilir.

Zaten doğadaki çoğu kertenkele kuyruğunu bırakıyor. Kuyruğunu bırakması yaralı olduğu anlamına gelmez çok normal bir durum. Ayrıca canlı yavru değil yarı erişkin fakat yavru olsaydı bile bu bir şey değiştirmez o kendi av bulabilir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
MertHR07, 5 saat önce yazdı:

Bu hayvanların birkaç tanesini yıllar önce doğadan almışlar, sonra üretip anne-babaları tekrar doğaya salmışlar. Yavrular büyüyünce onlar da yumurtlamış bir döngü oluşmuş ve böylece bu canlılar hobiye kazandırılmış. Fakat bu çok çok profesyonel insanlar tarafından yapılan bir iş. Yani bahsettiğim  bu türler nesillerce doğayı görmemiş hayvanlar ve doğaya salınırsa ölme ihtimali olan hayvanlar.

Anladım. Bilmediğimden sordum, merak ettiğim için teşekkürler)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
onuranhur, 2 saat önce yazdı:

Kendisi yavru ayrıca kuyruğunu bir süre önce bırakmış. Doğaya bu şekilde salınması da riskli olur. Küçük böcekler verilebilir.

Kuyruğunu bıraktığını fark etmemiştim( ben kendisini bulduğumda bu durumdaydı zaten. Bu yorumu görmeden önce bulduğum yerin yakınlarında, bol sarmaşıklı bir yere bırakmış bulundum miniği. Kendisine bol şans diliyorum) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.