ada_oz 22 Oluşturuldu: 8 Eylül, 2020 merhaba yaklaşık 5 aylık bi sakalli ejderim var uzun sure diskilamama problemi oldu(yedigi halde diskilamiyordu) gecti simdi diskilamiyor çünkü yemek yemiyor lobster kolonim var(daha once yiyordu) fakat mesela cımbızla ağzına un kurdu tutuyorum yemeye calisiyor fakat ben hamam böceğine alismasini istiyorum un kurdu zararlı ve bagimlilik yaptigi söyleniyorr ayni yöntemle ximbizla ağzına lobster tutuyorum oralı olmuyor gerek yem kabana koyuyorum birey değişmiyor koyuyorum teraryuma kacisiyor fakat gene ilgisini çekmiyor sıcaklık 35 derece basking alanı soğuk alan 27-29 ,10.0 uvb kullanıyorum Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Dinamo 5 8 Eylül, 2020 gönderildi ada_oz, Bir saat önce yazdı: merhaba yaklaşık 5 aylık bi sakalli ejderim var uzun sure diskilamama problemi oldu(yedigi halde diskilamiyordu) gecti simdi diskilamiyor çünkü yemek yemiyor lobster kolonim var(daha once yiyordu) fakat mesela cımbızla ağzına un kurdu tutuyorum yemeye calisiyor fakat ben hamam böceğine alismasini istiyorum un kurdu zararlı ve bagimlilik yaptigi söyleniyorr ayni yöntemle ximbizla ağzına lobster tutuyorum oralı olmuyor gerek yem kabana koyuyorum birey değişmiyor koyuyorum teraryuma kacisiyor fakat gene ilgisini çekmiyor sıcaklık 35 derece basking alanı soğuk alan 27-29 ,10.0 uvb kullanıyorum Öncelikle merhaba, 1)dışkılama problemi için bir kabın içine ılık su koyup banyo yaptırabilirsiniz bu işlem hem canlınızın su içme sini sağlıycak hemde dışkılamayı kolaylaşırıcaktır(suyu çok abartılı koyma) 2) yemleme ile ilgilide sadece lobster vermek yanlış birşey, lobster kaliteli yemdir fakat tek tip besleme yapmaman gerek , küçük boy çekirgeleri verebilirsin çekirgeler hem yüksek proteinlidir hemde hareketli olduğundan canlının dikkatini çeker(Antalya Çekirgede bulabirirsin) yemi canlının ağzına yaklaştırarak vermene gerekyok terrasına koy ve cımbızla ona doğru hareket ettir üzerine gitsin yem. Benim söyleyeceklerim bukadar,bi eksik varsa başka hobiciler zaten yardımcı olur, inşallah yardımcı olmuşumdur; iyi hobiler Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ada_oz 22 8 Eylül, 2020 gönderildi 1. de dediğiniz yöntemi kullandım birkaç hafta once zaten dediğiniz gibi oldu çözdüm o problemi fakat dediğinizi denedim uzerine doğrular gitti yem hatta gözünün önünde koşuşturuyor bakmıyor bile çekirge sipariş edicem birde onu deneyeyim teşekkürler 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Misafir 9 Eylül, 2020 gönderildi ada_oz, 9 saat önce yazdı: 1. de dediğiniz yöntemi kullandım birkaç hafta once zaten dediğiniz gibi oldu çözdüm o problemi fakat dediğinizi denedim uzerine doğrular gitti yem hatta gözünün önünde koşuşturuyor bakmıyor bile çekirge sipariş edicem birde onu deneyeyim teşekkürler Dragonun kaç gram. Çok büyük bi yem veriyorsan yemek istemiyor olabilir Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ada_oz 22 9 Eylül, 2020 gönderildi kucuk veriyorum hep,50 gram az once denedim lobster gene yemedi fakat un kurdu tutuyorum direk yemeye calisiyor Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Sürüngen Delisi 16 9 Eylül, 2020 gönderildi ada_oz, 2 saat önce yazdı: kucuk veriyorum hep,50 gram az once denedim lobster gene yemedi fakat un kurdu tutuyorum direk yemeye calisiyor nasıl oluyor ya benimki de kesinlikle un kurdu yemiyor Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Shaco 132 9 Eylül, 2020 gönderildi hepsinin sevdikleri böcekler farklı.kimi sadece dubia yerken kimi sadece kurt yiyebiliyor kimi hiç seçmiyor... Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Sürüngen Delisi 16 9 Eylül, 2020 gönderildi Crested, 1 dakika önce yazdı: hepsinin sevdikleri böcekler farklı.kimi sadece dubia yerken kimi sadece kurt yiyebiliyor kimi hiç seçmiyor... Yani doğrudur ama morio yiyor un kurdu hiç ilgisini çekmiyor. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş