Karayels 161 Oluşturuldu: 16 Ekim, 2020 Genel Hermit Crab Bakımı: Karasal canlılardır, tuzlu suda yaşayan akrabaları vardır bulunmaktadır. •Taban malzemesi olarak doğal deniz kumu veya hindistan cevizi torfu kullanılmalı •Günde en az 1 kez fısfıs yapılmalı, taban malzemesi her zaman nemli kalmalıdır •Kazmayı severler bu yüzden taban malzemesi yüksekliği en az canlının boyutunun 2 katı olmalıdır •Teraryumlarında hem tuzlu hemde tatlı su kaynağı bulundurulmalı •Su kaynakları canlının boğulamayacağı seviyede olmalı uzun süre nefeslerini tutabilirler ama boğulma riskleride var •Meyve,sebze,kutulmuş böcek ve balık yemi ile beslenirler •%60-80 nem olmalı • 24-27 derece arası sıcaklık olmalı •Tırmanmayı severler tırmanmaları için kök veya kütük bulundurulmalıdır •Büyüdükçe başka kabuğa geçmek isteyeceklerdir o yüzden teraryumlarında 2-3 tane kendi kabuğuna göre biraz daha büyük kabuklar bulundurulmalıdır •Asla kabuklarından çekilmemelilerdir! 2 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ern_ysldl 0 28 Temmuz, 2022 gönderildi ne yerler ben denizde buldum taban icin silis kum koyup su doldursam olur mu Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Karayels 161 28 Temmuz, 2022 gönderildi ern_ysldl, 2 dakika önce yazdı: ne yerler ben denizde buldum taban icin silis kum koyup su doldursam olur mu Denizde bulduğunuz su dışında yaşayamaz. Tuzlu akvaryumu gerekli eğer tuzlu su akvaryumunuz yoksa geri bırakmanızı tavsiye ederim... Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ern_ysldl 0 28 Temmuz, 2022 gönderildi Karayels, 2 saat önce yazdı: Denizde bulduğunuz su dışında yaşayamaz. Tuzlu akvaryumu gerekli eğer tuzlu su akvaryumunuz yoksa geri bırakmanızı tavsiye ederim... yengece uygun deniz kabukları bulamayacağımı düşünüp bırakmıştım bu yorumu yazdıktan kısa bir süre sonra. ama yine de merak ettim acaba bu yengeçler ne yer? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Karayels 161 29 Temmuz, 2022 gönderildi ern_ysldl, 21 saat önce yazdı: yengece uygun deniz kabukları bulamayacağımı düşünüp bırakmıştım bu yorumu yazdıktan kısa bir süre sonra. ama yine de merak ettim acaba bu yengeçler ne yer? Karayels, 17.10.2020 - 00:07 yazdı: Meyve,sebze,kutulmuş böcek ve balık yemi ile beslenirler Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş