Jump to content

Aykut Altuntop

Üye
  • İçerik sayısı

    41
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

1 Neutral

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Aykut Altuntop

    Sürüngen

    Bildiğim kadarıyla crestedlar yılda 12-15 kadar yumurta veriyorlar. Leopard geckoların çiftleşme dönemleri daha kısa sürüyor fakat daha sık yumurtluyorlar. Bir yılda 8-10 kadar yumurta verebiliyorlar. Bearded dragonların da bir yılda 3-4 kere yumurtlama dönemleri oluyor. Toplamda 70-80 hatta bazen daha fazla yumurta verebiliyorlar.
  2. Aykut Altuntop

    Maculata Alıcağım

    Hocam Murinus pahalı bir tür değil fakat parahybana kadar da değil sanki, yine l4-5 için 150 verilir mi tartışılır? Ayrıca ilk canlınız ise Murinusla başlamak biraz sakıncalı da olabilir hocam çok hareketli ve saldırgan bir canlı. İyice düşünüp değerlendirirseniz iyi olur sizin açınızdan.
  3. Aykut Altuntop

    Ağaç Türü Tarantula

    Facebook'ta Egoterra grubu var paylaşımlar zaten Erdem Güleyin'in mesaj atarak ulaşabilirsin istediğin boyut ve çeşide göre.
  4. Aykut Altuntop

    Ağaç Türü Tarantula

    Torf ile beraber yosun kullanılıyor sanırım ama sadece yosun olur mu bilgim yok. Egoterradan ağaç türü için teraryum alabilirsin boyutlarını, giriş yerini vs kendin belirleyerek.
  5. Aykut Altuntop

    Bearded Dragonum Yumurtladi

    Bearded dragonlar bu kadar büyüyebiliyor mu maks 60cm falan diye biliyordum
  6. Aykut Altuntop

    L1-2 Murinus Çekilişi

    Katıldım
  7. Aykut Altuntop

    L7 P.cambridgeim Için Yeni Terraryum Ve Birkaç Soru

    Arkadaşlar canlı L7-8 olalı birkaç hafta oldu ben de ekteki gibi bir teraryum hazırladım kendisine öncelikle olmuş mu eksiği var mı merak ediyorum zaten kabı Egoterradan aldım onun dışında iç kısımla ilgili değişebilecek bir şeyler var mı sizce ve canlı fotoğrafta görüldüğü gibi o üstteki boşluk kısma çıktı oraya ağ örmeye başladı aşağıdaki yasladığım ağacın arkasını kullanır diye düşünmüştüm orayı kullanmasını sağlamanım bir yolu var mı yoksa hiç elleme mi dersiniz fikir verebilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler herkese
  8. Aykut Altuntop

    Ego Terra Terraryum Için Boyut Önerisi

    Çok sağol dostum ☺
  9. Aykut Altuntop

    Ego Terra Terraryum Için Boyut Önerisi

    Büyüyünce de alıcam bir tane ama ilk aldığımda anneme anlatmıştım falan canlıyı birkaç kabuk atsın hediye teraryum göndericem demişti ondan şimdi zaten hediye diye yaptırım bir tane diyorum
  10. Aykut Altuntop

    Ego Terra Terraryum Için Boyut Önerisi

    P.Cambridge türü tarantulam kabuk attı ve l8-9 oldu. Açık haldeyken önle arka bacak arası 6 cm kadar, abdomen+ carapace uzunluğu 2-3cm arası sanırım. Egoterradan terraryum sipariş etmeyi düşünüyorum ağaç türü için boyut olarak aklımda 15*15*20-25 var ama önerilere açığım şimdiden teşekkürler
  11. Aykut Altuntop

    Açık Torf Beklediğinde Küflenme Yapar Mı

    Arkadaşlar 1-1.5 ay kadar önce yıkanmış torf almıştım gayet güzel torfun bir sıkıntısı yok açıp bir kısmını aldım gerisinin de üstünü kapatıp dolaba kaldırdım fakat bir bakayım diye açtığımda bildiğimiz beyaz küf yoktu fakat küçük siyah parçacık gibi şeyler vardı daha önce de varmıydı hatırlamıyorum ondan yeni olmuş gibi geldi bir de biraz toz kokuyor gibiydi ama ağzı kapalıydı tamamen ondan dolayı bir şey olmuş mudur bilmiyorum. Bir daha ki torf alışımda sıkıştırılmış genta cocopeat alacağım fakat şimdilik yıkanmış torf nasıl muhafaza edilir ve paket açıldıktan 1-1.5 ay kadar sonra falan hala kullanılmaya devam edilir mi yardımcı olursanız sevinirim.
  12. Aykut Altuntop

    Problu Probsuz Isı Ve Nem Ölçer Farkı

    @AnılEr Anladım çok sağol
  13. Aykut Altuntop

    Problu Probsuz Isı Ve Nem Ölçer Farkı

    Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi nem oranına dikkat edilmesi gereken sürüngen veya eklembacaklı canlılar için problu mu kullanmak daha mantıklı probsuz mu veya ikisinden birini kullanmak neyi değiştirir ?
  14. Aykut Altuntop

    Bakımı En Kolay Ve En Sağlıklı Yem Hangisi ?

    Merhabalar arkadaşlar. Canlı yem türlerinden bakımı en kolayı hangisi yani mesela un kurdu gibi türlerde böcekleri pupaları ve kurtları ayırıyorum ama tartaralarda böyle sıkıntılar yok galiba bu yüzden merak ediyorum bakımı en kolayı hangisi. Bir de ayrı olarak da en sağlıklısı hangisi canlı için tabii ki karma beslenmenin yerini alamaz ama tekli düşündüğümüzde, tartaralar protein, un kurtları yağ ağırlıklı diye biliyorum ama yine de tek tür beslenmelerde en sağlıklısı hangisi oluyor merak ettim. Şimdiden teşekkürler
  15. Aykut Altuntop

    Tarantulam Sürekli Gergin Ve Yem Kabul Etmiyor

    Bakacağım, muhtemelen yeni bir kaba alacağım teşekkürler. İyi akşamlar

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×