Jump to content
moloch2626

Leopard Gecko Göz Problemi Yardım Lutfen :(

Önerilen İletiler

Öncelikle herkese merhaba. Daha önce gecko besledim ancak suanki problemle hic karşılaşmadım. 2 hafta önce bulunduğum sehirde ücretsiz sahiplendirme olarak bir gecko sahiplendim. Lakin geldiğinde gözleri kapalıydı ve deri atamıyordu hayvan . Stresdendir diye  Ellemedim 4 5 gün, ne su ne yem hicbirseye dokunmadı. En sonunda deriyi hala atamayinca sauna yaptırıp yumusadikdan sonra cımbızla kendim kopardım ancak gözüne geldigimde deriyi çekmemle beraberinde epeyce iltihapda geldi. Gözündeki görünür bütün iltihabi temizledim cımbız ve kulak pamugu yardımıyla, ertesi gün  terramycin kullanmaya başladım sabah ve gece.2 gözündede aynı sorun var. Bugun 5.gündü gözünde hala iyilesme yok. Ne yapabilirim ? Bu gariban hayvan ölsün veya kör olsun istemiyorum. Elimle kurtları öldürüp agzina koyuyorum yiyor, cay kasigiyla ağzını islatiyorum suda icmiyor diye. Nasıl düzeltebilirim bu durumu? Bulunduğum şehirde sürüngenlerle ilgilenen veteriner bulamadım. 

20201029_235036.jpg

20201029_235043.jpg

20201029_235055.jpg

20201029_235230.jpg

20201029_235823.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Benzer problem banada gelen Geckoda vardı. Tek gözü kurtardık, diğerinde de ufak problem kaldı. Veteriner hekim Erol saolsun yardımcı oldu. Günde 3 kere kulak çubuğuyla önce 1-2 dk göz damlası sürüyorsunuz daha sonra gözleri biraz açılıyor, üstüne tobrased göz damlası damlatıyorsun. Canlıya ben extra her gün şırıngayla d3 kalsiyumlu sıvı takviyesi yapıyorum. Canlı yemleride kafalarını ezip sıvısını çıkarttıktan sonra burnuna sürüyorum o şekilde yedirip içirebiliyorum. Canlının ve kullandığım ilaçların görsellerini paylaşıyorum. 

IMG_20201030_002226.jpg

IMG_20201030_002218.jpg

IMG_20201030_002805.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bendekinin diğer gözünün son hali. Çok daha kötüydü, iltihap var aynı şekilde. Tahminen deri kalmış çıkaramamış o da bu hale getirmiş. Bakalım başka bilgili arkadaşlar ne dicek? 

IMG_20201029_163605.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
MicroFlasher, 3 saat önce yazdı:

Eğer iltihap varsa arkafaşların önerdiği şekilde kullanın eğer iyiye gitmezse veteriner hekime baş vurun başka bir nedenden kaynaklı olabilir

Düzgün bir veteriner lazım, sürüngen den anlayan. Bendekinin gözü için veterinere götürmüşler bir dolu para almış. E vitamini vermiş yollamış. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
arowana heco, 2 saat önce yazdı:

Düzgün bir veteriner lazım, sürüngen den anlayan. Bendekinin gözü için veterinere götürmüşler bir dolu para almış. E vitamini vermiş yollamış. 

eğer hayvan hastanesi varsa orda genellikle sürüngen bölümü oluyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
MicroFlasher, 8 saat önce yazdı:

eğer hayvan hastanesi varsa orda genellikle sürüngen bölümü oluyor

Hayvan hastanesi varda sadece kediköpek ve kuş la ilgileniyorlar

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.