Jump to content
yahiayavuz

Un Kurtlarının Büyümesini Engellemek

Önerilen İletiler

Merhabalar, ben yeni başladığım hobide sling tarantulalarım için mikro un kurdu temib ettim, her ne kadar hepsi gerekli küçüklükte olmasa da, elime ulaştılar ve bir kaç denemeden sonra en küçüklerinden korkmayıp yedirmeyi başardım. Ama bu kurtların büyüdüğünü hatta herekli büyüklüğe geldiklerinde pupa daha sonra böcek olduklarını biliyorum. Deneyimli ve bilgili arkadaşlardan öğrenmek istediğim, kurtları yataklık dışında ne ile ve ne sıklıkla beslersem daha yavaş büyürler ve ısoğuğu sevmedikleri ve gwlişimlerini yavaşlattığı için buzdolabına koyanlar varmış, ne kadar doğrudur bilmem ama yapmamı tavsiye edermisiniz? Gerçekten büyümemeleri lazım eğer büyür de pupa hatta böcek hallerine geçerlerse tarantulalarıma hiç bir yararı olmaz gider tavuklara veririm direkt. Görüşlerinizi bekliyorum! 

images (17).jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dostum evin sıcaksa o un kurtları bir aya kalmadan boylarının iki katı olurlar en mantıklısı buzdolabına koymak fakat her zaman un kurduna ihtiyacın olacağı için kendine yetecek kadar üretmen daha iyi olur hem istediğin boyda kurt da elde etmiş olursın.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
XPlot, 2 dakika önce yazdı:

Dostum evin sıcaksa o un kurtları bir aya kalmadan boylarının iki katı olurlar en mantıklısı buzdolabına koymak fakat her zaman un kurduna ihtiyacın olacağı için kendine yetecek kadar üretmen daha iyi olur hem istediğin boyda kurt da elde etmiş olursın.

Şuan sadece 2 adet Sling tarantulam olduğu için bunlar bana 1 yıl bile yeter hiç kayıp vermezsem 😹, artık bir kaç kabuk daha attıktan sonra farklı türlere geçersem üretmeye başlarım :) Teşekküt ederim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
yahiayavuz, 1 dakika önce yazdı:

Şuan sadece 2 adet Sling tarantulam olduğu için bunlar bana 1 yıl bile yeter hiç kayıp vermezsem 😹, artık bir kaç kabuk daha attıktan sonra farklı türlere geçersem üretmeye başlarım :) Teşekküt ederim

Büyüme hızlarını yavaşlatmaktansa ki slingler daha 2 kabuk atmadan çoğu pupa olur , bence sicakligi sabit tutup yaklasik 15-20 tane böcek evresine getirip senin micro un kurdu uretmen daha mantıklı olucaktir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende yazın 300 tane mikro un kurdu almıştım şimdi hepsi pupadan böcek evresi oldu hiç un kurdu kalmadı pupada kalmadı hepsi böcek oldu daha tabanda mikro un kurdu göremedim

Ne zaman yumurtadan çıkarlar merak ediyorum  ? 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Salamander, 4 dakika önce yazdı:

Ne zaman yumurtadan çıkarlar merak ediyorum  ? 

En geç 1 ayda çıkmaları lazım benim kurtlar 2 ay sonra gözle görülecek boya geldiler koyduğun besinlerin altına ışıkla bak görürsün. Böceklerin durduğu yerin yataklığını bol koy yumurtaları daha az yerler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
XPlot, 20 dakika önce yazdı:

En geç 1 ayda çıkmaları lazım benim kurtlar 2 ay sonra gözle görülecek boya geldiler koyduğun besinlerin altına ışıkla bak görürsün. Böceklerin durduğu yerin yataklığını bol koy yumurtaları daha az yerler.

Baktım hiçbirsey yok besin derken havuç patatesmi  ? 20201031_205323.heic

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Fotoğrafı yeni gördüm böcekleri durduğu yer çok küçük onları yeni yere alın ve yataklığı bol koyun yoksa böcekler yumurtları yerler ondan dolayı hiç kurt hali yok büyük bir ihtimalle.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: D4R1K
      Merhaba, jumping spiderım un kurdu yemiyor. Ne yapmam gerek?
    • Yazan: serifloyt
      viyollerin üstünde hoplaya zıplaya gezdiklerini gördüğümde pek önemsememiştim ama

severek yaptığım hobiyi böceklerin uçmaya başlayıp eve yayılması sonucu bırakıyorum 

• Yazan: onurcanerdem01
      Üniversite hayatımın bitmesiyle birlikte hayat koşturmacasindan zaman bulamıyorum.4 koloni bulunma ve ilk yumurtlama tarihleri ekte gösterdim.Hobiyi bırakma kararından dolayı ücretli sahiplendirecegim fiyat olarak kafamda 250 diyorum ama pazarlık sünnettir.
      1.koloni messor 
      2. Koloni pheidole
      3.componotus X2
      Yanında zamanında aldığım tüp başlıkları hortum ve ufak tefek her türlü malzeme var hiçbir masrafsız şekilde göndereceğim.Hepsinin Outworldu mevcut ayriyeten . Fotoğraflarda görünen herşeyi güzelce paketlenip istenilen kargo şubesiyle gönderim sağlayacağım.5x5 Luk fazlasıyla elimde var outworld onlarda paketli şekilde göndereceğim hediye olarak.birkaci çatlak ama 14 tane falan var... İletişime geçerseniz sevinirim...

• Yazan: EmirAlp
      evde unkurdu ve morio var bunları hazır crested gecko yemlerindeki gibi toz hale nası getirebilirim?
    • Yazan: KomutanIogar
      bufalo kurdu ve un kurdu üretimi arasında bi fark varmi varsa nedir