Jump to content
carmen

Achatina Fulica Yumurtaları

Önerilen İletiler

canlılarım 3. kez yumurtladı ama yumurtalar hep ölüyor hiç biri çıkmadı, küçük bir kavanozun içine delikler açıp orkide toprağının arasına koyuyorum her gün su sıkıyorum, neden ölüyor olabilirler, nasıl bakmam gerekiyor?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhabalar.

Öncelikle yumurtaların öldükleri kanısına nasıl varıyorsunuz?

Yumurtaları orkide toprağında inkube ediyorum demişsiniz, sanıyorum ki canlıları da orkide toprağında bakıyorsunuz.

Orkide toprakları salyangozların kendilerini toprağın altına gömme ve yumurtlama ihtiyaçlarını düzgün bir şekilde karşılayamaz.

Ayrıca tüm orkide toprakları çam ağacı kabuklarından mi oluşuyor bilemiyorum ama sanıyorum ki öyle ve çam ağacı içinde bir takım toksik maddeler barındıran bir ağaçtır.

Dolayısıyla kabuklarıda kısa vadede büyük bir soruna yol açmada uzun vadede hassas yapıda olan salyangozlar için toksik özellik gösterip ciddi hasarlara ve sorunlara yol açabilmektedir.

Bu yüzden taban malzemesi olarak en sağlıklı ve uygun seçenek olan hindistan cevizi torfu/Coco-peat kullanmanızı öneriyorum. Gelecek Yumurtaları da gömülü olan yerde öylece bırakabilir veya nemli hindistan cevizi torfu olan ayrı bir kaba alabilirsiniz. Yumurtaların üstünü torfla kapatıp gömmeniz ve neme bağlı olarak nemleme yapmanız yavruların çıkımı için yeterli olacaktır. Normal şartlarda yumurtalardan yavrular ısıya bağlı olaraktan en geç 20 güne kadar çıkacaktır.

Ek olarak Canlıların ve hâlâ duruyor ise ölü dediğiniz Yumurtaların görselini de alabilirmiyim?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Marshall, 12 dakika önce yazdı:

Merhabalar.

Öncelikle yumurtaların öldükleri kanısına nasıl varıyorsunuz?

Yumurtaları orkide toprağında inkube ediyorum demişsiniz, sanıyorum ki canlıları da orkide toprağında bakıyorsunuz.

Orkide toprakları salyangozların kendilerini toprağın altına gömme ve yumurtlama ihtiyaçlarını düzgün bir şekilde karşılayamaz.

Ayrıca tüm orkide toprakları çam ağacı kabuklarından mi oluşuyor bilemiyorum ama sanıyorum ki öyle ve çam ağacı içinde bir takım toksik maddeler barındıran bir ağaçtır.

Dolayısıyla kabuklarıda kısa vadede büyük bir soruna yol açmada uzun vadede hassas yapıda olan salyangozlar için toksik özellik gösterip ciddi hasarlara ve sorunlara yol açabilmektedir.

Bu yüzden taban malzemesi olarak en sağlıklı ve uygun seçenek olan hindistan cevizi torfu/Coco-peat kullanmanızı öneriyorum. Gelecek Yumurtaları da gömülü olan yerde öylece bırakabilir veya nemli hindistan cevizi torfu olan ayrı bir kaba alabilirsiniz. Yumurtaların üstünü torfla kapatıp gömmeniz ve neme bağlı olarak nemleme yapmanız yavruların çıkımı için yeterli olacaktır. Normal şartlarda yumurtalardan yavrular ısıya bağlı olaraktan en geç 20 güne kadar çıkacaktır.

Ek olarak Canlıların ve hâlâ duruyor ise ölü dediğiniz Yumurtaların görselini de alabilirmiyim?

Kavanozun içinde 4 ay ve 1 ay önce çıkmış yumurtalar var, internette de kısa sürede çıktıkları yazdığı için öldüklerini varsaydım, oda sıcaklığında karanlıkta tutuyorum

yumurta1.jpg

yumurta2.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
carmen, 22 dakika önce yazdı:

Kavanozun içinde 4 ay ve 1 ay önce çıkmış yumurtalar var, internette de kısa sürede çıktıkları yazdığı için öldüklerini varsaydım, oda sıcaklığında karanlıkta tutuyorum

yumurta1.jpg

yumurta2.jpg

Bundan sonra yukarıda da bahsettiğim üzere hindistan cevizi torfuna geçin ve yumurtaları onda inkube ediniz. Sonrasında yine çıkan olmaz ise yazarsınız tekrardan.

İyi forumlar, iyi hobiler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.