Jump to content
0je

Palyaçom yuvasında

Önerilen İletiler

Hakikaten anemon gibi tam ortasına yerleştirmiş kendini :D çok güzel maşallah... Snowflake palyacolarin görünüm haricinde bakım farklılıkları var mı diğer bildiğimiz turuncu renklerden?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bitki ve tuzlu su tankları ayrıntılardan ve biraz da disiplinli ugrastan hoşlanan insanların işi kanımca. Bu nitelikler de direk seni çağrıştırıyor zaten bize :başarı: O yüzden senin şu 9 litreyi bir kuralım da tuzlu suyu devamında inceleriz vaktimiz bol :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hakikaten anemon gibi tam ortasına yerleştirmiş kendini :D çok güzel maşallah... Snowflake palyacolarin görünüm haricinde bakım farklılıkları var mı diğer bildiğimiz turuncu renklerden?

Hiçbir farkları yok gecko morphları gibi sadece deseni değişik.

Kaan bey 9 litreyi tuzlu su yapın koyun bunlardan 2 tane ;)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ilk balığınızı ben hediye etmek istiyorum bu balığı vereceğim.Yanınada arkadaş alırsınız bir tane yalnız olmasına üzülüyorum :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tuzlu su akvaryumlarına gerçekten hastayım :)

Ama zorlukları dolayısıyla hiç bir zaman girişmeyeceğim bir hobi sanırım :)

Valla bu forumdaki her üye kurabilir.Daha zorunu sizler yapıyorsunuz ;)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ilk balığınızı ben hediye etmek istiyorum bu balığı vereceğim.Yanınada arkadaş alırsınız bir tane yalnız olmasına üzülüyorum :)

Çok teşekkür ederim... Ben bir gün tuzlu su kurarsam hep resif kurmayı hayal ettim çünkü nano bir tank kurmayı düşünüyordum. Balıklar daha yüksek hacim istediğinden ona göre ekipman vs. almak gerekiyordu. Sanırım 2009 veya 2010 yılında tuzlu sucu bir başka arkadaşın teşviğiyle iki arkadaş tüm malzemeleri topladık; aragonit kum, uygun tank, şelale filtre, Seachem'in katkıları vs. Hatta foruma eklediğim tuzlusu makalelerini o zaman yapmıştım. Sonra ikimiz de farklı nedenlerden bir türlü kuramadık o tankları  :laugh: En sonunda ben tarihleri geçmesin diye malzemelerimi sattım, tankı da poso snail üretim tankı yaptım... Sizin palyaçolar daha doğrusu daha bilindik olan turuncuları bile pek çok kişinin ilk koymak istediği balık. Ama ben mesela çekinirim yine de onları ufak bir tanka koymaya çünkü su parametreleri hemen oynayabilir. Bana resif daha rahat geliyor ama tuzlusucular da tam tersine resif canlılarının istekleri daha karmaşık, daha deneyim gerektiriyor diyor hep  :tar:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tuzlu suda En kolayi balık,snail,yengeç ,karides bakmaktır.Mercanlar su parametrelerine hassastır.Balıklar kirli suda bile Yaşar hiç birşey olmaz hele üretim balıklarsa çok dayanıklıdır benim palyaçolar ithal üretimidir.Akvaryum doğumludur 50-100 nitratda sorunsuz Yaşar'lar.10 litrede şuan gayet güzel yaşıyor  ve büyüyor sizin boyu akvaryumda daha rahat büyür sanırım 60 litre.

Polip vs koyabilirsiniz başlangıç mercanlarıdır.Litreye 0.25watt Işık yeterlidir.Anemon için litreye 1 Watt led yeterlidir.

Anemon olduğu tank 40x40x40 18x3 Watt led vardır.daha önce 18x1 Watt led vardı rahat rahat poliplere,mushroom Lara yetiyordu.Anemon Alınca değiştirdim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Işık olayı korktuğum kadar değilmiş o zaman :) Ama asıl nitrat oranına şaşırdım, demek ki dayanıklı canlılar şirin oldukları kadar da.

Benim Boyu tank net 90 lt ama su an meleklerim var onda. Tek kurulum mümkün boş olan tankim 10 lt, onun da ışık sistemi yok ama şu anlattiklariniz insana bazı planlar kurduruyor ilerisi için  :başarılı: :thanks:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ah hah...

Gülay, ben vazgeçtim 35x35x40 küpü tatlı su yapmaktan.

Bir çift palyaço istiyorum en turuncusundan, en klasiğinden :D

:laugh:

Yaa benim de eski resif aşkım geri geldi iyi mi... Benim 10 lt dediğimi şimdi ölçtüm ne çıktı biliyor musun, seninkinin ufak kardeş boyu 35x35x30 (h)  :laugh:

Onun bir armatürü var ledli ama yeter mi bilmem, Resun 30 ledli diyor şu linktekinden:

http://www.canpet.net/resun-led-isikli-nano-akvaryum-kiti-

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Led benim işim, gereğini yaparım, 18'li led armatürleri var 3w. Link de gönderirim ben size

Süper bir haber bu... Çünkü bunda tankı, malzemeleri buluruz da bence en önemli konu canlıları ve uygun ışık sistemini bulmak.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ah hah...

Gülay, ben vazgeçtim 35x35x40 küpü tatlı su yapmaktan.

Bir çift palyaço istiyorum en turuncusundan, en klasiğinden :D

:laugh:

Yaa benim de eski resif aşkım geri geldi iyi mi... Benim 10 lt dediğimi şimdi ölçtüm ne çıktı biliyor musun, seninkinin ufak kardeş boyu 35x35x30 (h)  :laugh:

Onun bir armatürü var ledli ama yeter mi bilmem, Resun 30 ledli diyor şu linktekinden:

http://www.canpet.net/resun-led-isikli-nano-akvaryum-kiti-

35x35 maşallah çok iyi resif olır onlardan ;) 3wlık led en güzel seçim her canlıyı bakabilirsiniz.Led yapımında ben anlamam.Karaköyden Led alıp akvaryumcuya yaptırıyorum.Yada 2.el armatür alıyorum.

Resun Ledi yetmez çok düşük onların.Balık bakarsınız sadece

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok keyif alacaksınız çok ;)

Malzemelerimi gittigidiyor.com,akvaryummerkezi.com ekstremakvaryum sitesinden alıyorum.

Palyaço balığını ithal almayın hassas oluyorlar hastalıklı vs,üretim alın mercançiftliği üretiyor(Masko mobilya kenti 18/b de) Kumuda filipinler kumu tavsiye ederim oda orada bir çuval alabilirsiniz  10kg bir çuval 30-40tl arası fiyatı var.10kg iki akvaryumada rahatlıkla yeter,

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu mercan ciftliginin sehirlerarasi gonderimi varmi acaba

Uçakla yolluyor sadece mercançiftliği.Otobüsle yollayanlar kizildenizakvaryum,ekstremakvaryum(hem istanbul,hem ankara şubeleri var.)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir

Antalya ya bir sekilde yollasinlarda ucak helikopter otobus kamyon farketmez ufak bir tuzlu su kurucam heralde sonunda sayenizde incelemelere basladim tecrubelerinizden de faydalanmak isterim. Yeni konulari bekliyoruz heycanla

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ahh.. Gözümde öyle bir büyüdü ki deniz akvaryumu. Hayal bile edemiyorum bakabileceğimi

Benim de kafam acayip karışmıştı, hoş hala çok sorular dolanıyor ama çok zevkli inanamazsın... 30 litrecik bir dünya kurdum, haftaya detayını da paylaşıcam. Sana güzel iki kare göstereyim 2 farklı mercana ait (zaten şu anda sadece bunlarım var), hani bakabileceğini hayal etmen için  :D

Barışcan'a da selam olsun, bu güzelliklerle tanışmamızda en baştan beri hep teşvik edici, herşeyi kolalaştırıcı olduğu için  :thanks: :cow:

wEB2EE.jpg

zfIDIO.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Gülay anlacım harikalar.Blastamussa müthiş.Diğeridesanırım ricordea yuma mantarı.Pellet yem bile yerler.

Black ice atlayınca 2 adet kasım ayından beri ayırttığım göz koyduğum naked çıplak palyaçoları Cumartesi günü aldım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Beğenmenize sevindim, pembe dedim dedim o renkten doldurmaya başladık hadi hayırlısı  :D

Hayırlı olsunlar Barışcan, yukarıdan görüntüleri bile çok tatlı belli...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Beğenmenize sevindim, pembe dedim dedim o renkten doldurmaya başladık hadi hayırlısı  :D

Hayırlı olsunlar Barışcan, yukarıdan görüntüleri bile çok tatlı belli...

Pembe güzel bir Sünger.wonder women Tiger sponge :) tanıdık Satıyor 80Tl :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.