Jump to content
0je

Piko Resif

Önerilen İletiler

Akvaryum seçimi hazır sistemleri seçebilirsiniz örneğin sun sun hkl-250(180TL)

Bu model neler içermekte?

Akvaryum,aydınlatma ve filtre

Akvaryum camları extra cleardır akrilik gibi görüntü şahanedir.

Ölçüleri 25x25x28cm(h) kaya ve kum dahil 11 litre su almakta

Aydınlatma led aydınlatma mercanlar için uygundur.

Kendi filtresini kullanmanızı tavsiye etmiyorum yüzey yağlanmasını engellemez.

FİLTRE OLARAK YÜZEY YAĞLANMASININ ÖNÜNE GEÇMEK VE BİTKİ VE KARBON ,ELYAF,PS GİBİ EKİPMANLARI KOYMAK İÇİN;

Atman hf-600 model şelale filtre(60TL)

Kum olarak

Argonit kum kullanabilirsiniz.1-2kg(20TL)

Tuz

İdeal olan 1025 tuzluluk oranı için 30 litre suya 1kg tuz kullanmak yeterlidir..Tavsiyem red sea coral pro ve reef crystals(Kilosu 10Tl)

Kaya

Canlı kaya olur,ölü kaya olur farketmez.1-2kg yeterlidir,(20Tl)

Protein skimmer gerekmez haftalık %20-%30 litre su değişimi yeterlidir.

D8B3n1.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sonki resim çok iyi, sade boş ve içine ne geleceği merak uyandırıyor... Benim de tuzlu su tankı olarak aldigim eski bir Boyu tankim var masmavi yoğun ışıklı. Power compact cinsinden. Sizin tuzlu suya uygun onereceginiz ledler hangileri olabilir? Çünkü mesela hazır led kapaklar satılıyordu Canpette filan ama epey pahalilar. Öte yandan Boyu'nun yoğun parlakliktaki floresanlarini düşününce "resif için" daha asagisinin kurtarmayacagi izlenimine kapılıyorum. Acaba daha uygun maliyetle bu işi çözmek mümkün mü?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sonki resim çok iyi, sade boş ve içine ne geleceği merak uyandırıyor... Benim de tuzlu su tankı olarak aldigim eski bir Boyu tankim var masmavi yoğun ışıklı. Power compact cinsinden. Sizin tuzlu suya uygun onereceginiz ledler hangileri olabilir? Çünkü mesela hazır led kapaklar satılıyordu Canpette filan ama epey pahalilar. Öte yandan Boyu'nun yoğun parlakliktaki floresanlarini düşününce "resif için" daha asagisinin kurtarmayacagi izlenimine kapılıyorum. Acaba daha uygun maliyetle bu işi çözmek mümkün mü?

Boyu hangi modeli ölçüleri nelerdir?

1 watt power ledler güzel olur ışık sistemine.Mesela 18 mavi 9 beyaz power led.Fan varsa 3wattlık power led daha güzel olur ve yoğun ışık isteyen anemon bakabilirsiniz.

Evet hazır kapaklar pahalı malesef

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Modelini bilmiyorum ama ölçüleri 45x45x45... Mesela anemona 3 watt yeter dediniz peki litre başına kaç watt hesaplayacağız? Anemonu tatlısudaki kırmızı bitkilere benzetirsek, moss veya anubias gibi daha az ihtiyaçlı resif canlıları için litre başına kaç watt yeterli gelir :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Modelini bilmiyorum ama ölçüleri 45x45x45... Mesela anemona 3 watt yeter dediniz peki litre başına kaç watt hesaplayacağız? Anemonu tatlısudaki kırmızı bitkilere benzetirsek, moss veya anubias gibi daha az ihtiyaçlı resif canlıları için litre başına kaç watt yeterli gelir :D

Güncellemek için geldim yeni gördüm mesajını :(

Maşallah 80litrelik nanon var ablavar herşey konur buna,litre başına 1 watt yeterlidir anemon için.72watt led yeterlidir seninkine.24x3 watt güzelde olur.Soft mercanlar için mantar,zoanthid için litre başına 0,5 watt yeterlidir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Atlamışı güzelim :(

müZıanthid almıştım onun kayasında 0.5cm lik yengeç vardır herhalde o taciz etti buda sıçradı.Keşke sineklikden kapak yapsaymışım.Neyse olan oldu.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şu atlayıp ölen balıklara hasta olup ölenlerden çok üzülüyorum çünkü en gösterişli balıklarımı nedense hep böyle kaybettim başın sağolsun  ;( Tam da bu yüzden üstü açık tanklara karşı ciddi bir fobi oluştu bende. Ufak tanklarımın üstüne camcıdan cam kstirdim hep, 1 tarafı 2 cm kısa. O şekilde kullanıyorum, arkadan da filtre, ısıtıcı kabloları çıkıyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şu atlayıp ölen balıklara hasta olup ölenlerden çok üzülüyorum çünkü en gösterişli balıklarımı nedense hep böyle kaybettim başın sağolsun  ;( Tam da bu yüzden üstü açık tanklara karşı ciddi bir fobi oluştu bende. Ufak tanklarımın üstüne camcıdan cam kstirdim hep, 1 tarafı 2 cm kısa. O şekilde kullanıyorum, arkadan da filtre, ısıtıcı kabloları çıkıyor.

Teşekkürler.Şelale filtre aydınlatma vs var imkansız gibi kapak yapımı.Anca akrilik olur lazer kesimle.

Boyuyu kurmanı bekliyoruz ;) Yardım tam gaz...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sagolasin Bariscan, daha ufak bir boyutla yakında yardımlarını rica edeceğim aslında başladım ama ekipman eksik gelsin de paylaşacağım :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Girmeyeyim bakmayayım diyorum ama gözüme gözüme geliyor hep Fotoğraflar

Gerçekten çok güzel gözüküyor ama yok ı-ıh yapmayacağım deniz akvaryumu

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

+1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

+1

GÖRECEĞİZ... :matrix:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sıcaklığın 27.3 e çıkmasıyla ve yemlerin dağılıp balıkların yemesini engellediği için aşağıdaki ürünler sipariş edilmiştir.

Jbl novo station

DMR8nv.jpg

Easy aqua rc-003 sıcaklık ayarlı fan

g5A47O.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Güle güle kullanasin. Bu fanın Ista marka gümüş renklisini gg.de gördüm geçen, klasik fanlara göre çok hoşuma gitmişti güzel seçim bence de. Novo station'in görevini ben de tam anlamadım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

açtığınız bütün konuları mutlaka okuyorum, hobinin en spesifik başlığı bu sanırım.

imrenerek bakmaktan öteye gidemeyeceğim bir konu. muhteşem görünüyorlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Novo station tam olarak ne işe yarıyor pek anlayamadım :) fan da güzel duruyor

Güle güle kullanasin. Bu fanın Ista marka gümüş renklisini gg.de gördüm geçen, klasik fanlara göre çok hoşuma gitmişti güzel seçim bence de. Novo station'in görevini ben de tam anlamadım.

İsta markasıda var fakat termostatlısı yok o yüzden bu markayı tercih ettim.Novo station besleme halkasıakıntı gelmiyor halka içine yemleri halka içine atıyorsun balıklar oraya gelip yiyorlar.Yoksa akıntıdan yiyemiyorlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.