Jump to content
0je

mongrov ormanları (red mangrove bitkisi)

Önerilen İletiler

Nitrat,fosfat gibi nutrientleri tüketerek resiflere ve bir çok canlıya(yavruların saklanması vs) ev sahipliği olağanüstü ormanlardır.Bu yüzden akvaryumlarada bir çok fayda  ve görsellik katar.

Red mangrove ismini kökünün kırmızılığından almıştır.

Türkiyede bulunmuyor anca ebaydan sipariş vererek getirtebiliyorsunuz.

oAvZbm.jpg

Türkiyede yok ebaydan sipariş vererek getirtebiliyoruz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bunu akvaryum.com'da satan bir arkadaş var hatta tanesi 10 tl  :dog: Ben de geçen yıl aldım bir 5 adet fakat odayı havalandırmak için hergün açtığımız pencereden herhalde içeri unlu bit girdi ve mangrovun çıkan yemyeşil taze yapraklarını sarıp kuruttu  :cry: Unlu bit bahçe veya içeri girdiğinde ev bitkilerini de bir anda sarıp mahveden bir zararlı, limon çamımızı da o kurutmuştu. Apartmanlarda bilmem kaçıncı kata nasıl ulaşıyor hala anlamıyor olsam da bir türlü çare bulamadım. Mangrovları su altında temizledim, ilaç sıktım ama yoğun olduğunuz dönemlerde bu manuel temizlik işini yapamazsanız hemen çoğalıp bitkinin özsuyunu emerek öldürüyor. Öte yandan mangrovlar hakkaten harika bitkiler. Dolmakalem gibi yapraksız olarak geliyor, sonra aynı bambu gibi suya sokuyorsunuz (tepesi hariç), bir süre sonra yapraklanıyor. Ve yapraklar arttıkça altında o parayla büyüklerini aldığımız mangrov köklerini oluşturmaya başlıyor altında... Ben birkaç tane alayım yine bari yaw  :yanındakinegülme:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bunu akvaryum.com'da satan bir arkadaş var hatta tanesi 10 tl  :dog: Ben de geçen yıl aldım bir 5 adet fakat odayı havalandırmak için hergün açtığımız pencereden herhalde içeri unlu bit girdi ve mangrovun çıkan yemyeşil taze yapraklarını sarıp kuruttu  :cry: Unlu bit bahçe veya içeri girdiğinde ev bitkilerini de bir anda sarıp mahveden bir zararlı, limon çamımızı da o kurutmuştu. Apartmanlarda bilmem kaçıncı kata nasıl ulaşıyor hala anlamıyor olsam da bir türlü çare bulamadım. Mangrovları su altında temizledim, ilaç sıktım ama yoğun olduğunuz dönemlerde bu manuel temizlik işini yapamazsanız hemen çoğalıp bitkinin özsuyunu emerek öldürüyor. Öte yandan mangrovlar hakkaten harika bitkiler. Dolmakalem gibi yapraksız olarak geliyor, sonra aynı bambu gibi suya sokuyorsunuz (tepesi hariç), bir süre sonra yapraklanıyor. Ve yapraklar arttıkça altında o parayla büyüklerini aldığımız mangrov köklerini oluşturmaya başlıyor altında... Ben birkaç tane alayım yine bari yaw  :yanındakinegülme:

Evet eser beyde ebaydan Alıp Satıyor.

Sık sık fısfıslamak gerekiyor bunlara üst Kısmı fazla tuz aldığı için tatlı suyla fısfıslamak Lazım yoksa kuruyor.İlk önce Kökleri çıkıyor daha sonra Yaprakları çıkıyor.İnanılmaz güzel bir ağaçlar :) tuzlu suyada acayip yakışıyor toprağa ekenler bile var uyumlu :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aralık 2014ün sonunda 4 adet alındı.ilk önce dolma kalem gibiydiler.

Ilk önce Kökleri uzadı.Şuanda yaprak açmak üzereler.

1Y5NyB.jpg

kjoEAq.jpg

4L40RG.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aynen önce minik minik kökleri çıkıyor sonra yapraklar. Yaprak sayısı arttıkça da o bildiğimiz tarzda uzun uzun mağara yapısında kökler oluşturmaya başlıyor :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

En son köpekbalığı getirmişti Faceden gördüm :D bir de o dediğim 2009-2010 arasında mangrovun 3 çeşidi vardı onda telde konuşmuştuk hiç görmedim ama eminim çok güzeldi...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.