Jump to content
berat yılgın

Tartaralarımın Bacakları Kopuyor Neden Olabilir ?

Önerilen İletiler

tartaralarımı modemin üstünde tutuyorum sıcak olması için içinde yumurta kartonu kedi maması ve düzenli sebze bulunuyor. Sıcaklık ve nemi de ortalama 24 28 derece , %55-65 arasında oluyor. kabın ve kartonun içi bacaklarla dolu. nedenini bilen veya başına gelen varsa bilgilenririrse çok sevinirim. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

tartaranın birini yerde bacakları kopmuş halde buldum ama yaşıyordu ön bacakları hiç yok orta ve arka bacaklarının da en uç tırtıklı kısmı kopmuş bi şekilde sürünüyordu. sonra açtım baktım bazılarının 1 veya 2 bacağı eksik , kartonda bacak var bir sürü . neden oluyor bilemedim . nasıl kabuk atıyorlar bilmiyorum ama herhangi bi kabuğa kutu içinde rastlamadım.

aklıma bi ihtimall geliyor ama bilmiyorum . Modemin üstüne koyuyorum direkt alttan ısınıyor bundan dolayı olabilir mi bilmiyorum aklıma bi bu geliyor . 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Birbirlerinin uzuvlarını kopartma gibi bi durum olur mu bilmiyorum ama hemen hemen her gün taze sebze koyuyurum havuç vs. 

bi de ilk geldiklerinde koyduğum sebzeleri yiyorlardı üzerindelerdi hep şimdilerde koyduklarımın üzerinde tek tük görüyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
berat yılgın, Bir saat önce yazdı:

Birbirlerinin uzuvlarını kopartma gibi bi durum olur mu bilmiyorum ama hemen hemen her gün taze sebze koyuyurum havuç vs. 

bi de ilk geldiklerinde koyduğum sebzeleri yiyorlardı üzerindelerdi hep şimdilerde koyduklarımın üzerinde tek tük görüyorum.

arada kedi veya köpek maması  ver protein eksikliğinden oluyordur,haftada 2 3 gün versen yeter

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

içinde sürekli bulunduruyorum . 

aslında sana şöyle söyliyim bir çok hamam böceğine baktım bi dubialarda rastlamadım bu duruma bir çoğunda olağan bir şey çözümü hakkında başka biri yardımcı olabilir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mantis-jitsu, Şimdi yazdı:

aslında sana şöyle söyliyim bir çok hamam böceğine baktım bi dubialarda rastlamadım bu duruma bir çoğunda olağan bir şey çözümü hakkında başka biri yardımcı olabilir

teşekkür ederim , yem seçme gibi bi durumları olur mu ki. migrosta satılan sokak hayvanları için olan yemlerden alıyorum , çok fazla değil ve fiyatı da ucuz diye . 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim , yem seçme gibi bi durumları olur mu ki. migrosta satılan sokak hayvanları için olan yemlerden alıyorum , çok fazla değil ve fiyatı da ucuz diye . 

zannetmem

çok yem olduğu için takip edemedim

o da sıkıntı yaratabilir çünkü atıyorum 1 tanesi için haftalık protein ihtiyacı 1 mg'sa sen sürekli koyduğun için atıyorum  1.5 mg ihtiyacı oluyor kısaca daha fazla protein istiyor olabilirler

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mantis-jitsu, Şimdi yazdı:

zannetmem

o da sıkıntı yaratabilir çünkü atıyorum 1 tanesi için haftalık protein ihtiyacı 1 mg'sa sen sürekli koyduğun için atıyorum  1.5 mg ihtiyacı oluyor kısaca daha fazla protein istiyor olabilirler

anladım ben onları azaltiyim bittikçe eklerim , patates havuç falan koyunca da yemiyorlar artık o neden olabilir acaba bi bilginiz var mı? 

bir de modemin üstünde direkt alt taraf sıcak oluyor bunun onlara olumsuz etkisi olur mu?

tarihinde berat yılgın tarafından düzenlendi
ekleme

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
berat yılgın, 1 saat önce yazdı:

anladım ben onları azaltiyim bittikçe eklerim , patates havuç falan koyunca da yemiyorlar artık o neden olabilir acaba bi bilginiz var mı? 

bir de modemin üstünde direkt alt taraf sıcak oluyor bunun onlara olumsuz etkisi olur mu?

sıcaklıkta sıkıntı olmaz patates havucu görmüyor olabilirler veya protein çok sık aldıklarından istemiyor olabilirler

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok fazla proteinden de olabilir belki okuduğum kaynaklarda fazla proteinin hayvanların ömrünü kısaltabileceğini ve yaşamında sıkıntı çıkarabileceğini okumuştum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
berat yılgın, Şimdi yazdı:

Ne kadar koysam yeterli olur herhangi bi oran vs var mı elimde 10 küsür tartara var. 

bir de sebzeler zemine değmiyorlar genelde karton koyuyorum altlarına ama sebzeler ısınırsa da yemeyi keserler mi ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.