Jump to content
tarantula_Yusuf

Un Ve Bufalo Kurdu Üretimi

Önerilen İletiler

Un kurdu ve bufalo kurdu üretmek istiyorum. Elimde zaten bir tane l2 rosea var beslediğim. Un kurdu ve bufalo kurdunu üretmek için Ankara canlı yem den almayı düşünüyorum. Üretmek için pupa halini mi almalıyım yoksa böcek halini mi? Kaçar tane almalıyım? Böcek halini alırsam yaşlı gelme olasılığı var mı? Böcek halleri kaç ay yaşar normalde, pupa mı böcek mi almak daha mantıklı, başka önerdiğiniz site var mı? 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
byalfa, 20 dakika önce yazdı:

Pupa ve böcek karışık al pupalar böcek olana kadar bir miktar üretmiş olursun. Zamandan tasarruf...

Böceklerin yaşlı, çiftleşme potansiyeli düşük gelme olasılığı var mı, yoksa genç mi geliyor, ömürleri ne kadar böcek hallerinin. Kaçar tane almam yeterli olur?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
gönderildi (düzenlendi)

Forumda tonlarca bilgi mevcut aşağıya inip bulabilirsiniz. Ayrıca arama kısmı da bunun için var. Bana kalırsa bir miktar pupa bir miktarda böcek al daha iyi olucaktır. 

tarihinde Prof.Dr.Reptile tarafından düzenlendi
  • Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Antalya Çekirge'de sanırım un kurdunun ve ya bufalo kurdunun böcek hali yok . Üretim için bufalo kurdunun larva halinden 100 tane alsam , 100 tane de mikro un kurdu alsam üretme potansiyelim var mı ? Yoksa üretim için ya pupa yada böcek halini mi almak gerekiyor ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
tarantula_Yusuf, 9 dakika önce yazdı:

Antalya Çekirge'de sanırım un kurdunun ve ya bufalo kurdunun böcek hali yok . Üretim için bufalo kurdunun larva halinden 100 tane alsam , 100 tane de mikro un kurdu alsam üretme potansiyelim var mı ? Yoksa üretim için ya pupa yada böcek halini mi almak gerekiyor ?

Üretebilirsin ama uzun sürebilir. Ben zamanında 200 un kurdu almıştım, yem olarak kullanıyordum zamanla pupaya dönüştüler şimdi böcek halinde çoğu.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
tarantula_Yusuf, 3 dakika önce yazdı:

Kurt halini de alabilirsin sıkıntı olmaz . Bir miktar fazla almanı öneririm micro un kurtlarından bazılarını canlına verebilirsin . Bende şuanda yaklaşık 100-150 tane micro un kurdu var 30-40 a kadarda böcek var devamlı yumurtluyorlar hemen gözükmez kurtlar bir kaç hafta içinde gözle görülür olucaklardır çıtıktan sonra kurtlar yataklığı başka bir kaba almanı öneirim kurtlar ile böcekler için tekrar yataklık koymalısın.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
byalfa, 24 dakika önce yazdı:

Üretebilirsin ama uzun sürebilir. Ben zamanında 200 un kurdu almıştım, yem olarak kullanıyordum zamanla pupaya dönüştüler şimdi böcek halinde çoğu.

Mikro un kurdu kaç ayda böcek olur, birde bufalo kurdu kaç ayda böcek olur sizce? Eğer varsa Antalya Çekirge de, böcek halini almayı düşünüyorum. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Prof.Dr.Reptile, 23 dakika önce yazdı:

Kurt halini de alabilirsin sıkıntı olmaz . Bir miktar fazla almanı öneririm micro un kurtlarından bazılarını canlına verebilirsin . Bende şuanda yaklaşık 100-150 tane micro un kurdu var 30-40 a kadarda böcek var devamlı yumurtluyorlar hemen gözükmez kurtlar bir kaç hafta içinde gözle görülür olucaklardır çıtıktan sonra kurtlar yataklığı başka bir kaba almanı öneirim kurtlar ile böcekler için tekrar yataklık koymalısın.

230 civarı mikro un kurdu alacağım, eğer sitede varsa böcek olarak da alacağım. Cevabınız için teşekkür ederim. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: D4R1K
      Merhaba, jumping spiderım un kurdu yemiyor. Ne yapmam gerek?
    • Yazan: serifloyt
      viyollerin üstünde hoplaya zıplaya gezdiklerini gördüğümde pek önemsememiştim ama

severek yaptığım hobiyi böceklerin uçmaya başlayıp eve yayılması sonucu bırakıyorum 

• Yazan: onurcanerdem01
      Üniversite hayatımın bitmesiyle birlikte hayat koşturmacasindan zaman bulamıyorum.4 koloni bulunma ve ilk yumurtlama tarihleri ekte gösterdim.Hobiyi bırakma kararından dolayı ücretli sahiplendirecegim fiyat olarak kafamda 250 diyorum ama pazarlık sünnettir.
      1.koloni messor 
      2. Koloni pheidole
      3.componotus X2
      Yanında zamanında aldığım tüp başlıkları hortum ve ufak tefek her türlü malzeme var hiçbir masrafsız şekilde göndereceğim.Hepsinin Outworldu mevcut ayriyeten . Fotoğraflarda görünen herşeyi güzelce paketlenip istenilen kargo şubesiyle gönderim sağlayacağım.5x5 Luk fazlasıyla elimde var outworld onlarda paketli şekilde göndereceğim hediye olarak.birkaci çatlak ama 14 tane falan var... İletişime geçerseniz sevinirim...

• Yazan: EmirAlp
      evde unkurdu ve morio var bunları hazır crested gecko yemlerindeki gibi toz hale nası getirebilirim?
    • Yazan: Simit Adam
      Merhabalar ben sopa böceği alacağım ama adana canlı yeme güvenemedim bağlantı simgesi ünlem olduğundan. Siz hiç oradan alışveriş yaptınız mı ve güvenli mi