Jump to content
Simit Adam

Dereden Tutulan Iribaşlar Evde Bakılabilir Mi

Önerilen İletiler

Simit Adam, 3 saat önce yazdı:

Bu arada küçükken arkadaşlarımın dereden tutup bana sattığı iribaşlı iki ay dondurma kutusunda sadece suyun içinde yaşatmıştım

aferin o zaman. yaşaması sağlıklı olduğu anlamına gelmez bakamazsın ayrıca, etik değil

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
akudra, 4 dakika önce yazdı:

aferin o zaman. yaşaması sağlıklı olduğu anlamına gelmez bakamazsın ayrıca, etik değil

Biliyorum bunun etik olmadığını zaten daha o zaman küçüktüm

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ayrıca ben asla yukarıda dediğim şeyi yapmam. Onun beslenmesini, kaç derecede yaşadığını, yaşam alanı kurulumunu falan hepsini araştırdım. Ben orada

Madem böyle kötü bir ortamda bu kadar yaşayabiliyor o zaman bir yaşam alanında uzun süre yaşayabilir demeye çalışıyodum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ayrıca ben asla yukarıda dediğim şeyi yapmam. Onun beslenmesini, kaç derecede yaşadığını, yaşam alanı kurulumunu falan hepsini araştırdım. Ben orada
Madem böyle kötü bir ortamda bu kadar yaşayabiliyor o zaman bir yaşam alanında uzun süre yaşayabilir demeye çalışıyodum
Özellikle su canlılarında, yaşam alanlarında bakteri birikimi denen bir olay var. Bu bakteriler canlıların yaşamasını sağlıyor ve sağlığı için gerekli etmenleri sağlıyor. Temel yaşam koşullarını araştırıp sağlayabileceğize inanıyorsanız bile özellikle doğada bulunan böyle bir türü labaratuvar ortamı oluşturmadan sağlıklı bakamazsınız ki sanmıyorum bunun sizin yapabileceğiniz bir şey olduğunu.

LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Simit Adam, 5 saat önce yazdı:

Alcağın cevabı bilmene rağmen, yanlış olduğunu bildiğini söylemene rağmen soruyorsun. Madem olmucak bir şey sormana da gerek yok.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
akudra, 26 dakika önce yazdı:

Alcağın cevabı bilmene rağmen, yanlış olduğunu bildiğini söylemene rağmen soruyorsun. Madem olmucak bir şey sormana da gerek yok.

Forumda gelen insanlara bu kadar agresif olmazsan daha iyi olur hobiye olan ön yargıyı da kırmış oluruz. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
miraç, 56 dakika önce yazdı:

Forumda gelen insanlara bu kadar agresif olmazsan daha iyi olur hobiye olan ön yargıyı da kırmış oluruz. 

50 milyar kez doğadan şu hayvanı alabilir miyim sorusu olunca maalesef sakin kalamıyorum. Haklısın ama

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Peki sizin bildiğiniz üretimhane kurbağası alabileceğim bir yer varmı
Belki ağaç kurbağası bulabilirsiniz ama hassas oldukları için bakımı çok kolay değildir.

LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Evde akvaryum motoru ve akvaryum var ise dereden aldıgın suyu kullanarak en azından metamorfozlarını tamamlayan kadar 3-5 tanesini evde inceleme amacıyla tutmanda bir sakınca görmüyorum. Ben cocukken yapmıştım güzel bir deneyimdi daha sonra kurbagaları aynı dereye bırakmıştım. 

Balık yemi yiyorlar. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yaşadıkları yerden taşlar ve yosunlarda koymalısın kuracagın akvaryuma bacakları çıkmaya başladığı zaman suyun dışına çıkabilecekleri şekilde taşları biraz suyun üzerinde kalacak şekilde ayarla. Kuyrukları yok oldugu zaman doğaya sal kesinlikle. Gözlemlemenin kişisel gelişim ve hobiye olan ilgiye faydası olacagına inanıyorum. 

Ayberk, 9 dakika önce yazdı:

Evde akvaryum motoru ve akvaryum var ise dereden aldıgın suyu kullanarak en azından metamorfozlarını tamamlayan kadar 3-5 tanesini evde inceleme amacıyla tutmanda bir sakınca görmüyorum. Ben cocukken yapmıştım güzel bir deneyimdi daha sonra kurbagaları aynı dereye bırakmıştım. 

Balık yemi yiyorlar. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Doğru ve doğasına uygun bir ortam sağlanırsa, doğada yediklerine uygun beslenirse ve nesli tükenme tehlikesi altında değilse gözlemlemek için az sayıda alıp deneyebilirsin. Bakamayacağını anladığın an geri doğaya bırak. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

XPlot, 2 saat önce yazdı:

Doğru ve doğasına uygun bir ortam sağlanırsa, doğada yediklerine uygun beslenirse ve nesli tükenme tehlikesi altında değilse gözlemlemek için az sayıda alıp deneyebilirsin. Bakamayacağını anladığın an geri doğaya bırak. 

Katılıyorum. Hem tecrübe etmiş olursun

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.