Jump to content
sameti42

Türkiyenin Sürüngen Ansiklopedisi Yazan Yerine. Vahşi Doğadan Canlı Alınmaz Alınırsa Yaşayamaz. Yazısıyla Değiştirmeyi Teklif Ediyorum

Önerilen İletiler

Bütün arkadaşlarıma selamlarr.. Türkiyenin sürüngen ansiklopedisi yazan yerine.. Vahşi doğadan canlı alınmaz alınırsa yaşayamaz ölürrr ölürrr... yazısıyla değiştirmeyi teklif ediyorum.. O kadar fazla halen vahşi doğadan alınıp bune bune türü ne beslenirmi, bu ne yer ki ne içer ki diyen varki.. Sonu gelmiyor..Aramıza çok yeni katılan arkadaş var normal.. En tepeye sabitlensin bu yazıı... Doğasından bir hayvan türü ne olursa olsun ASLAA ALINAMAZZ!! (Karınca mevzusunu bilmiyorum onun dışında söylüyorum bunları).. Sadece esaret altındakileri besliyoruz.. Canım hobidaşlarım hepinizi seviyorum 😉😉❤️❤️

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Size katılıyorum. Fakat aklıma takılan bir konu var. Bu işte olan , milyon abonesi olan yabancı youtuberların çoğusunun kanalında yabandan şu şu canlı nasıl yakalanır diye videolar mevcut. Bundan 3-4 ay önce semenderlerimin bakımı için yabancı kaynaklara bakarken. Çoğu kişinin bildiği site olan wikihow da yabandan semender nasıl yakalanır nasıl beslenir yazılarını görmüştüm.

Yani benim gördüklerime göre bu WC canlılara karşı çıkan bilgili hobiciler kadar gayet normal bir durum olarak gören bilgili hobicilerde var.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Söyledikleriniz doğru, fakat tüm ansiklopediyi bilgileri silmek bana kalırsa yanlış bir düzenleme. Bakım, üretim bilgisi verilmemesi olabilir ama dediğiniz gibi tüm ansiklopediyi silmek o yazılarla uğraşan insanların emeklerini çöpe atmak ve forumda çok büyük bir bilgi kaybı anlamına gelir. WC canlı alınmasını önlemek için yerli türler hakkındaki konulara gerekli açıklamalar eklenebilir, detaylı bakım ve üretim bilgileri silinebilir ama tüm konu silinmemelidir. WC canlı alınmasının sebebi ülkemizde hobinin çok geride olmasından dolayıdır... Yabancı ülkelerde tecrübeli hobiciler mantis gibi belirli canlıları belirli seviyelerde zaten WC almaktalar. Bahsettiğim ülkelerde hobi ile ilgilenen veya ilgilenmeyen insanlar bilinçli olduğu için popülasyona zarar vermiyorlar bizim ülkemizde olduğu gibi WC canlılar üzerinden para kazanmıyorlar, doğayı sömürmüyorlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Swalfken, 11 dakika önce yazdı:

Söyledikleriniz doğru, fakat tüm ansiklopediyi bilgileri silmek bana kalırsa yanlış bir düzenleme. Bakım, üretim bilgisi verilmemesi olabilir ama dediğiniz gibi tüm ansiklopediyi silmek o yazılarla uğraşan insanların emeklerini çöpe atmak ve forumda çok büyük bir bilgi kaybı anlamına gelir. WC canlı alınmasını önlemek için yerli türler hakkındaki konulara gerekli açıklamalar eklenebilir, detaylı bakım ve üretim bilgileri silinebilir ama tüm konu silinmemelidir. WC canlı alınmasının sebebi ülkemizde hobinin çok geride olmasından dolayıdır... Yabancı ülkelerde tecrübeli hobiciler mantis gibi belirli canlıları belirli seviyelerde zaten WC almaktalar. Bahsettiğim ülkelerde hobi ile ilgilenen veya ilgilenmeyen insanlar bilinçli olduğu için popülasyona zarar vermiyorlar bizim ülkemizde olduğu gibi WC canlılar üzerinden para kazanmıyorlar, doğayı sömürmüyorlar.

Yok kardeşim komple ansiklopediyi kaldırmaktan bahsetmiyorum 😂😂 reptula form logosunun altındaki yazı varya.. '' Türkiyenin sürüngen ansiklopedisi''yazıyor o yazıyı değiştirelim 😉 o kadar bilgi paylaşım silinirmi hiç.. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
yusufstll, 48 dakika önce yazdı:

Size katılıyorum. Fakat aklıma takılan bir konu var. Bu işte olan , milyon abonesi olan yabancı youtuberların çoğusunun kanalında yabandan şu şu canlı nasıl yakalanır diye videolar mevcut. Bundan 3-4 ay önce semenderlerimin bakımı için yabancı kaynaklara bakarken. Çoğu kişinin bildiği site olan wikihow da yabandan semender nasıl yakalanır nasıl beslenir yazılarını görmüştüm.

Yani benim gördüklerime göre bu WC canlılara karşı çıkan bilgili hobiciler kadar gayet normal bir durum olarak gören bilgili hobicilerde var.

Bizim sorunumuz bilgisizlik işte.. Maymun iştahlılıkla doğaya saldırma.. Bilmiyorum çok aşırı profesyonel bakmak lazım belki ama.. Ne olursa olsun WC se WC de kalsın.. Esaret altında zaten sayısız canlı mevcut ne gerek var doğadan koparmaya.. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
sameti42, 1 dakika önce yazdı:

Bizim sorunumuz bilgisizlik işte.. Maymun iştahlılıkla doğaya saldırma.. Bilmiyorum çok aşırı profesyonel bakmak lazım belki ama.. Ne olursa olsun WC se WC de kalsın.. Esaret altında zaten sayısız canlı mevcut ne gerek var doğadan koparmaya.. 

Evet haklısınız. Wc canlı beslemek bencede profesyonellik işi dolayısıyla wc canlı beslenmesine karşı durmak çok daha iyi olacaktır. Aksi halde bilgisiz kişiler sırf para için canlıları doğadan koparacaklar. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
sameti42, 8 dakika önce yazdı:

Yok kardeşim komple ansiklopediyi kaldırmaktan bahsetmiyorum 😂😂 reptula form logosunun altındaki yazı varya.. '' Türkiyenin sürüngen ansiklopedisi''yazıyor o yazıyı değiştirelim 😉 o kadar bilgi paylaşım silinirmi hiç.. 

O zaman daha absürt oldu. Kaç senedir orda duran bir sloganın değiştirilmesi kimsenin doğadan canlı almasını engellemez diye düşünüyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
sameti42, 1 saat önce yazdı:

Bütün arkadaşlarıma selamlarr.. Türkiyenin sürüngen ansiklopedisi yazan yerine.. Vahşi doğadan canlı alınmaz alınırsa yaşayamaz ölürrr ölürrr... yazısıyla değiştirmeyi teklif ediyorum.. O kadar fazla halen vahşi doğadan alınıp bune bune türü ne beslenirmi, bu ne yer ki ne içer ki diyen varki.. Sonu gelmiyor..Aramıza çok yeni katılan arkadaş var normal.. En tepeye sabitlensin bu yazıı... Doğasından bir hayvan türü ne olursa olsun ASLAA ALINAMAZZ!! (Karınca mevzusunu bilmiyorum onun dışında söylüyorum bunları).. Sadece esaret altındakileri besliyoruz.. Canım hobidaşlarım hepinizi seviyorum 😉😉❤️❤️

Maalesef ülkemizde kimse okumaya meraklı değil bu gidişle daha da artar gibi ciddi bir önlem alınmazsa ki hiç sanmıyorum hobinin kendisi bile yasakken

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Walter, 39 dakika önce yazdı:

Maalesef ülkemizde kimse okumaya meraklı değil bu gidişle daha da artar gibi ciddi bir önlem alınmazsa ki hiç sanmıyorum hobinin kendisi bile yasakken

Herşeyde olduğu gibi bunda da yasak çözüm değil.. İnsanları bilinçlendirmek lazım da nerdee..Aynen biraz okusak çoğu şey düzelecek

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Swalfken, 11 saat önce yazdı:

bakım üretim bilgileri vs her şey bence verilmeli 

doğadan hayvanları koparanlar yine koparır bu kez bilgisizlikten türleri azalır ve daha kötü bakım uygulanır 

forumun amacı zaten birbirimize bilgilerimizi aktarıp hayvanlarımıza en iyi şekilde bakmak 

wc için bilgilendirmeyi zaten her açılan bu tür konuya gerekli mesaj veriliyor 

tabi bilinçlenmek güzel ama bizim elimizde olan bir durum değil.

swalfken in de dediği gibi gerekli açıklama yeterli olacağını düşünüyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
emiraltun, 1 saat önce yazdı:

bakım üretim bilgileri vs her şey bence verilmeli 

doğadan hayvanları koparanlar yine koparır bu kez bilgisizlikten türleri azalır ve daha kötü bakım uygulanır 

forumun amacı zaten birbirimize bilgilerimizi aktarıp hayvanlarımıza en iyi şekilde bakmak 

wc için bilgilendirmeyi zaten her açılan bu tür konuya gerekli mesaj veriliyor 

tabi bilinçlenmek güzel ama bizim elimizde olan bir durum değil.

swalfken in de dediği gibi gerekli açıklama yeterli olacağını düşünüyorum.

Umarım 😉

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Alpdnz
      Messor mu lasius mu

• Yazan: Egzotik karıncam
      Merhabalar, bir tarantula sahiplenmek istiyorum şu üç türle ilgili bir kaç sorum olacaktı ;

1. Brachypelma albopilosum
      2. Nhandu tripepii 
      3. Cyriocosmus elegans

- Bu türlerden hangisi başlangıç için en uygunu ?
      - Hangi türün büyüme hızı en az ?
      - Bakımı beslenmesi nem ve ısı duyarlılığı gibi özelliklerinde hangi türler daha hassas ve zor hangileri daha kolay ( Hepsinin bakımlarını forumdan ve yabancı kaynaklardan araştırdım ama karşılaştırma olarak verilmediği için yinede sormak istiyorum ( C.elegans' ın başlangıç için önerilmesede küçük bir tür istediğimden onuda listeme ekledim  )
      ( NOT: Bu arada Brachypelma albopilosum ve Nhandu tripepii sling boyda Cyriocosmus elegans ise adult dişi buna göre değerlendirirseniz sevinirim ... )

• Yazan: Dcdes
      Smith ve CC tarantula arıyorum L2 yi geçmeyecek şekilde istiyorum. Mesaj atın lütfen yer Adana.
    • Yazan: nizar
      yasal sürüngenler hakkında pek bir bilgi yok gibi forumda olsa bile eksik yada çok eski 
    • Yazan: rengoku
      Merhaba l3 vagans tarantulam mağarasının önünü toprakla kapattı ve 3 gündür dışarı çıkmıyor yaklaşık 2 hafta önce kabuk attı sanırım erkek, bunu neden yapıyor olabilir torfta veya teraryumda bir sıkıntı olduğunda mı yapıyorlar yoksa kabuk değiştirmek için mi ? ne kadar süre sonra endişelenmem gerek (başlık ironi)

a7d56334-39fb-44dc-96db-f2a0fbfbc084.jfif