Jump to content
Halilgunes

Crematogaster? Kraliçem Hakkında Bilgi Ve Yardım

Önerilen İletiler

Merhabalar 2 hafta önce belki biraz daha fazla sürede iş yerinde süpürge yaparken bir crematogaster kraliçesine denk geldim zaten aradığım için hazırlıklıydım ve aldım kraliçeyi sanırım crematogaster sizde bakarsanız çok sevinirim test tüpünde kırmızı bir kılıfta çekmecede bakıyorum tabiki hava alıyor 1-2 kanat döktü yumurtladı ama hâlâ başka kanatları duruyor ve onları dökmüyor yumurtalar iyi gibi gözüküyor ancak pek bir büyüme gözlemedim daha vakti var sanırım eski görsellerini bırakacağım ilk yumurtlamadan sonraki fotoğrafları bunlar kanat durumu da görseldeki gibi ve bugün baktığımda döktüğü kanadı etrafta bulamadım yemiş olma ihtimali var mı nereye gider bu kanat tür ve genel durum hakkında bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

IMG_20210714_163710~2.jpg

IMG_20210714_163708~2.jpg

IMG_20210714_163713_N~2.jpg

IMG-20210711-WA0002.jpg

IMG-20210711-WA0001.jpg

IMG-20210711-WA0000.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Halilgunes, 56 dakika önce yazdı:

yumurtalar iyi gibi gözüküyor ancak pek bir büyüme gözlemedim daha vakti var sanırım

2 hafta çok erken bir süreç ilk işçinin çıkması ortam ve bakım şartlarına göre ortalama 2-2.5 ay belki daha kısa belki daha uzunda sürebilir..

Halilgunes, 57 dakika önce yazdı:

bugün baktığımda döktüğü kanadı etrafta bulamadım yemiş olma ihtimali var mı nereye gider bu kanat

Evet kanatlarını döktükten sonra protein ve besin ihtiyacı için yiyebiliyorlar..

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Erastes, 22 dakika önce yazdı:

2 hafta çok erken bir süreç ilk işçinin çıkması ortam ve bakım şartlarına göre ortalama 2-2.5 ay belki daha kısa belki daha uzunda sürebilir..

Evet kanatlarını döktükten sonra protein ve besin ihtiyacı için yiyebiliyorlar..

Cins konusunda crematogaster olduğunda emin miyiz diğer kanatlarını da dökecek mi böyle mi kalacak  test tüpünü su bitince mi değiştirmem lazım teşekkür ederim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Halilgunes, 2 dakika önce yazdı:

Cins konusunda crematogaster olduğunda emin miyiz diğer kanatlarını da dökecek mi böyle mi kalacak  test tüpünü su bitince mi değiştirmem lazım teşekkür ederim

Evet crematogaster kanatlarını dökmeden koloni kuran kraliçeler gördüm dökmesi veya dökmemesi pek sorun yaratmaz.. ilk işçi çıkana kadar su bitse dahi transfer etme  işçi çıktıktan sonra transfer yap çünkü transfer esnasında strese girip yumurtaları yiyebilir..

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Erastes, 53 dakika önce yazdı:

Evet crematogaster kanatlarını dökmeden koloni kuran kraliçeler gördüm dökmesi veya dökmemesi pek sorun yaratmaz.. ilk işçi çıkana kadar su bitse dahi transfer etme  işçi çıktıktan sonra transfer yap çünkü transfer esnasında strese girip yumurtaları yiyebilir..

E susuzluktan ölmez mi nasıl besleyecek yumurtayı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Halilgunes, 4 dakika önce yazdı:

E susuzluktan ölmez mi nasıl besleyecek yumurtayı

O su nem ihtiyaçları için içmeleri için değil.. zaten setupu düzgün yaptıysan muhtemelen ilk işçi çıkana kadar o su yetecektir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Erastes, 2 saat önce yazdı:

O su nem ihtiyaçları için içmeleri için değil.. zaten setupu düzgün yaptıysan muhtemelen ilk işçi çıkana kadar o su yetecektir

Benim tetra da bayağı larva yaptı ama su yarıdan az,işçi çıkınca transfer yapayım mı hemen?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
YushLeN1, 6 dakika önce yazdı:

Benim tetra da bayağı larva yaptı ama su yarıdan az,işçi çıkınca transfer yapayım mı hemen?

İşçiler çıkınca transfer etmek daha sağlıklı çünkü yumurtaları onlar taşıyıp transfer ediyor.. ha işçiler çıkmadan su tamamen bitti diyelim o zaman tüpün ağzına koyduğumuz pamuğu biraz nemlendirebiliriz bu bir süre daha idare edecektir..

tarihinde Erastes tarafından düzenlendi
  • Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Alpdnz
      Messor mu lasius mu

• Yazan: oguzyagiz
      Tek çizgisi var gördüğüm kadariyla kısa vadede cevaplanirsa çok iyi olur önceden planlarım şimdiden Allah razı olsjn kardaslarim

• Yazan: Ardacan
      İş yerimizin içinde buldum. Kesinlikle uçamıyor kanatlarını kontrol ettim bir sıkıntısını göremedim yavru diye düşünüyorum. Kutuya koyup gözetimimde olacak açık bir alana bıraktım, hiçbir yuva, gelen giden kuş, ötme vs. olmadı bende iş dönüşünde yanımda getirdim. Muhabbet kuşlarımla aynı kafese koymak yerine ( 1 kafesim var) ve zaten fazla kalmasını planlamadığım için (uçana kadar) kutuya koydum içine kapak ile su koydum kuş yemim var fakat yiyebilir mi bilmiyorum ne vermek ne yapmak lazım? Olabildiğince sıcak tutucam haşlanmış yumurta, kuş yemi falan vermeyi denicem bilenler varsa yardımcı olur musunuz. Ayrıca lütfen "keşke doğasına bıraksaydınız" ,"yuvası vardır" ,"bıraksanız annesi babası gelip ilgilenirdi" gibi yorumlar yapmayın. Dediğim gibi zaten bekledim aradım ama ne gelen oldu nede bi yuva bulabildim.

VID_20231004_200826.mp4
    • Yazan: AntMan14
      Arkadaşlar bügün lasius kraliçemin ilk işçisi çıktı 🎉🥳. Şekerli suyu nasıl verebilirim. 
      Not:şu an kutuda. Test tüpü, şırınga falan hiç alamam.