Jump to content
EsadBuba

L2 Maculata Için Nasıl Bir Alan Oluşturmalıyım?

Önerilen İletiler

L2 bir Maculata sahibi oldum ve bu benim ilk ağaç türüm olacak daha öncesinde bir çok yer türü besledim artık sıranın ağaç türlerinde olduğu kanaatine vardım. Kendisi fazla küçük nasıl bir alan hazırlamalıyım? Kısa süreliğine kalması için numune kabına koydum.

34605DEC-C069-41EA-8995-276082F20C9C.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

idrar kabı şuan için ideal ağaç motifi için dal parçalarını fırınlayıp vernikleyebilirsin,pipet kullana bilirsin vs. biraz daha torf eklersen güzel olur bu boylar da bazen kazma eylemi görülebiliyor...canlı hayırlı olsun :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
narsis, 15 dakika önce yazdı:

idrar kabı şuan için ideal ağaç motifi için dal parçalarını fırınlayıp vernikleyebilirsin,pipet kullana bilirsin vs. biraz daha torf eklersen güzel olur bu boylar da bazen kazma eylemi görülebiliyor...canlı hayırlı olsun :)

Çok teşekkürler 😊

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Buğra Gedik, 3 saat önce yazdı:

dostum selamlar yem yeme durumu nasıl aynısından bende var nazlı biraz değilmi ?

Vallahi daha deneme şansım olmadı salı geldi bana kargoyla bi 3-4 gün kendi hâline bırakıcam.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Buğra Gedik, 4 saat önce yazdı:

dostum selamlar yem yeme durumu nasıl aynısından bende var nazlı biraz değilmi ?

pek hızlı büyümez ama iştahlılardır genelde yem yemiyorsa kabukta olabilir ve ya başka bir sorun olabilir 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
EsadBuba, 14.12.2021 - 20:12 yazdı:

L2 bir Maculata sahibi oldum ve bu benim ilk ağaç türüm olacak daha öncesinde bir çok yer türü besledim artık sıranın ağaç türlerinde olduğu kanaatine vardım. Kendisi fazla küçük nasıl bir alan hazırlamalıyım? Kısa süreliğine kalması için numune kabına koydum.

34605DEC-C069-41EA-8995-276082F20C9C.jpeg

Merhaba 

Öncelikle canlın hayırlı olsun. 

Şuan bulunduğu kap onun için gayet uygun. Benim fikrim daha çok küçük olduğu için torf yüksekliğini biraz daha arttırmandan yana olur. 

Yaşam alanına çaprazlama şekilde birkaç pipet daha yerleştirebilirsin daha rahat ağ örmesi açısından. 

Ayrıca gördüğüm kadarıyla kapta sirkülasyon sağlayacak delik yok.Muhtemelen kapağa açmış olmalısın. Eğer öyleyse bu yeterli değil. Ağaç türlerinde nem oranı yüksek kalsın diye sirkülasyonu az yapmak bazı hobicilerin düştüğü bir yanlıştır. 

Ağaç türlerinde nem kadar sirkülasyon da çok önemlidir. Ağaç türlerinde torf hiçbir zaman kuru kalmamalı. Ne ıslak ne de kuru olmalı bunu sağlamak en başlarda zor gelebilir fakat sonradan alışırsın. Sirkülasyon konusunda benim tavsiyem kabın yanlarına ve zemin kısma da delik açman olur fakat çok fazla abartma ki nem kaybı yaşanmasın. 

Tekrardan canlın hayırlı olsun, iyi hobiler.. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Wh1te, 8 saat önce yazdı:

Merhaba 

Öncelikle canlın hayırlı olsun. 

Şuan bulunduğu kap onun için gayet uygun. Benim fikrim daha çok küçük olduğu için torf yüksekliğini biraz daha arttırmandan yana olur. 

Yaşam alanına çaprazlama şekilde birkaç pipet daha yerleştirebilirsin daha rahat ağ örmesi açısından. 

Ayrıca gördüğüm kadarıyla kapta sirkülasyon sağlayacak delik yok.Muhtemelen kapağa açmış olmalısın. Eğer öyleyse bu yeterli değil. Ağaç türlerinde nem oranı yüksek kalsın diye sirkülasyonu az yapmak bazı hobicilerin düştüğü bir yanlıştır. 

Ağaç türlerinde nem kadar sirkülasyon da çok önemlidir. Ağaç türlerinde torf hiçbir zaman kuru kalmamalı. Ne ıslak ne de kuru olmalı bunu sağlamak en başlarda zor gelebilir fakat sonradan alışırsın. Sirkülasyon konusunda benim tavsiyem kabın yanlarına ve zemin kısma da delik açman olur fakat çok fazla abartma ki nem kaybı yaşanmasın. 

Tekrardan canlın hayırlı olsun, iyi hobiler.. 

Çok teşekkürler bu fotoğrafı ilk geldiğinde çekmiştim bu sebepten dolayı delikler yok delik işini hâllettim torf işini de eve gidince hâllederim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.