Jump to content
fireman

Eublepharis macularius ( leopar gecko ) yumurta ve yavrularım

Önerilen İletiler

Yumurta  Tarihleri

12 mart  2015  perşembe : doğum    ( 13/14  mayıs  )

29 mart  2015  pazar :         doğum   ( 23 /  24..  mayıs  )

12  nisan 2015 pazar        doğum    ( 30/ 31.  mayıs )

26 nisan  2015 pazar  doğum  (  7/8  haziran  )

10 mayıs 2015 pazar  dogum ( 17 / 18  haziran )

26 mayıs 2015  dogum  ( 1 temmuz  pazar )

9 haziran 2015  sali

26  haziran  2015

18 temmuz  2015

Kullandığım  malzemeler 

dişinin  yumurtlaması  için  bir  tarafı  hafif  nemlendirilmiş  torf  kabı  (  saklama  kabının  kapagına  rahat  girip  cıkacagı  bir  delik delip  kullanabilirsiniz bu şekilde  torf  temizlemek  zorunda  kalmazsınız .

vermikülit  berrak  su  cıkana  kadar  yıkanmış  bir  hafta  suda  bekletilip  tekrar  yıkanmış  olarak  kullandım  hiç bir  sorun  yaşamadım .

inkübatör  orta boy bir  akvaryumunun  içini  strafor  ile  döşeyip  tabana  ısıtıcı pad  koydum  zaman  ayarlı  priz  ile  uygun  sıcaklığı  saglıyorum  daha sıcak  havalarda gerek duyarsam  bir  adet  fan  yeterli  olacakdır

kuluçkalık  dışı  sıcaklık  30/33  nem  kuluçka  içi  70  ortalama  rakamlar .

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yaratıcı :) peki yumurtaların üzerine sonuçta kimyasal bir maddeyle işlem yapmanın bir zararı yok mu?

Bilmem  hic  arastirmadim .  lakin  yumurtanin  ust  kismin  mutlaka  isaret  koymak  gerekli en  iyiside dagilmayan  cabuk  kuruyan  asitatli  kalemler . ben daha  sorun  yasamadim bu uygulamadan .bu  arada  tazeler  geliyor  az  sonra ;)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Maşallah abi hepsi ayrı güzel :)

Yumurtanın üzerine yazının bir sıkıntı oluşturacağını sanmıyorum. Özellikle gecko türlerinde çok görüyorum o uygulamayı. Muhtemelen kısa sürede de çıktıkları için herhangi bir sıkıntı oluşturmaz.

Yurtdışından bir crested üreticisinden örnek fotoğraf:

width=500https://images.tapatalk-cdn.com/15/05/23/41d8c38335a557844e82bc4760195466.jpg[/img]

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsunlar, bilhassa pembe-sarılar çok tatlı  :nazar: :nazar: :nazar:

Hayirli  evlat  olsunlarda  renkler  pek  muhim  degil :) hepsi  cocugum  ayirmam :) :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Saolasin kaancim aynen . Durmak  yok  yola  devam  . Bugun  10 adet  daha  kukucka  kabi  aldim ve yavrular  icin  iki  büyük  kap . Bide kokonlarla  ugrasssss ! Puff  yaz  geldi  yahu  simdi  uremeylemi  uğraşılir . Hahahahhaha

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sercan super gidiyorsun, senden el almak lazım. Yine el attın kitabını yazdın. Sadece teori değil, direk aha budur diye yavruları çıkarmak önemli olan. Ben daha oraya gelemedim valla... Paso boş yumurtalar. Sanırım iyi hazırlayamadım yetişkinleri... En güvendiğim yumurta en çabuk bozuldu, üstelik diğerleri gibi de değil, ciddi ciddi leş...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sercan super gidiyorsun, senden el almak lazım. Yine el attın kitabını yazdın. Sadece teori değil, direk aha budur diye yavruları çıkarmak önemli olan. Ben daha oraya gelemedim valla... Paso boş yumurtalar. Sanırım iyi hazırlayamadım yetişkinleri... En güvendiğim yumurta en çabuk bozuldu, üstelik diğerleri gibi de değil, ciddi ciddi leş...

Benden  daha  once  ki  uretimci  arkadaslarinda  bana  dedigi  gibi  zamana  birak  hic bir  inleligi  yok zamanla  alirsin  yumurta demislerdi . Ben  yinede yurt disi uretimci  bir  kac  arkadasla  görüştüğüm icin  sansliydim  sanirim. Aslinda  yaptigim  farkli  birsey  yok  ender  ek  olarak  yaptığım  seyler  ki  bir  cok  arkadasa da  soyledim  burayada  yaziyim  havanda dövülmüş  yumurta  kabugu  bir cok  canlimda  kullaniyorum  erkek  45 disi 50  gramda  basladim  ciftlestirmeye  ve  uykularini  almislardi .

Vermikülit  kullandim  hep  lakin  inanin  çok  yıkadıktan  sonra  kullandim  ve  hep  1  haftaya  yakin  suda  beklettim  elimden  geldigi  kadar temiz olmasi  icin .

Yumurta veriyorsa  dişi  sorunsuz  belki  erkek  daha  güçlü  olmali bu  konuda .torf  kabini  hep  13/14  gunde  koydum bir  iki  gun  kazdi  yerini  hazirladi  ve  yumurtanin  geldigi  3/4  saat  icerisinde  aldım  kukucka ya . Torf  kabinda  bir  gun  bekleyen  ilk  iki  yumurtam  bozulmustu  ilk  yumurtalarimdi  cok  gec  alabilmistim . buda  bir  etken  olabilir yumurtaslar  dönlenmiş  ise .yumurtayı  almadan  önce  işaretliyor  ve  sonrasında  alıp  yumusak  uçlu bir  fırca  ile  iyice  kalan  torfu  temizliyorum nazikce sonrasında  kuluçka labına koyuyorum  3 . 4  gunde  bir  de  hem  hava  alması  için  hemde  gelişimini  gözlemlemek  için  acıyorum ..

Belki  ben  biraz  sansliyim  belki  seninkiler  icin  biraz  daha  zaman  ve  birazda  sans lazim :)

Simdilik yavrulari  sehir  ici  satiyorum  fiyati  70  tl  den  etrafimda  yakinimda  hobici olsun  diye . Bu  yüzden  forumda ilan  acmiyorum  arkadaslar .( Simdilik ) Bugun  aldigim  yumurtalar  bile  sozlendi  o yuzden  Geckoda  sansim  erkegi  aldigimda  döndü  kimden  aldigimi  hatirlamasamda  teşekkür  ederim  ;)  :) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Fiyat çok iyi :) Düşünce ise çok daha iyi :) Bende Çanakkale'de yeni hobiciler oluşturmalıyım :)

kesinlikle  :)  fiyat  koknusuna  hiç  deyinmek  istemiyorum  benim ve  müşterilerim  için  ideal  olan rakamın  bu  olduğuna  karar verdim .  hatta  ilk  olarak  100 / 80  arası  düşünüyordum  lakin  sadece  il ilçe  içi  verecegim  için  70  güzel  bir  rakam  en  azından  akşam  iş  cıkısı birer  cay  eşliğinde  ortak  konusacagımız  konular  olan  bir  cevre  yaratmak  amaç 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Izmir  :)  forum  ici  125  ;)  şaka  bir yana  iyi  morp  yavrularimi  forum  içi  saticam tabiki  fiyat  ta  endise  etmeyin  taniyanlar bilir beni .

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun yavruların hocam devamını bekleriz :)

Teşekkür ederim kaan  normal  sartlarda  ortalama  zaman  aralığı  verirsem  15  gunde  bir  buraya  iki  yavru  resmi  koymayi  umut  ediyorum  insallah  ;)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.