Jump to content
ebubekirslh

Sizce Ne Zaman Kabuk Atar

Önerilen İletiler

Aşağıda görselini paylaştığım tarantulamın renkleri karardı ve torfun üstünde ağa benzettigim beyaz ipliksi biseyler var kırmızıyla cizdim sizce kabuk atacağı için yer mi yapmış inceleyerek söylermisiniz

IMG_20220426_140710.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba

Renklerin kararmaya başlamış olması kabuk döneminin yaklaştığını gösteren bir işarettir. Ağ örme davranışı ise pek kabuk ile bağdaştırılabilecek bir şey değildir. Genel olarak kabuk dönemine çok az bir süre kala ağ örerek tarantulalar kabuk için yatak hazırlamaya başlar.

Tam olarak rengi kararmaya başlamadığı için net bir şey söylemek zor. Tahminimce 3-7 gün içinde kabuk atacaktır

Ek olarak belirtmeliyim ki yaşam alanı yeterli değil. Hem yükseklik oranı çok fazla hem de hava sirkülasyonu sağlayacak delik yok. Canlıyı rahatsız etmemek açısından kabuk attıktan sonra torfunu yükseltin veya daha alçak bir kaba alın. Sonrasında ise kabın kenarlarına ve dibine de delik açın. Ortamın nemini de yükseltin. Bu canlının daha rahat kabuk atmasına doğrudan yardımcı olacaktır. 

Gelişmelerden bizi haberdar etmeyi unutmayın, iyi hobiler, iyi forumlar.. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Wh1te, 17 dakika önce yazdı:

Merhaba

Renklerin kararmaya başlamış olması kabuk döneminin yaklaştığını gösteren bir işarettir. Ağ örme davranışı ise pek kabuk ile bağdaştırılabilecek bir şey değildir. Genel olarak kabuk dönemine çok az bir süre kala ağ örerek tarantulalar kabuk için yatak hazırlamaya başlar.

Tam olarak rengi kararmaya başlamadığı için net bir şey söylemek zor. Tahminimce 3-7 gün içinde kabuk atacaktır

Ek olarak belirtmeliyim ki yaşam alanı yeterli değil. Hem yükseklik oranı çok fazla hem de hava sirkülasyonu sağlayacak delik yok. Canlıyı rahatsız etmemek açısından kabuk attıktan sonra torfunu yükseltin veya daha alçak bir kaba alın. Sonrasında ise kabın kenarlarına ve dibine de delik açın. Ortamın nemini de yükseltin. Bu canlının daha rahat kabuk atmasına doğrudan yardımcı olacaktır. 

Şu anda canlı kabuk döneminde olduğu için stres etmemek amacıyla çok kurcalamıyorum besleme için çıkardım yemi kabul etmedi (5 gundür beslemedim) hava sirkülasyonu konusunu dikkate alacağım torfu ise satın aldığım kişi direkt olara o şekilde verdi nemin ise yeterli olduğunu düşünüyorum başka öneriniz varmı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ebubekirslh, 1 saat önce yazdı:

Şu anda canlı kabuk döneminde olduğu için stres etmemek amacıyla çok kurcalamıyorum besleme için çıkardım yemi kabul etmedi (5 gundür beslemedim) hava sirkülasyonu konusunu dikkate alacağım torfu ise satın aldığım kişi direkt olara o şekilde verdi nemin ise yeterli olduğunu düşünüyorum başka öneriniz varmı

kabuk döneminde nem oranını arttır. kabukta rahat eder canlı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Wh1te, 26.04.2022 - 15:34 yazdı:

Merhaba

Kabuk değişti bu gün kaç gün sonra beslenmeliyim en son 20.04 de yedi yem

IMG-20220428-WA0025.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ebubekirslh, 45 dakika önce yazdı:

Kabuk değişti bu gün kaç gün sonra beslenmeliyim en son 20.04 de yedi yem

IMG-20220428-WA0025.jpeg

abdomeni fena değil beslemek için acele etme min 7gün beklemenden yanayım görebiliyorsan dişlerinin sertliğine göre de zamanı ayarlayabilirsin 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Slinglerde ortalama olarak kabuktan 4-5 gün sonra yem deneyebilirsiniz. Dişlerinin sertleşmiş olup olmamasına ve yemin kabuğunun sert olmamasına dikkat edin. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.