VolkanUz 0 Posted June 13, 2023 Herkese Merhaba, Hevesle çok beğendiğim bir tank edindim. Şu an için malzemeleri toparlıyorum. Gerekli bütün siparişleri geçtim. En yakın sürede, malzemeler geldikçe görsel ile güncellemeleri yapacağım. Filtre olarak FX6'nın gücünü kullandığım için biliyorum yine bu tankımda da aynı filtre modeli ile devam edeceğim. Filtre Malzemeleri olarak sepet dışı kendi süngerleri, Fluval Aktif Karbon sünger, Seachem Matrix, Sera Siporax, Sera Crystal Clear, Reeflowers Detox-Zeolite, Seachem Purigen Fluval Nitrit Giderici, Fluval Biolojik Sünger kullanacağım. Çanakkale’de ikamet ediyorum ve tank İstanbul’da yapıldı malum iş gereği anca gece alabildim. Doblo Maxi Cargo araca kıl payıyla sığdırdık mobilya ve tankı. Quote Share this post Link to post Share on other sites
VolkanUz 0 Posted September 30, 2023 Herkese tekrardan Merhaba, Akvaryum eve güç bela çıktı. Odadaki yerini de aldı. Zaten özel ölçü olarak yaptırıldı odada da L koltuk akvaryumun karşısına göre alınmıştı. Kayaları yerleştirdik. Ve su dolmaya başlar... Quote Share this post Link to post Share on other sites
VolkanUz 0 Posted September 30, 2023 Fluval gerçekten bu işi biliyor 1 günde açtı suyu hemen gerçi balıkların yaşadığı tanktan bakterileri salmıştık 😂 bir kaç güncelleme görseli iletiyorum. Quote Share this post Link to post Share on other sites
VolkanUz 0 Posted September 30, 2023 AquaReef F180 Armatürümüz Quote Share this post Link to post Share on other sites
VolkanUz 0 Posted September 30, 2023 Fx6 nın emme ve basma borularını akvaryumda görseli bozmaması için taban camı delinerek vanalı sistem yapıldı. borular dolap altında uçlar taban camında 😂😂 Quote Share this post Link to post Share on other sites
VolkanUz 0 Posted September 30, 2023 Otomatik yemleme ve yüzey filtrem geldi. Yüzey filtremi sürekli olarak kullanmayacağım su üstü bozuldukça veya görüntü kötü gelmeye başladıkça burada kullanacağım. Onun yeri düzenli olarak farklı bi yerde kullanılacak. İkola için yemleme aralığı saati Önerilerinizi bekliyorum cihaz 2 hazneli 2 farklı yem verebilecek ve 1 hazne için 3 saat ayarı yapabiliyorum Uv filtreyi sonunda aktif ettim ilk başta küçük bir su sızdırması sorunu da olsa teflon ve elektrik bandı imdada yetişti 😂 Quote Share this post Link to post Share on other sites
VolkanUz 0 Posted September 30, 2023 F0 15D 3E Sertifikalı İkola Kaiser Kolonimiz geldi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
VolkanUz 0 Posted September 30, 2023 erkese tekrardan merhaba. Akvaryumda bir güncelleme ihtiyacı doğdu dış filtrem her ne kadar sessiz de çalışsa mekanik bir ses her filtrede olduğu gibi bizde de mevcut ve bu ses uyurken sessiz otururken ciddi rahatsızlık vermeye başladı ve bir arayış içerisine girdim. Bu ses izolasyon işi gerçekten aynı hobimiz gibi ucu bucağı olmayan her kafadan bir ses çıkan birşey. Yüzlerce malzeme var ve onun altına bu üstüne şu arasında mutlaka bu gibi reçeteler formüller vs mevcut ancak uygulanabilirliği tartışılır çünkü malzeme maliyetleri ve kapladıkları kalınlıktan dolayı uygulama zorluğu gibi durumlar oluşuyor. İşin kısası az olan ses için uygun parçaları bir araya getirip dolap içine tabanda tamamen bir ses yalıtım malzemesi olan ağır ses bariyeri kullanacağım. Bu malzeme sesi tamamen yalıtan geçmesini engelleyen bir malzeme olduğu için heryeri bunla kapattığımızda ses içeride sürekli dönecek ve artacaktır. Şu malzeme 10 metre ve tam 80kilogram. Ben hayatımda bu kadar oyalayıcı bir iş daha görmedim desem yeridir 😂 Malum konumuz ses izolasyonu ve bugün tam 2 saatte yetersiz ekipman yüzünden uzayan dolabın sol bölümünü tamamladım kapaklar hariç orada kararsız kaldım açıkçası bir kaç görsel ekliyorum Asıl filtrelerin olduğu yer sonunda kaplama fırsatım oldu kapak arasından ses çıkışını engellemek adına böyle bir şey denedim Dolapların sol tarafındaki boş alanı değerlendirip 2 adet 40.30.40h 2 adet yavru akvaryumu koydum. Birde dolap kapağına 2 tane raf ilavesi yaptım yemler birkaç katkı vs gayet toparladı etrafı yavrulukları daha aktif etmeyi düşünmüyorum zaten ana tanktan alacağım sularını su otursun derdim olmayacak. Merhabalar dolap içi yavru akvaryumlarını yerleştirdim ve aktif ettim şu an için pipo filtre kullanacağım belki ileride değiştirir farklı birşeyler denerim. Buhar camlarını da ekledim. Fotoğraflar armatür olmadığı için çok iyi değil içeriye izolasyon yaptığım için zindan karanlık 😂 Buzlu cam görünümü vermesi için kumlama folyo çektim. Yavru tanklarında da standart bir aydınlatma yerine ana tankımda kullandığım ve çok memnun kaldığım AquaReef marka F50 armatür tercih ettim. 50cm olmasına rağmen ayaklarıyla 80cm tanka tam geldi. Gün simülasyonu ayarlarım ana tank ile aynı olacak ve aynı yerden kontrol edebileceğim. Görsel ekliyorum.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
VolkanUz 0 Posted September 30, 2023 Dolabımın içine yaptığım 2 tane yavruluğumu pipo filtre ile filtre ediyordum ancak dolabın içine her ne kadar yalıtım da yapsam şu hava motoru ve pipo filtrenin sesini kesemedim. Bende çözül olarak motorlu pipo filtre deneme llararı aldım ve ürünlerim geldi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
VolkanUz 0 Posted September 30, 2023 Kısada bir video ekliyorum.. İkola Kaiser Video Quote Share this post Link to post Share on other sites
VolkanUz 0 Posted October 3, 2023 Time Lapse uyku zamanı 😂 copy_A3AA6B4F-17C7-43C4-B447-26BB537852B6.mov Quote Share this post Link to post Share on other sites