Jump to content
serifloyt

Benim Kumarım Burada Biter

Önerilen İletiler

viyollerin üstünde hoplaya zıplaya gezdiklerini gördüğümde pek önemsememiştim ama

severek yaptığım hobiyi böceklerin uçmaya başlayıp eve yayılması sonucu bırakıyorum :D

IMG_20230627_162547.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
royal, 7 saat önce yazdı:

Cidden un böcekleri uçuyor mu o kadar? Kapak açık bakıyorum 😅😅

çinlilerden gördüğüm gibi her bir kabın içinde daha kalabalık sayıda beslemeye başladıktan sonra oldu. geneli uçmaya başladı ve bazıları epey başarılı :D sanırım stres oldukları için kanatlarını geliştirdiler ama emin değilim tabi. 3 seneye yakın süredir çoğalttığım bir koloniydi her nesilde biraz daha irileştiler bazıları morio böceği kadardı neredeyse

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: D4R1K
      Merhaba, jumping spiderım un kurdu yemiyor. Ne yapmam gerek?
    • Yazan: tarantula_Yusuf
      İyi günler, geçenlerde internetten 500 adet adult larva un kurdu sipariş etmiştim. Canlı yem olarak kullanabileceğim canlım olmadığı için üretmeyi düşündüm. Site üzerinden hazır yataklıkta satın almıştım. Denk geldikçe havuç, ama çoğunlukla patates ile besledim. Un kurtları zamanla yavaş yavaş pupalara dönüşmeye başladı. Pupalarıda ayrı kaba aldım bende. Zamanla pupalarda yavaş yavaş böceğe dönüşmeye başladı. Böcekleri de ayrı kaba aldım. Aklımda birkaç soru ve sorun var. Sadece patates vermem bir sorun oluşturur mu? Günde yaklaşık olarak 2-3 adet ölü un kurdu çıkarıyorum, ölenler siyahlaşıp kuruyarak ölüyor genelde, sebebi ne olabilir? Un kurdu böcekleri henüz yeni böcek oldular biliyorum ama nedense sürekli ters dönüyorlar ve tek başlarına düzelemiyorlar, birde bazılarının bir ve ya birkaç bacağı eksik (dikkatli bakınca farkettim), sebebi ne olabilir, döngü sırasında dış müdahalede bulunmadım. Birde hesaplarıma göre hepsi böceğe dönüştüğünde elimde yaklaşık 300-350 böcek olacak, bunların üreme potansiyeli nedir, ayda kaç yavru alırım, onları da larvalar gibi patates, havuçla mı besliyeyim?

• Yazan: tarantula_Yusuf
      Un kurdu ve bufalo kurdu üretmek istiyorum. Elimde zaten bir tane l2 rosea var beslediğim. Un kurdu ve bufalo kurdunu üretmek için Ankara canlı yem den almayı düşünüyorum. Üretmek için pupa halini mi almalıyım yoksa böcek halini mi? Kaçar tane almalıyım? Böcek halini alırsam yaşlı gelme olasılığı var mı? Böcek halleri kaç ay yaşar normalde, pupa mı böcek mi almak daha mantıklı, başka önerdiğiniz site var mı? 
    • Yazan: Ardacan
      hayatımda ilk defa un kurdu aldım pek bilgim yok.
      -un kurdunu kestikten sonra içinden siyah sıvı çıkıyo karıncalarıma zararı olurmu?
      -karıncalarımı orta boy bi un kurduyla ne sıklıkla beslemeliyim?(16 civarı işçim var)
      -yataklıklarını ne sıklıkla veya neye göre değiştirmeliyim?
      -2 kolonim var ikiside lasius niger fakat bir kolonim çok iyi beslenirken (mesela ballı su koyar koymaz başına toplanırlar un kurduda aynı şekilde)diğer kolonim daha az besleniyor(ballı suyu pek içmiyorlar bir damlayı bir günde falan bitiriyorlar ilk defa un kurdu koydum fazla ilgilenmediler) sorun ne olabilir iki kolonimide aynı koşullarda besliyorum.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Yazan: yahiayavuz
      Merhabalar, ben yeni başladığım hobide sling tarantulalarım için mikro un kurdu temib ettim, her ne kadar hepsi gerekli küçüklükte olmasa da, elime ulaştılar ve bir kaç denemeden sonra en küçüklerinden korkmayıp yedirmeyi başardım. Ama bu kurtların büyüdüğünü hatta herekli büyüklüğe geldiklerinde pupa daha sonra böcek olduklarını biliyorum. Deneyimli ve bilgili arkadaşlardan öğrenmek istediğim, kurtları yataklık dışında ne ile ve ne sıklıkla beslersem daha yavaş büyürler ve ısoğuğu sevmedikleri ve gwlişimlerini yavaşlattığı için buzdolabına koyanlar varmış, ne kadar doğrudur bilmem ama yapmamı tavsiye edermisiniz? Gerçekten büyümemeleri lazım eğer büyür de pupa hatta böcek hallerine geçerlerse tarantulalarıma hiç bir yararı olmaz gider tavuklara veririm direkt. Görüşlerinizi bekliyorum!