ebu 2 Oluşturuldu: 19 Kasım (düzenlendi) Merhabalar. Ben Pomza taşı, aktif karbon ve torf ile bir teraryum kurdum. İlk görüntü güzel olsun diye Su Yoncası serpiştirmiştim. Şu an 6. gündeyiz ve pembe ışık ile destekliyorum. 35x35x30 bir akvaryum aldım teraryum yapmak için. Çok çabuk büyüdüler ve iyi sağlıklı durumdalar ama ben kayalar falan alıp başka bitkiler ekmek istiyorum. 3-4 gündür toprakları zaten ıslak olduğu için ve streç ile kapattığımdan dolayı içerisinde nem olduğu için spreyleme yapmıyorum. Merak ettiğim ne tür kayalar ve bitkiler koyabilirim? Nem oranı ortalama kaç olmalı ve nem ölçer var mı önerdiğiniz? Link atabilir misiniz? Şu anda sepetim bu halde. Fazla bütçem yok. Ayrıca bu bitkileri budayıp çoğaltabilir miyim? Budama zamanı geldiğini nasıl anlarım? Teraryum'un resmini en müsait zamanda yükleyeceğim. Bir de bu nem ölçer uygun mu? Bunu teraryum'un içine mi koyuyoruz tam bilgim yok. Dophin Hygrometer Nem Ölçer 19 Kasım tarihinde ebu tarafından düzenlendi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
CyBeRr 1.128 26 Kasım gönderildi Nem ölçer uygun onu kullanabilirsin. Ama kapalı sistem olacaksa çok da gerek yok bence. Bitki olarak Aşk merdiveni kullanabilirsin kolay bulunur ve çoğalır, Kaplumbağa Sırtı Bitkisi olabilir, Mücevher orkide türleri olabilir, Pothos sarmaşığı veya nem seven sarmaşıklar olabilir. Aslında nemi seven türlerin çoğu kapalı sistemlere uyum sağlayacaktır. Sepetteki bitkilerden en üstteki uyumlu olacaktır ama pek kolay çoğalan bir tür değil. Ortadaki zaten akvaryum için daha çok yine kapalı sistemde hayatta kalabilir ama büyümesi pek mümkün değil veya uzun zaman alacaktır. Alttaki yerine de yukarıda bahsettiğim türler daha mantıklı olacaktır. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
CyBeRr 1.128 26 Kasım gönderildi Ek olarak şu iki videomdaki türlere bakabilirsiniz; Video içerisinde isimleri yazıyor diye hatırlıyorum Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş