Kapta Kuluçkalama Yöntemi
Oluşturan:
Egzotik karıncam, in Sopa ve Yaprak Böcekleri
-
Konuyu Görüntüleyenler 0 kullanıcı
Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
-
Etiket tabanlı benzer içerikler
-
Yazan: Beliver
Hıç sürüngen beslemedim zaten hobide olan gördüğüm tek sürüngen ölü akdeniz bukalemunuydu aslında şuan yaştan dolayı ,yasaklardan dolayı ve fiyatlardan dolayı pek bi sürüngen merakım yok kusura bakmayın buraya kadar boş yapmış olabilirim şimdi asıl konuya dönelim.
Yavaştan bu tür hobilere girmek istiyorum
Almak istediğim 3 tür var
1.yaprak böceği
2.sopa böceği
3.afrika salyangozu
Benim bildiğim afrika salyangozu daha kolaymış bakımı yolculuk masraf olsun
Ama 1. Ve 2. Maddedeki canlılar adana canlı yemde var forumdaki çoğu sohbette adana canlı yem güvenilir diyorlar . Ama yine ben fiyatlardan biraz huylandım çok ucuz geldi eğer tecrübeniz varsa yazarsanız mutlu olurum
-
Yazan: egebiricik
Sadece gül ve böğürtlen yaprağıyla kısıtlı kalmak istemiyorum tabi bunlar internetten öğrendiğim besin çeşirtleri..
Steril olması ve ilaçlı olmamak şartıyla asma yaprağı, incir yaprağı, veya bunun gibi her çeşit yaprakla beslenebilirler mi?
yardımcı olursanız sevinirim.
-
Yazan: ravenouscortex
Merhabalar gördüğüm üzere bazılarının sopa ve yaprak böcekleri yumurtadan çıkmaya başladılar, ben de yaklaşık üç senedir sopa böceği besliyorum ve bazen yavru ölümleri olabiliyor, bu durumu minimuma indirebileceğim bir yöntem buldum phasmatodea.com dan gördüğüm bir yöntemi size de anlatmak istedim.
Öncelikle dallarımızı su dolu bir kabın içine koyup kabın ağzını kapatıyoruz, böylece yavruların suya düşmesinin önüne geçiyoruz (ben streç ile kapatıyorum) Dalları kaba temas etmeyecek bir şekilde tutturuyoruz böylece yavrular kabın etrafına dağılmıyorlar. Ayrıca yavrular içgüdüsel olarak yukarıda durmaları ve güneşe yönelmeleri sebebiyle aşağıya inmiyorlar. Yaprakları keserek yavruların daha rahat yemelerini sağlıyoruz. Yavruları dalların üstüne bırakıyoruz böylece yavrular sürekli yaprakların üstünde duruyorlar ve bir süre sonra yaprakları yemeye başlıyorlar, yemeye başlamaları 4-5 günü bulabilir.
Bu yöntem yavruların kapta kaybolup açlıktan ölmemeleri için uygulanıyor, aldığım siteye göre yavru ölümü oldukça yüksek olan phyllium cinsindeki yavruların toplam ölüm oranını %5in altına düşürmeyi başarmışlar.
-