Jump to content
Q-chan

En küçük evcil hayvan?

Önerilen İletiler

Merhabaa ^-^ Aklınıza gelen beslenebilecek en küçük hayvan hangisi? Agame ve anoleler hakkında düşündüm ama daha tam anlamıyla cebime koyup gezdirebileceğim bir hayvan istiyorum ^^ Fare ve hamsterlardan başka bir fikriniz var mı  :thanks:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bildiklerim arasında "cepte durabilecek" en uygun hayvan "Sugar Glider" ancak cepte duran hayvanın atlama veya ezilme riski yüksek olur. :sigara:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sugar gliderlardansa chinchillalar veya fancy mice daha uygun gibi ^^ Özellikle mice düşünüyorum sanırım. Forumda yılan yemi olarak bulabilirim belki  :) Hermann's ya da russian tortoise de bulabilirsem almayı düşünüyorum ^-^

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kaplumbağa bakımı hiç bir zaman göründüğü gibi değil.Dünyanın en güzel şeylerinden birisi ama.Uvb kesinlikle şart,sürekli her gün ama her gün bol miktarda taze sebze sağlamak şart bu sebzelerin çeşitli olması şart.Geniş alan şart.Bunların hepsi halledildikten sonra çok güzel varlıklar *-*

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İstediğim iki hayvanın doğal düşmanlar olması da ayrı bir ironi  :laugh: Çok küçükken bir kırmızı yanaklı kaplumbağam vardı, maalesef o zamanki eksik bilgim yüzünden 7 yıl yaşadı sadece. Kaplumbağa alırsam eğer, tüm balkonu ayırmayı ve hem uvb lambası hem de hava uygun olduğunca dışarı çıkartarak doğal güneş ışığı da sağlamayı düşünüyorum. Russian sanırım en az büyüyen tür, ondan sonra da hermanns var? Yeşil sebze ve kalsiyum takviyesi zaten çok zor değil, evde de bir sürü sukkulentim var olmazsa onlarla beslerim ^-^ Kaplumbağa bakımının başka herhangi bir otçul sürüngenden daha zor olduğunu düşünmüyorum açıkçası o_o Sanırım lafı fazla uzattım,  :thanks:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Brkfr'nin 2 tosbağası hakkında bilgilerime göre tosbağa bakımının en zorlu yanı inanılmaz miktarda yiyip aynı şekilde inanılmaz miktarda dışkılaması. Özellikle dışkı meselesi asıl zorluk diye biliyorum çünkü en emici taban malzemesiyle bile tosbağa dışkı üstünden geçip kendini ve etrafı dışkıya bulayabiliyor.

Dışkı pisliği piton; yemesi ve dışkılama sıklığı ise kara salyangozu gibi denebilir sanırım, öğrendiklerime göre.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

O tosbağaları görmüştüm forumda gezinirken çok sevimliler ^^ her türlü bakıma razıyım ama kaplumbağaları bulması zor sanki, fiyatları da sanırım 100 150den aşağı olmaz ._. Yan apartmanın bahçesinde bir iki gündür baktığım kaplumbağalar vardı, bugün t.g. ibera olduklarını öğrendim. Yumurta bulursam çalabilirim  :laugh:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.