Jump to content
Faruk199

Başlangıç türü sizce ne olmalı

Önerilen İletiler

sizce ilk hangi canlıyı alarak hobiye başlamalıyım

. Leopar gecko

. Bearded dragon

.bukalemun

Sizce hangi canlı türü başlangıç için kolaydır.

Şimdiden  :thanks:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

sizce ilk hangi canlıyı alarak hobiye başlamalıyım

. Leopar gecko

. Bearded dragon

.bukalemun

Sizce hangi canlı türü başlangıç için kolaydır.

Şimdiden  :thanks:

BENCE SIRALAMA

ŞU OLACAKTIR

LEOPARD GECKO

Bearded dragon

BUKALEMUN

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aslında tamamen sizin tercihiniz olan birşey... Gördüğünüzde en mutlu olduğunuz ve bu hayvanı beslemek için elimden geleni yapardım dediğiniz bir hayvan olmalı. Dışardan bakıldığında hacıhayri arkadaşımızın düşüncesine katılıyorum ama yine de ben mesela çok hoşuma gittiği için ilk sürüngenim bd olmuştu. Hala da daha fazla sayıda leopar geckom olsa da şu an, bd'lerimin yeri bende çok ayrıdır. O yüzden hayvanın ihtiyaçlarını iyice araştırıp, parasal boyutu da netleştirip öyle karar verirseniz pişman olmazsınız :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu tamamen size bağlı. Sonuçta alacağınız bir canlı. Daha önce canlı baktınız mı? İyi bir gözlem yeteneğiniz var mı? Maddi durumunuz canlının her ihtiyacını karşılayabilecek gibi mi?

Verdiğiniz örneklerden yola çıkarsak sıralama kolaydan zora gecko, bearded, bukalemun olur.

En az şart isteyen geckodur. Bearded ilave olarak uvb ister. Daha geniş yer ister ve daha iştahlıdır. Bukalemun ayrıca nem şartları ister. Kalsiyum ve vitamin hepsine gerekli.

Sonuçta alacağınız canlı. Verebileceğiniz en iyi şartları vermeye çalışmalısınız.

Eğer ben hepsine iyi bakarım: Sorumluluk anlayışım, ilgilenecek vaktim, maddi durumum var diyorsanız şunu sormak lazım. Siz canlıdan ne bekliyorsunuz. Yakınlık ise bd alın. Görsellik ise zevkinize göre gecko veya bukalemun.

Gecko kolay başlangıç sürüngeni deniliyor. Ancak onu bile bakamayan o kadar insan gördüm. Bukalemun en zorlarındandır. Doğrudan onunla başlayıp harikabakanlarda gördüm. Bu nedenle genel konuşmamak lazım diyorum. Ayrıca uzun vadeli düşünmek lazım.

Örneğin ben ağırlıklı gecko besliyorum. En sevdiğim sürüngen iguana. Ancak bakım şartları beni zorluyor. Yetişkin bir iguanaya ayıracak boyutta bir yerim yok. Alacağım canlının sorumluluğunu uzun vadeli alacağım için almıyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bunu söylemek için boş zaman, ayıracağınız bütçe ve biraz da zevkinizi bilmek gerekir. Eğer gündüzleri evde değil iseniz bukalemun  ve bearded dragon beslemek biraz zor olabilir sizin için. O halde en güzel tercih leopard olacaktır. Fakat ben gündüz evde olur sakallı ejder'e yem verebilir bukalemun a su sıkıp yem verebilirim derseniz onlar da olabilir.

Bence zorluk sizin bakış açınıza bağlı.

Benim ilk hobiye girişim Bukalemun ile oldu ve gerçekten hayatımda önemli yer edindiler. Daha sonrasında sakallı ejder ve sonra da leopard gecko beslemeye başladım. Yani genelde yapılacak sıralamanın tam tersi.

Zaman'ınız var ise ve görsellik istiyorsanız bukalemun derim. Yine görsellik ve sıcak bir dost istiyorsanız sakallı ejder de tercih edilebilir. Geckolar da genelde gece hareketli olduklarından görsellik olsa bile genelde seyredilemiyor.

Başta da dediğim gibi önemli olan hangi canlının ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilirsiniz onu düşünerek karar verirseniz canlı ve sizin için en iyisi olacaktır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben hobiye iguanayla başladım. Herkes bakiminin zor oldugunu söylüyor. Diger sürüngenlere kiyasla belki dogrudur. Fakat abartilcak kadar zorlugu yok. İguanam 3 yildir evimizin maskotu ve resmen bizden biri olmus gibi. Eger imkaniniz her canli icin müsaitse ve gercekten bakabileceginize inaniyorsaniz en cok istediginiz canliyi besleyin bence. Bu benim kisisel görüşüm. Ama kisitli bütçeyle ve bakımı kolay olacak şekilde  bir  sıralama yapacak olursak gecko, bd, bukalemun olacaktir. CyBeRr in dedigi gibi dostluk, cana yakınlık ariyorsaniz iguanalar ve sakallı ejderler tercih önceliğidir. Mesela iguanam belli bir saatten sonra evin icinde serbest gezer. Acıkınca yanıma gelir. Sosyal bir canlidir. Ben iguanalari cok seviyorum ve en iyi sekilde bakiyorum. Sizde en cok sevdiginiz ve iyi bakacaginizi düşündüğünüz canliyi alarak hobiye başlayabilirsiniz

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.