Jump to content
pumpfriction

3D yazıcılar ve incelemeleri

Önerilen İletiler

RepRap projesi olarak başladığından beri incelerim bu yeni sayılacak teknolojiyi...

Aslında daha da önce ilk 3D çıktıya yaklaşık 40 bin EUR değerindeki Türkiye'nin ikinci 3D yazıcısından 2003 yılında filan sahip olmuştum.

Bir kaç yıl sonra 12 bin USD fiyatı düştüğünü öğrenince sevindim... :)

Bir gün nette zıplarken RepRap.org ile karşılaştım ve o gün bugündür, bugün ticari markalarını da oluşturmuş olan DIY temelli 3D yazıcılarının hayranı, takipçisiyim.

Sizler arasında da bu teknolojiyi takip edenlerin paylaşımlarını bekliyoruz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir markanın ithalatçısı olmak üzere görüşmelerimiz sürüyor şu sıralar. Elimde de bir adet mevcut şu anda. Ciddi anlamda önü açık ve belki de şu an düşünülmeyen konseptlere bile ışık tutacak bir kavram bence.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Batunun baski konusundan sorunlari var sanirim facebookta gormustum

Mekanik sistem montaji ve extruder da sorun yasarsaniz yardimci olabirim

Gecen sene prusa i3 yaptim bir arkadasimla

Teraryum surguleri gibi parcalar icin abs ve pla degildi

Polikarbonat tarzi dayanikli malzemeleri basabilen yazicilar daha mantikli bir secim olur

Polikarbonat basmak icin uygun extruder secenegi pek yok henuz piyasada diy tarzi yazicilar icin

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Batunun baski konusundan sorunlari var sanirim facebookta gormustum

Mekanik sistem montaji ve extruder da sorun yasarsaniz yardimci olabirim

Gecen sene prusa i3 yaptim bir arkadasimla

Teraryum surguleri gibi parcalar icin abs ve pla degildi

Polikarbonat tarzi dayanikli malzemeleri basabilen yazicilar daha mantikli bir secim olur

Polikarbonat basmak icin uygun extruder secenegi pek yok henuz piyasada diy tarzi yazicilar icin

evet baya sorunlar yaşıyorum motor sürücüsü sorunu yaşadım şimdi sürücü değiştiriyorum kaydırmaya idareten çözüm buldum z eksenine aldım y surucusunu ben slic3r de çok sorun yaşadım açıkcası biraz daha iyi olmaya başladı kaliteyi arttırdım biraz daha :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

3d modelleme başlığındaki paylaştığım kafayı bastırdım yazıcıdan :) İlk fırsatta ekleyeceğim görselini de.

ekleyin valla ben onu çözemedim açıkcası nasıl birşey olduğunu ve ne olduğunu :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

3ds Max 2015 ile freeform çalışırken ekranda kendini zorla çizdiren bir arkadaş o :) Benim öyle bir şey yapmaya niyetim yoktu. Sonra baktım bu pörtledi :)

Hayrını görün :)

r1zy3t.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Güzelmiş :)

Konuya girmemeye gayret ediyorum aklıma girmesin 3d yazıcı diye ama zorla gözümüze sokuyorsunuz bu kadar da olmaz ki!!!

:kırbaç: :kırbaç:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bizdeki markada gelecek olan 3 model var. en üst model 50 mikrona inebiliyor, metal kasalı o. Bendeki model ve diğeri kontrplaktan. Onların hassasiyeti 100  miktorn. Biri demonte halde geliyor, diğeri de monteli halde. Ben demonte alıp kendim birleştirdim. Montajla ilgili bazı sıkıntılar oldu özellikle kablolarda ama biz satışını yaparken kılavuzu buna göre hazırlayacağız. İkinci kafa opsiyonu var. Aynı anda iki filament çalışabiliyor yani isteğe göre.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bizdeki markada gelecek olan 3 model var. en üst model 50 mikrona inebiliyor, metal kasalı o. Bendeki model ve diğeri kontrplaktan. Onların hassasiyeti 100  miktorn. Biri demonte halde geliyor, diğeri de monteli halde. Ben demonte alıp kendim birleştirdim. Montajla ilgili bazı sıkıntılar oldu özellikle kablolarda ama biz satışını yaparken kılavuzu buna göre hazırlayacağız. İkinci kafa opsiyonu var. Aynı anda iki filament çalışabiliyor yani isteğe göre.

marka varmı :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.