Jump to content
Sign in to follow this  
BukalemunSever

Bukalemunum 2 Gündür Yemek Yemiyor

Recommended Posts

Rıfkı 2 gün önce elimi ısırmaya çalıştı gece. Tam kapamadan çektim parmağımı. Ama 2 gündür bir şey yemiyor. Az önce elime aldım. Belki biraz sakinler diye. Elimden aşağı atladı. Ben de tekrar teraryuma koydum. Hareketinde bir sorun yok gibi ama çekirgeden resmen kaçıyor.

Bukalemunum 5 aylık sanırım. Panter yavrusu. İçeriyi 25-26 derecede tutuyorum. Uvb 100 lamba takılı. 2 haftada bir d3 lü kalsiyum ve multivitamin veriyorum. Antalya Çekirge'den aldığım orta boy çekirgelerle besliyorum. Benim yaptığım yanlış bir şey mi var yoksa hayvanım hastalandı mı? Ya da parmağımı çekince dil kemiği zarar görmüş olabilir mi? İki gündür aklımı kurcalıyor. En kısa sürede cevap yazabilirseniz çok iyi olur.

Sizi ısırması karanlıkta korkuttuğunuzdan veya yanlış yaklaştığınızdan olabilir. Normalde ısırmıyor ise tekrar deneyin elinizi bir dal gibi kullanarak, hayvanı tutmaya çalışmadan. Kendisi elinize tırmanır veya bir yem ile elinize çıkmasına teşvik edersiniz.

Sizi ısırırken dilini kullanmaz, eğer ağzında parmağınızı derinlere kadar oynatmadıysanız zarar vermemişsinizdir muhtemelen. Dilini elinize fırlatırsa zarar verme şansınız yüksek (bende dili koptu elime dil atan bukalemunumun, korkup refleks olarak elimi çekmiştim). Kafesin kapağını açınca gözünüzü bukalemundan ayırmayın, dil atınca yapışmasın diye mümkünse ellilinizi kollarınızı ıslatın.

Yem yememe nedeni önceden çok yemiş olması, aşırı sıcaklar, sizden/bir olaydan kaynaklı stres veya bir çekirgenin onu korkutmuş/zarar vermiş olması olabilir. Çekirgeler çok büyük gelmiş olabilir. Daha da ihtimaller var.

Şimdi çekirge yemişse yediği çekirge verdiklerinizin en küçüğü müydü diye bakın mesela. Öyleyse büyüklerden korkuyordur şimdilik.

Ayrıca kaç haftadır besliyorsunuz bukalemunu? Kafesin ve bukalemunun fotoğrafları var mı?

Evet karanlıktan korktuğu için ısırdı sanırım. Yemek yiyince en küçük boylarından değil orta boylarından yedi. Yememesinin nedeni fazla doymuş olması olabilir. Çünkü yakın zaman önce bir boy büyük çekirgelere geçmiştik. Yaklaşık bir aydır bende. O günden sonra ısırmaya çalışmadı zaten. Yine elime geliyor. Altına koyuyorum elimi önce biraz çekingen davranıyor ama sonra rahatlıyor. Hatta bazen koyu renk olup strese girince elime alıyorum rengi açılıyor. :)

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.