Jump to content
Arif Emre

Karınca

Önerilen İletiler

arkadaşlar messor kraliçem var 1 ay önce yumurtladı haftada 1 kez kontrol ediyorum 6 7 tane yumurtası var bi türlü yumurtadakiler çıkmadı ne yapmam gerekiyor oda sıcaklığı uygun altta minicik olanların yumurta olduğundan eminim.

IMG_20171216_202608.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

dostum onu 1 ay kadar kış uykusuna yatırman lazım etrafını sar iyice karanlık olsun sonra da kapalı balkon falan varsa oraya yada buzdolabına koy 1 ay sonra çıkart ısıyı 25 derece civarlarına sabitle ve 1 ay sonra işçi çıkartmaya başlar yani sabırlı olman lazım

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
koray1, 5 saat önce yazdı:

dostum onu 1 ay kadar kış uykusuna yatırman lazım etrafını sar iyice karanlık olsun sonra da kapalı balkon falan varsa oraya yada buzdolabına koy 1 ay sonra çıkart ısıyı 25 derece civarlarına sabitle ve 1 ay sonra işçi çıkartmaya başlar yani sabırlı olman lazım

bildiğim kadarıyla tek kraliçeler kış uykusuna yatırılmaz. birkaç işçisi olanlar yatırılıyor. bu kraliçenin en az 20derecelik bir odada sessiz ve karanlık bir şekilde tutulması lazım. yanlışım varsa düzeltin lütfen

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Khan, 34 dakika önce yazdı:

bildiğim kadarıyla tek kraliçeler kış uykusuna yatırılmaz. birkaç işçisi olanlar yatırılıyor. bu kraliçenin en az 20derecelik bir odada sessiz ve karanlık bir şekilde tutulması lazım. yanlışım varsa düzeltin lütfen

yok dostum bu tür kışa yakın uçuyor ve yumurtlamadan önce kış uykusuna yatırılması gerekiyor şu anda etrafında hiç karınca görüyor musun doğaları böyle yani tek yada işçili olması birşey ifade etmiyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Karıncalar hakkında daha öğrenecek çok şey var sanırım :) Kaç dereceye kadar kış uykusuna dayanabiliyorlar peki? Buz dolapları 12-14 derece arası oluyor çünkü 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Arif Emre, 25.12.2017 - 00:07 yazdı:

arkadaşlar messor kraliçem var 1 ay önce yumurtladı haftada 1 kez kontrol ediyorum 6 7 tane yumurtası var bi türlü yumurtadakiler çıkmadı ne yapmam gerekiyor oda sıcaklığı uygun altta minicik olanların yumurta olduğundan eminim.

IMG_20171216_202608.jpg

28 derece uygundur. ben evi 28 derece yapamadım ve buzdolabına koydum kraliçeleri bir buçuk ay sonrada çıkardım çıkaralı 3 gün oldu ve yumurtladı hemen kaloriferin yanına koymayı deneyin ama fazla yapıştırmayın uzakta dursun siz onu ayarlarsınız kendiniz fazla yakın olursa sıcaktan pişe bilir ve maalesef ölür.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

15 derecede kış uykusuna hazırlanıyorlar Kaan abi 10-12 derece uygun kış uykusu için   @CyBeRr  kış uykusundan çılartınca da 25 dereceye sabitlemek gerekiyor

tarihinde koray1 tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Alpdnz
      Messor mu lasius mu

• Yazan: AntMan14
      Arkadaşlar bügün lasius kraliçemin ilk işçisi çıktı 🎉🥳. Şekerli suyu nasıl verebilirim. 
      Not:şu an kutuda. Test tüpü, şırınga falan hiç alamam. 
    • Yazan: AntMan14
      Akdeniz bölgesinde bulundu.
      Köydeki bahçemizde bulundu. 
      Öğleden sonra zamanıydı. 
      Not:2.resim şimdiki hali diğerleri eski
    • Yazan: ardapoko
      zorluk seviyesi: 2 
      kraliçe rengi: açık sarı abdomen siyah çizgili
      kraliçe boyutu:8-10 mm
      beslenme: şekerli su ve böcekler 
      bulunduğu bölgeler: avrupa
      koloni boyutu: 100 bin işciye kadar çıkabilir
      koloni yapısız: tek kraliçeli
      işci boyutu: düzenlenicek
      çiftleşme uçuşu: Haziran-temmuz
      nem: outworld %30 - %50 ||| formicarium %50 - %75
      sıcaklık: 28° - 35°
      kış uykusu: düzenlenicek
      formicarium boyutu: küçük
      formicarium malzemesi: ytong önerilir
      taban malzemesi: deniz kumu önerilir
      Açıklama: çok yavaş büyüyen bir türdür çok fazla bakılmaması gerekir hemen yumurtalarını yiyebilir ilk işciye kadar beslenmesi gerekmez.