-
Konuyu Görüntüleyenler 0 kullanıcı
Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
-
Etiket tabanlı benzer içerikler
-
Yazan: Halilgunes
Merhabalar 2 hafta önce belki biraz daha fazla sürede iş yerinde süpürge yaparken bir crematogaster kraliçesine denk geldim zaten aradığım için hazırlıklıydım ve aldım kraliçeyi sanırım crematogaster sizde bakarsanız çok sevinirim test tüpünde kırmızı bir kılıfta çekmecede bakıyorum tabiki hava alıyor 1-2 kanat döktü yumurtladı ama hâlâ başka kanatları duruyor ve onları dökmüyor yumurtalar iyi gibi gözüküyor ancak pek bir büyüme gözlemedim daha vakti var sanırım eski görsellerini bırakacağım ilk yumurtlamadan sonraki fotoğrafları bunlar kanat durumu da görseldeki gibi ve bugün baktığımda döktüğü kanadı etrafta bulamadım yemiş olma ihtimali var mı nereye gider bu kanat tür ve genel durum hakkında bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler
-
Yazan: arda_dolgun
Merhabalar sizlere nasıl evde roach chow yapabileceğinizi anlatan bir video yaptım umarım yardımcı olmuşumdur aklınıza soru gelirse sormaktan çekinmeyin hepsini cevaplayacağım
-
Yazan: arda_dolgun
Merhabalar sizlere dubialar ve çeşitli canlı yemler için deneyimlerimi ve bilgilerimi paylaşacağım öncelikle Blaptica dubialar ile başlamak istedim.
Nasıl daha hızlı üremelerini sağlarız :
İlk önce dubialar da beslenme çok önemlidir iyi bir beslenme dubiaların üreme hızını etkiler benim önerim roach chow ve havuç ile portakal diyeti bu besinler canlıyı daha sağlıklı bir hale getirir,ısı 32 dereceyi geçmemelidir,haftada birkere nemlendirme yaparsanız canlılarınız daha kolay kabuk atarlar ve daha hızlı büyürler,her zaman yem bulundurma dişiler için yararlıdır dişiler doğada yemek bulamadıklarında doğum yapmazlar bu yüzden dubailarınızın kabında ne kadar sık yem bulunursa dişi yumurtlamak için kendini daha rahat hisseder ve bu nedenle üreme hızı da artar,dubialarınızın kabında bolca saklanma alanı bulundurun yumurta kabı ve kağıt havlu kartonu çok işe yarar bunlar canlınızı rahat ve güvende hissettirir ve daha hızlı üreme elde edersiniz.
yem ve diyet:
Canlınızın beslenmesine dikkat etmeniz gerekir,roach chow çok önemli bir rol oynar eğer yanlış yapılmış bir roach chow kullanırsanız canlılarınızda ölüm meydana gelir nedeni ise yüksek proteinden kaynaklanır bazı sürüngenler bu tarzda beslenmiş dubialar yerse sağlığında problemler meydana gelebilir sadece roach chow kullanman iyi değildir en az haftada bir kere meyve veya sebze verilmelidir ama en önerilen havuç ile portakaldır hem üremede yardımı bulunur ve su ihtiyaçlarını da karşılamış olurlar.
NOT:
daha bir sürü paylaşmak istediğim bilgiler var mesela evde nasıl roach chow yapılır hem ucuz ve pahlı olarak yapım videosu yapabilirim isterseniz,beetle jelly yapımı ,cırcır böceği üretimi, bakımı ve yuva nasıl olaması gerektiği ile ilgili bilgiler,cırcır böceği için diyet yapımı ,çeşitli böcekler için diyet yapımı ile video ve fotoğraflı bilgiler paylaşabilirim bir çoğu kendi deneyimimdir bir kaçını da yurt dışındaki böcek bakıcılarıyla konuşarak öğrendim ve uyguladım.İstek gelirse hepsini yapabilirim umarım hepinize yardımcı olabilirim eğer yanlış bildiğim veya yanlışım varsa düzeltmekten çekinmeyin teşekkürler .
-
Yazan: Karayels
Bombina orientalislerim için böyle bir yer yaptım üst kısmı şuanlık açık oraya bir kapak yapmayı düşünüyorum canlıları kapak yaptıktan sonra ekliceğim. 3 gün gibi bir sürede yaptım biraz uğraştırdı ama değdi bence uğraştırmasına.
Teraryumla ilgili önerilerinize ve görüşlerinize açığım.
İyi hobiler dilerim.
IMG_7525.CR2IMG_7518.CR2IMG_7517.CR2
-
Yazan: emre_._835
Çamur Zıpzıpları ülkemizde çok az bulunan hatta neredeyse hiç bulunmayan bi türdür.
Çamur zıpzıpları bazı kaynaklarda balık bazı kaynaklarda amfibi canlı diye geçer ama bilinennin aksine Çamur Zıpzıpları amfibikbalıktır.
Bu tür hem suda hem de karada yaşama potansiyeline sahiptir. Karada sudayken geçirdiği vakitten daha çok vakit geçirirler.Vücutlarının hep nemli kalması gereklidir.
Sudan çıktığı zaman bulundukları karanın yüzeyinin fazla şekilde nemli olması gerekir.Vücutlarının nemli olması gerekçesiyle suyun dışında 60 saat kadar durabilir.
Bu tür yaklkaşık 15 santim civarı olabilir.
Erkek dişi ayrımı zordur aralarında çok fark yoktur.Erkekler kendi aralarında kavga ederler ve kavga ederken üst yüzgeçlerini kaldırırlar.
Hem etçil hem otçul şeklilde beslenirler genelde canlı yem ile beslenirler.
Sıcaklık toleransları 26-32`C dir.
Gerekli su ph 7 - 8,5 civarıdır.
Ön yüzgeçleri sayesinde karada hareket edebilirler ve uzun mesafe zıplayabilirler.
Eğer akvaryumda veya paludaryumda besleyecekseniz tankın kapağı olması gerekir.
Üremesi ise şu şekildedir.Suda kuma oyuklar açarlar oyuklara yumurta dökerler.Çamur zıpzıpı su yüzeyine çıkıp hava kabarcığını alıp oyuğa indirip oyukta serbest bırakarak yumurtaları havalandırır.Yavrular 5 gün içinde çıkar ve yaklaşık 50 gün içinde amfibik balık yaşamına adapte olur.
-