Jump to content
OsmanDegil

Turkiyedeki Kanunlar

Önerilen İletiler

hayatim boyunca Ankarada pet shoplarda iguana harici surungen ve ferret hic gormedigim icin Turkiyedeki kanunlarla ilgili bir suphem var ama cahilim :b Kanunlarin "hatalarini" Turkiyede yok etmek mumkun mu?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aslına bakarsan kanun çokta umrunda değil çoğunun, bakım zorluklarından uğraşmıyorlar ki şahsi fikrim uğraşmasınlarda çünkü bu tarz şeylerden önce petshoplar düzeltilmeli :) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir de yilanlarin sahiplerinden el konulmasiyla ilgili haberler duyuyorum. O biraz beni korkutuyor. Eger kanunlar (bence) "iyi" olsaydi Turkiyedeki sahip edinilen hayvanlerin cesitltligi Amerika, Japonya, veya Rusya daki gibi cesitli olurdu. Pet shoplarin duzeltilmesiyle ilgili dogrusunuz yek abi. Hayvan satisi ureticilerden yapilmali. Pet shopler sadece malzeme ve yem ile ugrasmali. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

aslında bir çok canlı satışı yasak muhabbet kuşuna bile yasak gelmişti dönemsel olarak hatta ve hatta şu büyük alışveriş mağazalarındaki petshoplarda ki köpek satışı yasak diye biliyorum nitekim petshoplar bu canlılara daha bakamaz iken sürüngen camiiasına girmemeleri çokta mantıklı olur şikayet bölümünde okumuştum bir dostumuzu kandırmaktan beter etmişler yurt dışında ise petshoplar genellikle metrakaresi çok yüksek yerlerde açılıyor a dan z ye her şey var ve dalında uzman kişiler gerekli bölümlerde çalıştırılıyor sürüngenlere bilir kişi kuşlara bilir kişi malzemelere bilir kişi ama bizim camiaya bakarsan adamı koy hayvanat bahçesine aslana bile eğitim verir seviyede görürsün 

Bu yüzden ben hep üretimcilerle muhattap oldum kuş balık ve şimdide sürüngen çünkü bunlara iyi bakmak zorundalar yoksa yok olup giderler petshop öyle değil yüzdeli çalışıyor bir çoğu

Konunun özeti kanunlar ve denetimler arttırılmalı ve üretici sertifikalı insanlardan eğitimli insanlardan ticaret yapılmalı su ürünleri mezunları zooloji dalındaki mezunlar saçma sapan işlerde sevmeden çalışıyorlar devlet desteğiyle kosgeb ile büyük bir sektör olabilir ve herkes gönül rahatlığı ile canlı hobisine adım atar bilgili olur

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Petshoplarda bence de satılmamalı. Geçen gün bir petshopa girdim malzeme bakmak için. Aklıma gelmişken şu satışı yasak olan kırmızı yanak su kaplumbağalarından sorayım dedim. Var tabii ki diyip bir dolaptan kaplumbağa ölüm kabı dediğimiz kaplardan çıkarttı. İçinde 10-15 ufacık kaplumbağa vardı ve maalesef ne filtre ne ısıtıcı ne uvb hiç birşey yok. Onu geçtim güneş bile görmüyor ki ısınsınlar. Kapalı ışıksız soğuk bir ortamda bakılıyorlar maalesef. Iguana satan petshopların çoğunda da aynı durum maalesef. Bir kırmızı ampül bir demet marul, 6-7 iguana yanyana. 

Tabi bunları sayıyoruz ama tam aksi çok güzel şartlarda bakan petshoplarda var onlara saygım sonsuz. Ama çoğunluğu bahsettiğim şekilde.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 19 dakika önce yazdı:

Petshoplarda bence de satılmamalı. Geçen gün bir petshopa girdim malzeme bakmak için. Aklıma gelmişken şu satışı yasak olan kırmızı yanak su kaplumbağalarından sorayım dedim. Var tabii ki diyip bir dolaptan kaplumbağa ölüm kabı dediğimiz kaplardan çıkarttı. İçinde 10-15 ufacık kaplumbağa vardı ve maalesef ne filtre ne ısıtıcı ne uvb hiç birşey yok. Onu geçtim güneş bile görmüyor ki ısınsınlar. Kapalı ışıksız soğuk bir ortamda bakılıyorlar maalesef. Iguana satan petshopların çoğunda da aynı durum maalesef. Bir kırmızı ampül bir demet marul, 6-7 iguana yanyana. 

Tabi bunları sayıyoruz ama tam aksi çok güzel şartlarda bakan petshoplarda var onlara saygım sonsuz. Ama çoğunluğu bahsettiğim şekilde.

kesinlikle hakkını verenler var ama 100 tane petshoptan 1 yada 2 tane var yada yok güzel günler olacaktır umarım :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Evet malesef ülkemizde çoğu şeyde olduğu gibi buralarda denetim vs yok. Herşeyin başı eğitim, bizim ülkemizde insanlar önce zorlu sınav koşullarına sokuluyor genç yaşta ilk olarak ezberle herşeyin yapılacağını düşünüyor gençler. Sonrasında sınav notuna göre bir bölüm belirleniyor okulun 3. 4. senesinde çoğu insan okuduğu bölümü sevmiyor. Ardından mezuniyet geliyor bir şekilde. Sonra hangi iş olursa herkes onu yapıyor nerde para varsa herkes ona göre yönleniyor veya yönlendiriliyor.Sonra bizler işlerin içine girdiğimizde yapılan işin değilde bitirilen işin önemli olduğunu görüyoruz. Yani kısacası severek yapılan birşey yok doğal olarak para ile yapılıyor, e öncelik para olduğu içinde ne işin önemi nede canın önemi oluyor. Sadece hayvanlar için değilde bu insanlar içinde geçerli malesef.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Peki Polis neden hep yilanlara el koyuyor? 
El koyan polis değildir ya çevre ve orman bakanlığına bağlı hayvanları koruma daire başkanlığı el koyuyor çünkü kanunlarımıza göre yasak üretmekte satmakta bir çoğuna göz yumuluyor lakin satıcılar abartmadıkça canlı birşey sadece ticari düşünmemek lazım onunda canı kıymetlidir

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.