Jump to content
taylan

Suikastçı böcek (platymeris)

Önerilen İletiler

Sonunda yumurtalarım çıktı. Psikopat böceklerime bugün kavuştum. Daha önce konusu geçmişti sitede şuan olmayan  bir arkaşın (Bilgin'in)  yumurtalar çıkmadı. Bende umudu kesmiştim ama bugün 10 tane yavrum oldu.

Platymerislerin bir kaç türü var benimkiler Platymeris biguttata ayrıca mombo, rhadamanthus,laevicollis türleride var bu başlık altında uygun bir zamanda detaylı yazarım.

Bunlar benim yavrularım en altta da büyüyünce olacak halleri ve diğer tür fotoları en alta koydum.

DSC_0814_zpse408eac4.jpg

DSC_0809_zpsfcf687f0.jpg

DSC_0807_zps5ddea57f.jpg

DSC_0806_zpsdda57c96.jpg

DSC_0811_zpseeafa013.jpg

DSC_0815_zpseaf495a8.jpg

DSC_1513_zpsb467a857.jpg

Boyundan büyük morio ile cebelleşirken

DSC_2002_zps3b33fcc2.jpg

DSC_2008_zps49d1efae.jpg

DSC_2003_zpsbb9e386b.jpg

Yeni kabuk atmış ve adult olmuş biguttata daha koyulaşmamış

DSC_2092_zps059fc050.jpg

DSC_2090_zps09453236.jpg

DSC_2087_zpsb9035cc6.jpg

Adult halleri

Platymeris biguttata

Platymeris_biguttata_closeup.jpg

Carim+-+Camera+413.JPG

Platymeris mombo

17341d3c.jpg

platymeris rhadamanthus

4702375017_b836606854_z.jpg

Adını hak eden bu böcekler hakkında birkaç video

Platymeris biguttata Fighting Over Dubia Roach

Platymeris biguttata national geographic]

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Video çok güzel Taylan :) Yalnız müzik bana asansörde 48saat mahsur kalan adamın videosundaki müziği anımsattı acaba aynısı mı ? :)

Bu arada ben de sipariş ettim kendime 10 tane semi-adult gelecek en kısa zamanda ;)  O zaman paylaşımlara ben de katılırım :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Isırıkları akrep kadar acıtıyormuş bu arada. Göze nişan alıp zehir püskürttükleri de oluyormuş :/  Hata mı yaptım acaba kendime alarak :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Göze nişan olayını 2 kere yemlerken  yaşadım. Ama hep arada cam vardı zehirleri 1 saatte kuruyup kıpkırmızı oluyo camda. Meşhur bir adam var yüzüne gelen internette fotoğrafları var 2 gün pert olmuş. :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Havalara güvenemediğimden askıya aldım ama kesinlikle stoklu satış olursa almayı düşündüğüm bir canlı video çok iyi olmuş Taylan ellerine sağlık :tebrik:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Havalara güvenemediğimden askıya aldım ama kesinlikle stoklu satış olursa almayı düşündüğüm bir canlı video çok iyi olmuş Taylan ellerine sağlık :tebrik:

Teşekkür ederim asassinler güzel canlılar tavsiye ederim :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yani partenogenez.Bu arada okulda bir adet suikastçı böcek gördük.Sınıfı boşalttılar korkudan.Cidden büyük bir canlıydı camı açtığımda çıktı dışarı.Bilim çocuk alıyordum küçükken orada böcek ansklopedisi verilmişti orada suikastçı böcekten yırtıcı tahtakurusu diye bahsedilmişti.Tahtakuruları ile akrabalıkları var mı bilmiyorum ancak Türkiye'de de yaşıyorlar :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende 2 tane kaldı ve ikisi de kabuk atarak kanatlarındaki beyaz noktalara kavuştular :D sanırım yetişkinliğe eriştiler artık. Yavru psikopatlar bekliyorum heyecanla :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok özel bir zamanda yakaladım hadi gene iyisiniz bunu heryerde göremezsiniz

DSC_2766_zpsy2oshsor.jpg

DSC_2772_zpsvy5ds538.jpg

Yımırtalar

DSC_2720_zpsm5mjfttd.jpg

DSC_2726_zps3cxzzo54.jpg

DSC_2722_zpsmpeefd7w.jpg

Arkadaşlarla morio keyfi

DSC_2736_zpsfdtkdflv.jpg

DSC_2733_zpsxwx5qfk4.jpg

Biraz kirlendik güreşirken

DSC_2756_zpsxipzc1sb.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yumurtalar inanılmaz guzelmis, böcek hallerinden korkmasam sırf şu güzellikler için beslenir. Umarım bi sürü yavru assassinin olur, yavruyken çok daha tatlı olduklarını düşünüyorum...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

3 tane adult var bende cinsiyetlerini bilmiyorum, bunlar niye üremiyo acaba hepsi aynı cinsiyetten mi diye düşünüyodum. geçen yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım da yumurtaları alıp inkübe etmek lazımmış. terralarına bi göz gezdirdim en az 15tane yumurta buldum topladım hemen :) nemli torfta 27derecede bekliyolar şu an umarım çıkacaklar yavru psikopatlarım :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yumurtalar inanılmaz guzelmis, böcek hallerinden korkmasam sırf şu güzellikler için beslenir. Umarım bi sürü yavru assassinin olur, yavruyken çok daha tatlı olduklarını düşünüyorum...

Evet yavruyken çok güzeller konun başında var birkaç yavrumun fotosu

3 tane adult var bende cinsiyetlerini bilmiyorum, bunlar niye üremiyo acaba hepsi aynı cinsiyetten mi diye düşünüyodum. geçen yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım da yumurtaları alıp inkübe etmek lazımmış. terralarına bi göz gezdirdim en az 15tane yumurta buldum topladım hemen :) nemli torfta 27derecede bekliyolar şu an umarım çıkacaklar yavru psikopatlarım :)

döllenme gerçekleştiyse büyük ihtimalle çıkar inkübe etmek çok zor değil havalarda güzel patır patır çıkarlar

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu arada taylan, gülay hanım gruba yazdı mombo ve rhadamantus alıcam ve Psytalla horrida türü de var :) Bence kaçırma

3'üde güzel türler horrida iri bir tür ele avuca geliyor :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.