Jump to content

Önerilen İletiler

Kral Kobra

Kral kobra, dünyanın en uzun zehirli yılanıdır. Ten rengi ya zeytin yeşili, ten rengi ya da siyahtır ve vücut uzunluğu boyunca soluk, soluk sarı renkli çapraz bantlara sahiptir.Göbek kremi veya soluk sarı renktedir ve pullar pürüzsüzdür. Yavrular, dar sarı bantlarla parlak siyahtır.

Olgun bir yılanın başı görünüşte oldukça büyük ve hacimli olabilir, ancak tüm yılanlar gibi, büyük av parçalarını yutmak için çenelerini genişletebilir. Endişeli olduğunda, boynu uzatırken vücudunun ön kısmını (genellikle üçte biri) kaldırır, dişleri gösterir ve yüksek sesle tıslar.

• Bilimsel adı: Ophiophagus hannah
  • Dağıtım: Güney-Doğu Asya
  • Ortalama Boyut: 3.5 m (11.5 ft)
  • Ömrü: 20 yıl veya daha fazla
  • Zorluk: İleri

Konut

Gözbebekleri Barındırma karmaşık bir konudur ve kendine göre bir kağıt olabilir. Barınak büyüklüğüne ve üreme girişimi gibi niyetlere veya büyük bir kuluçka grubunu barındıran alt gruplara ayıracağım. Tüm bireysel kafeslerin güvenli bir şekilde kilitlenmesi, tür ve antivenin yerini tanımlayan bilgilerle açıkça etiketlenmesi ve kaçışa dayanıklı, kilitli bir odada saklanması gerektiğini söylemeden yapılması gerekir. 
Büyük Kuluçka Grupları: 
Kuluçkahaneler için barınma seçimi korunmakta olan hayvan sayısına bağlı olacaktır. En son debriyajım 47 sağlıklı yavru üretti ve bazı zorluklar ortaya koydu. Yıllarca süren deneme yanılmalarından sonra, büyük bir kuluçka grubuna (yaklaşık 7 haftaya kadar) ev sahipliği yapmanın en ekonomik yolunun 0.25 metre (0.82 feet) x 0.09 metre (0.3 feet) açık ağızlı kaplarda olduğunu buldum. Substrat olarak 0,06 metre (0,2 fit) kıyılmış kavak tabakası, altına saklamak için tek bir kağıt havlu ve eğilmeyi önlemek için kavak üzerine bastırılmış 8 onsluk (0,24 L) tek kullanımlık bir su kabı temin ediyorum.Nemli bir ortam, kuluçkalama Ofisi'ni hızlı bir şekilde öldürür. Nem başka bir bölümde ele alınacaktır. “Kafes” in tüm içeriği atılabilir ve kolayca değiştirilebilir. Günlük su değişimi ve titiz temizlik bu türün başarısını sağlamak için bir zorunluluktur. Yavru köpek yavruları çok yüksek bir metabolizmaya sahiptir, çok dışkılar ve sıklıkla sadece çok tatlı su içerler. Havalandırma LOTS hava delikleri ekleyin ve hava değişimi çok önemlidir. Bu kaplar, kapağın içeriden açık itilmesini önleyen rahat oturan bir raf sistemine yerleştirilmelidir. Asla sadece bir kabarık üste güvenerek uygun bir kapama olarak. Kuluçka Kralları bile büyüklükleri için güçlüdür. Yedekli güvenlik her büyüklükteki zehirli türlerle uygulanmalıdır. 
Kuluçka ve Genç Bireyler, Çiftler veya Küçük Gruplar 
Şimdi ideal konutları ve yukarıda belirtilen kafesleri aşan 7 haftalıktan büyük yılanlar için olan konutları tartışacağız. Bebek ofiyopat Dendroaspis ile olduğu gibi, esasen arboreal vardır. Muhafaza en az 0,3 x 0,3 x 0,45 metre (1 x 1 x 1,5 fit) olmalıdır ve yılan büyüdükçe katlanarak artar. Kafesin en üst seviyelerine kadar birçok tırmanma fırsatı ve gerçek veya yapay bitkilerin LOTS'i, yılanın yerleşmesini, güvende hissetmesini ve kendinden emin bir besleyici olmasını sağlayacaktır. Yeterli olduğunu düşünene kadar bitkiler ekleyin ve ardından% 100 daha fazlasını ekleyin. Kalın bir bitki arapsaçı, özellikle hedef yılanı kemirgenlere dönüştürmek ise, yemleme girişimleri yapar veya keser. Unutmayın, doğada sayısız başka hayvanlar, yılanlar ve genç bir yılan yemeği yemeye çalışan kuşlar vardır - en az bir tanesi başka bir Ofisidir! Temas güvenliğinin gerekliliği göz ardı edilemez. Büyük bir su kabı ve mükemmel havalandırma kafesi çevrelemektedir. Nem başka bir bölümde ele alınacaktır. 
Büyük Yetişkinler 
Birçok insan gibi, yetişkinlerimi de uzun yıllar boyunca piton büyüklüğünde kafeslerde tuttum. Şimdi, tek bir yetişkinin asgari büyüklükteki kafesinin (çiftler sadece üreme girişimleri sırasında bir arada tutulması gerektiği) 3,05 x 1,5 x 1,8 metre boyunda (10 x 5 x 6 fit) olması gerektiği kanısındayım. Daha büyük muhafazalar teşvik edilir. Benim için iyi çalışan bir boyut 4,9 x 2,1 x 2,1 metredir (16 x 7 x 7 fit).Yetişkin bir yılanı çıkarmak gerektiğinde zorlanırken, kafeslerim cam ve kapı kafesin önünde olacak şekilde kurulur ve önden arkaya 4,9 metre (16 fit) uzanır. Bu, bir yılanın, eğer seçerse benden ve cam önden kurtulabileceğini hissetmesini sağlar. Çok büyük bir kafesteki bir Kral, davranış açısından minik bir hayvandan sadece farklı bir hayvandır. Kafesin her santimini kullanacaklar ve akıllarının ve bireysel kişiliklerinin görkemi, ancak dolaşacakları çok fazla alana sahip olduklarında tam olarak takdir edilebilir. Kuluçkahaneler için yaptığım tırmanma fırsatlarının aynısını yapıyorum ve duvarlara yüksek tutturulmuş ve alt tabakaya doğru kademeli olarak geçmelerine izin veren Pothos gibi güvenli bir şekilde bağlanan kaplama tesislerine sahibim. Çok, çok, çok büyük bir Kral bile tırmanma fırsatlarıyla birlikte, “ağaçlarda” çok büyük miktarda zaman harcayacak. Hindistan’daki telemetri çalışmaları, kara avcılık ağaç viperlerinden oldukça yüksek zaman geçiren çok büyük yetişkinlerin nüfusunu ortaya çıkardı. Yerde yaşayan av türlerinin dışlanması. Büyük kafesler ve tırmanma olanakları, egzersiz yoluyla obezitenin önlenmesine yardımcı olur ve bağırsak çarpması sorunlarını önler.Bitkileri sulayan, nemi artıran, mevsimsel değişiklikleri taklit eden ve üremeyi teşvik eden sert tesisatlı, programlanabilir yağmur sistemlerine sahibim. Zemin drenajları aşırı su kaçmasına izin verir. Bu tasarımın herkes için bir seçenek olmadığını biliyorum. Fidanlık püskürtücüleri ile püskürtme aynı şeyi ancak daha az suyla ve drenajla ilgili herhangi bir sorun çıkarmaz. Tam otomasyon yılanlarımın tadını çıkarmak için daha fazla zaman ve daha az zaman temizliği sağladı. Çok büyük kafeslerde, atıkların çoğunu emen biyoaktif substratlar oluşturmak mümkündür. Ayrıca, substratta çoğalabilecek sineklerin bakımını yapan serbest aralıklı Anole türlerine de sahibim. Derin substrat katmanları kullanılıyorsa, zaman zaman çok büyük ofiyopatların bile çıkacağına dikkat edin. Bir kafese bakmak ve 14 ayak (4,3 metre) Kral izini görmemek biraz rahatsız edici olabilir! Kafeslerimin tüm üst kısımları, maksimum hava akışına izin veren ½ inçlik bir ağa (1,3 cm) sahiptir. Taslaklardan kesinlikle kaçınılması gerekirken, mükemmel hava değişimi önemlidir. Büyük su hazneleri sağlanır ve yavrularda olduğu gibi günlük olarak su değiştirilir. Kings'i başarılı bir şekilde daha küçük çevrelerde başarılı bir şekilde tutan pek çok kişi olduğunu fark ettim, ancak sonuçlarım, 30 yıllık Ofiyofosus'a dayanıyor ve güvenilir, tekrarlanabilir, üreme ile destekleniyor. Tutucular, istihbaratları nedeniyle, ofiyopya ile bir ilişki geliştirir ve bu, hem bakıcı hem de tutulanlar için en iyi ortamı sağlayarak en üst düzeye çıkarılır ve daha keyifli hale getirilir.

Kutuyu gizle

Yılanın tam olarak sığabileceği rahat bir gizleme kutusu sağlanmalıdır. Çok büyük kafeslere yerleştirilirlerse nadiren kullanırlar. Bunu, bir yılanın çevresi içindeki mutluluğunu / güvenliğini ölçmek için bir araç olarak kullanıyorum. Çok küçük bir kafeste tutulan yılanlar, zamanın büyük çoğunluğundaki gizli kutusunu kullanırlar. Sonuç olarak, egzersiz eksikliğinden kaynaklanan sindirim sorunları ortaya çıkabilir. Kafes yeterince büyükse, yılanın, arzu ederse bir gizleme kutusuna kaçma kabiliyetine sahip olduğu bilgisi, nadiren haricinde birine girmesini önlemek için genellikle yeterlidir. Bunlar büyüleyici, karmaşık hayvanlar. Tuzak kutuları bir gizleme olarak önerilir ve yılan kullanıyorsa kullanılmalıdır. Bu, her iki taraf için de maruz kalmayı en aza indirir. Yeni edinilen hayvanlar veya yeni bir kafese taşınan hayvanlar genellikle yeni çevreyi araştırıp yerleşene kadar çok şey sakladıkları bir süreden geçer. Bu stres düzeylerini en aza indirmek için kritiktir.

substrat

Substrat iki kategoriye ayrılır: Biyoaktif muhafazalar ve diğer her şey için substrat. Kolayca değiştirilebilen ve ucuz olan gevşek, emici, sıkıştırıcı olmayan bir substrat, biyoaktif kafeslerin dışındaki herkes için uygundur. Kıyılmış kavak, yosun, işlenmemiş malç ve pek çok ticari yataklama ürününden herhangi biri kabul edilebilir. Yüzey, oymaya karar vermesi durumunda yılanı gizleyecek kadar derin olmalıdır. Kings'in sıkça ürettiği büyük miktarda sıvı atık nedeniyle, gazete ve ticari kafes gömleklerinden hoşlanmıyorum. Emilebilir yataklar temizlenene kadar pisliği içerir ve yılanın kirli, kirli, gazete boyunca gezinirken dışkı ile tamamen kaplanmasını önler. Bunun istisnası, karantina dönemlerinde veya (Tanrı korusun) akarlarının bir koleksiyonun etrafında kovalandığı zamanlardır. Büyük, girintili muhafazam yaklaşık 0,45 metre (1,5 fit) derinlikte bir biyoaktif substrat içerir. Döşeme betondur, önden arkaya eğimli, yer süzgeçleri vardır ve alttan üste doğru ilerleme şöyledir: Tavuk yumurtası büyüklüğünde kaya tabakası; su geçirgen bir sera öğütülmüş kumaş tabakası; 0,07 metre (0,3 fit) bezelye çakıl tabakası; drenajı sağlamak için 0,35 metre (1,15 feet) vermikülit ve ince dereceli perlitle karıştırılmış gübre içermeyen bahçe toprağı tabakası; parke malç tabakası ile tepesinde. Sertağaç malç suyu emmez ve çabuk kurur. Bu, “ıslak mevsim” sırasında, kafeslerde günde 4 defa, her oturum için 1 saat boyunca yağmur yağarken önemlidir. Daha fazla nem istiyorum, ancak yılanın cilt ile ilgili sorunlara yol açabilecek, sürekli ıslak bir alt tabaka ile sürekli temas halinde olmasını istemiyorum.Ağır dişi dişiler, yuva yapmak için mutlu bir şekilde kullanabilecekleri ahşap bambu yapraklarıyla dolu 5-6 büyük çöp tenekesinin içeriğiyle donatılmıştır. İlkbahar atıklarının ve izopodların (pek çok kaynaktan kolayca elde edilebilecek) başlangıç kültürleri, atıkların bozulmasını sağlamak ve tesis etmek için başlangıçta eklenmiştir. Seradan getirilen saksı bitkilerinden Florida yerli Anole ve Eumeces yumurtaları yanlışlıkla girişti. Bu mutlu kaza, herhangi bir uçuş sorununu ortadan kaldırdı ve her iki türün de nesiller boyunca hiçbir ek destek olmadan tamamen bireysel kafeslerin içinde üremesine ve gelişmesine neden oldum. Yetişkin bir cildin, yetişkin bir kralın kafasının iç kısmının içine batması veya uykuya girmesi her zaman eğlencelidir!

Aydınlatma - Isıtma

Başarılı bir bakım için doğal güneş ışığını taklit eden ampullerin gerekli olup olmadığı tartışılabilir. Sadece benim için neyin işe yaradığını sunabilirim. Odada “günışığı” floresan tüpler kullanıyorum çünkü “yumuşak beyaz” tüplerin ürettiği ışıktan nefret ediyorum. Büyük kafesler üzerinde, Pothos gibi basit kaplama bitkilerinin büyüyüp gelişebileceği kadar hafif olacak şekilde düzenlenmiş aynı tüpleri kullanıyorum. Tüm odadaki sıcaklığı düzenliyorum, bu yüzden ağır kadınlardan başka basking ışıkları sağlayamıyorum. Arka plan sıcaklıkları mevsime bağlı olarak ortalama 27.7–31.1 ° C (82–88 ° F).Yağmur yağdığında, buharlaşma ile sıcaklıklar kısa bir süre düşer. Çok büyük erişkinlerde yavrular aynı sıcaklıkları yaşarlar. Büyük dişiler, maksimum 32.2 ° C (90 ° F) sıcaklığa izin veren spot ışıklarla donatılır ve yılanın uygun gördüğü şekilde bir dizi sıcaklıkta termoregüle edilmesini sağlayan dalların bir merdiveni üzerinde düzenlenir. Olduğu söylenirse, benim şiddetli dişilerim nadiren, hiç baskı yaparlarsa.

Su

Kral kobralar, özellikle yavru köpekler, günlük olarak temiz, tatlı su gerektirir. Yetişkinler beslendikten sonra çok miktarda içebilirler. Bazı yavrular geri dönüşümsüz olarak susuz kalır ve su içinde substrat bitleri varsa veya nadiren değiştirilirse ölür. Bu, ithal edilen yavruların tarihsel olarak bu kadar kötü olmasının sebeplerinden biridir - sevkiyat hiç varış limanına inmeden önce başarısızlık için kurulurlar. Belirli bir yılanın ebadını tamamen içine almasını sağlamak için yeterince büyük su kapları sağlanmalıdır. İlginçtir ki, sık sık yağan büyük kafeslerimde, yetişkinlerim asla, asla bir su kabına dalmazlar. Asla. Başlangıçta belirtildiği gibi - su her gün değiştirilmelidir.

Nem

% 70 veya daha yüksek nem oranı, kuru tutuşma ve göz kapağı tutma sorunlarından kaçınmak için bir gerekliliktir. Bu yavrular ve çok genç yılanlar ile zor olabilir. Coğrafi ofiyopati aralığı göz önüne alındığında, özellikle kuluçka yavrularının sisleme ve nemli bir kafes gerektirdiği anlaşılmaktadır. Hiçbir şey gerçeklerden daha fazla olamaz. Kuluçkahaneler yetişkinlerde olduğu gibi yüksek neme ihtiyaç duyarken, DRY kafeslerine ihtiyaç duyarlar. Buğulamadan önce belki bir veya iki gün, ve o zaman bile, az miktarda puslamadan kaçınılmalıdır. Genç hayvanların sık sık buğulanması solunum enfeksiyonlarından kaynaklanan felaket ve ölüm reçetesidir. Aksine orada bilgi var, ancak bu zor kazanılmış pratik bilgilerden ziyade uygun bakım konusunda spekülasyon yapan yazarlardan geliyor.Uyarıldın!

Besleme

Beslenme aynı zamanda kendi çok uzun kağıtlarını oluşturabilir, bu yüzden geniş vuruşlar ve önemli noktalar sunacağım. Bunu yavrular / genç hayvanlar ve yetişkinler için alt bölümlere ayıracağım.Sadece kemirgen diyetinin artıları ve eksileri “Potansiyel Sağlık Sorunları” bölümünde ele alınacaktır. 
yavru 
Bu yıl pembe farelerin ½ ve küçük fare kuyruklarının başından başlayarak, pembe farelerdeki 47 kuluçkahaneyi dönüştürdüm ya da başlamıştım. Yavrular inanılmaz metabolizmaya sahiptir ve küçük gıda maddelerini sürekli olarak işlemek için tasarlanmıştır. Kuluçkalık mısır yılanları mevcudiyetinden dolayı sıklıkla kullanılır, ancak birçoğu tam mısır yılanlarını çok büyük oldukları için yetersiz tutar.Sadece birkaç yetersizlik indüklü dehidrasyon bölümü onları ölümcül bir kuyruk parçasına sokabilir. İlk 10-12 hafta boyunca, tamamen opak olmadıkça günlük beslenme gereklidir. Bazıları buna değinebilir, ancak tek bir yılanı kaybetmedim ve yavru kuluçka yetiştirme başarısı ancak besleme sıklığı nihayet ortaya çıkınca başladı. Doğada, hayatta kalmak için hızlıca büyükleşmeleri gerekir. Uygun olmayan miktarlarda beslenen bir bebek, metabolizmayı körüklemek için nihayetinde yılanı öldürmek için kendi kaslarını ve dokularını yok eder. Bu, ithal edilen yavruların tipik olarak iyi sonuç verememesinin başlıca iki numaralı nedenidir. Başlangıçta, ayrıca her 3 ya da 4'üncü beslemede önce küçük, büyük, önce büyük biten fareler besliyorum. Fare kuyrukları dokuya sahip olduğu ve yılan şeklinde olduğu için, yemeğin yutulması sürecini daha hızlı hale getirdiğine inanıyorum. Doku satın almayı sağlar, böylece daha iyi kalır. 3 hafta civarında sıçan kuyruklarını bıraktım. İlk haftadan sonra, bütün f / t pembe farelere mezun oldu ve 8 veya 9 haftaya kadar her gün bir kez beslenip, bir seferde 2 pembeye hazır olduklarında beslendiler. İlk olarak, yılanın yutmasına izin vermek için yeterli çapta 6 inç (15.2 cm) uzunluğunda bir şeffaf plastik tutucu tüp alıyorum, ancak bir kez sokulduğunda dönmeyecek kadar sıkı. Neredeyse tüpün sonuna kadar yılana kaydırıp orada tutuyorum. Sonra bir çift forseps ile af / t yıkanmamış, kokusuz, pembe bir fare tanıtıyorum. Hafif bir dokunuş gerekebilir, ancak çoğu pembeyi kafasından alır. Bir yüzde aşağı doğru yutmak, ancak çoğu olmaz. Bu işlemi opak PVC'den yapılmış, 0,3 metre (1 fit) yüksekliğinde, 0,6 metre (2 fit) kare üstü açık bir çerçeve üzerinde yapıyorum. Yılan fareyi tuttuğunda, tüpte ve muhafaza çerçevesine girmesine izin veririm.Tamamen donuyorum. Çoğu, fareyi hemen bırakacak ve ben de işlemi tekrarlayacağım. Bazıları yemek yer. Bunu gerektiği kadar tekrarlıyorum. Bu şekilde yiyemeyen yılanlar tüpe yerleştirilir ve fareyi tuttuğunda forseps ile farenin arka ucuna biraz baskı uygularım. O zaman bekliyorum. Ve bekle. Sonunda yılan yutmaya başlayacaktır. Bu zorla besleme değil, dikkat et. Bu emek yoğun bir süreçtir ve burada alanın izin verdiğinden daha rafine, ancak teknikler işe yarıyor. Büyük miktarda küçük yılan kaynağınız varsa ve yılanlarla başlamak istiyorsanız, bu aynı şeydir. Bir süre sonra, yılanı yukarıda belirtilen bitki dolgulu kafesine taşıyabilir ve taciz etmeden yerleşmesi için birkaç gün sürebilirsiniz. Yiyecek ürünleri daha sonra yılana sunulabilir. Yiyecek maddesini alamazsa, yılana gösterin, koklamasına izin verin ve ardından bitkileri kafesin dibine ovarak bir koku izi bırakın. Kafesin içinde bırak ve birkaç saat odadan çık. Yiyecek yılanları ayrıca bir karıştırıcıda öğütülebilir, buz küpü tepsilerinde dondurulabilir ve yıkanmış pembe farelerde koku olarak kullanılabilir. Bu kısmı ortadan kaldırmak için başarılı bir şekilde çalıştım, ama yanlış bir şey yok. Zorla besleme son çaredir ve ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır. Sabır ödüllendirilir. Kuluçka Kralları, büyüme oranlarından dolayı doğası gereği incedir (istisna, çok daha sağlam ve Endonezya ve Malezya Krallarından farklı olan Çin Bantlı Kralları). Pembe bir fareyi 12 saat veya daha kısa sürede tamamen işleyecek ve yok edecektir. Çok hızlı büyürler ve doğru beslenirlerse 12 ay içinde 1.8 metreye (6 fit) veya daha fazlasına ulaşabilirler. Bir pembeye küçük bir yılan parçası dikmek için pamuk ipliği veya emilebilir sütür materyali kullanmak da işe yarayabilir, ancak yine de koku alma işlemini ortadan kaldırmaya çalıştım.Gündüz saatlerinde beslenme, gece beslenmesinden önemli ölçüde daha başarılıdır. Diğer yılanların çoğu için bunun doğru olduğu için bu ilginç bir gerçekleşme idi. 
Son İthalatı İçeren Yetişkinler 
Bazı yetişkin ofiyopatlar çöp tenekeleridir ve önüne yerleştirilen yılanları yer. Onlar basit birkaç. Diğerleri ölü yılanlar üzerinde canlı yaşamayı tercih edebilir veya türlerin tercihleri olabilir. Işınlanmış sıçan yılanları, Coelognathus radiatus, tercih edilen tarihi türlerdir, ancak birçok taze ithalat hala bunları reddedecektir. Xenopeltidae, besleyici olmayan bir maddeyi de başlatabilir. Yetişkin kralları beslemek ve kurmak için bir izleyiciye vereceğim bir şey varsa, şudur: Gonyosoma, Gonyosoma, Gonyosoma! Uygun bir kafese yerleştirilmiş, uygun sıcaklıkta, bir kralın ilk öğün veya iki öğünden daha fazla bir süre için bir Gonyosoma'yı reddetmediğini ve büyük çoğunluğunun üzerlerine sıçradığını ASLA KİMDİR. Tek istisna, sonuçta hayatta kalamayan en kötü sağlık koşullarına giren hayvanlardı. Çok sayıda, taze ithalat, yıkanmamış kemirgenleri küçük bir f / t Gonyosoma küpü başının dibine dikilmiş halde aldılar. Yiyecek bir yılan için pahalı olabilirler, ancak ortalama bir yetişkin 30 veya daha fazla küp şeklinde kesilebilir ve uzun sürebilir. Bir süre sonra, küpler yiyecek maddelerini koklamak için kullanılabilir ve birçok kez tekrar kullanılabilir. Aksiyon bir havuz ipucunu tebeşirlemeye benzer!Yılanlarımın çoğu, daha rahat, ekonomik ve pratik olduğu için öncelikle kemirgen yiyicileridir. Katı besleyiciler, daha sıcak aylarda, taze yol öldürme olarak toplanabilecekleri veya temizlenebilecekleri yılanlarla beslenebilir. Yetişkin Crotalus adamanteus'u seven bir erkeğim var, fakat aynı zamanda fareleri de yiyor. Bununla birlikte, başlangıçta kemirgenlere dönüştürülen bazı yılanların, yalnızca bir süre yılan sürdüğü takdirde kemirgenlere geri dönmenin zor olabileceğini unutmayın. Hepsi biraz farklı. Kemirgenler hakkında bir kelime sırayla. Birçok koltuk uzmanı ya da sınırlı tecrübesi olan insanlar, kemirgenlerin beslenmesinin ömrünü sınırladığını, sindirim sorunlarına neden olduğunu ve başka türlü sağlıksız olduğunu vaaz ediyor. Belli kurallara uyulduğu sürece bu saçmalıktır. Aşırı beslenmiş yetişkin Krallar, insanlarda olduğu gibi, kaçınılması gereken hızlıca obez hale gelecektir. Sindirim problemleri tipik olarak, yılanın çok küçük bir kafeste tutulması ve iyi kas tonusu ve sindirim sağlığı için gereken uygun egzersiz için izin vermemesinin sonucudur. Bazı Krallar kemirgen kürklerini iyi sindirmezler ve zaman zaman büyük bir saç topunu sıkıntıya sokabilirler, ancak kemirgen bazlı bir diyet dışında hiçbir şey bilmeyen, tutulan 15-20 yaşındaki krallar vardır. Bu tartışmaya açık değildir ve insanların gerçek olduğunu varsaydığı kadar çok kez tekrar edilmiştir. Kurallara uyun, yılanınız uzun ve mutlu bir hayat yaşayacak. Saçlar hakkında gerçekten endişeleniyorsanız, dünyanın her yerinde tüysüz kemirgenler mevcuttur. Belirtilen her şeyi denediyseniz ve bir Kral hala yemek yemiyorsa, kafesleri, sıcaklıkları vb. Yeniden değerlendirin. Ağır parazit yükünden şüpheleniliyorsa, bir veteriner hekime dışkı örneği alın ve buna göre davranın.

kullanma

Birkaç derin nefes aldım ve bu bölümü iki kez başlatıp sildim. Ofiyoponyayı kullanmak kelimelere eklemlenecek karmaşık bir şeydir. Yavrular hızları nedeniyle kancalara iyi binmezler. Acemi, büyük Tarantula türlerini hareket ettirirken olduğu gibi hafifçe yastıklı büyük forseps kullanmalıdır. 9 feet'e (2,74 metre) kadar yavrular ve yılanlar, çalışmak için en çevik ve tehlikeli boyutlardır. Bir mamba gibi hareket ediyorlar ama çok büyük bir yılanın korkusuzluğuna sahipler. Karıştırılmış bir yılanın elde edebileceği hız hayranlık uyandırıcı olabilir. Bu yılanlar hiçbir zaman kilitli bir kafesin dışında olmamalı veya herhangi bir yerde kullanılmamalı, kaçışa dayanıklı bir odada, bol miktarda çalışma alanı ve dikkat dağıtıcı olmamalıdır. Her koruyucunun güçlü bir destekçisiyim, uygun miktarda antivenin de var - Tayland Kızıl Haç Kralı Cobra Monovalent ya da Tayland Kızıl Haç'ından Neuro Polyvalent. En az 10 şişe, 20 ya da daha fazlası daha iyi. Yetişkin Krallar, dünyadaki en etkileyici ilham verici yaratıklar arasındadır. Eşsiz bir şekilde yapılandırılmış trakea nedeniyle 4 feet yüksekliğe, tıslamaya ve bir köpek gibi büyümeye başlayabilirler. Çekingen iseniz, taşıma sırasında bundan ve kabadayıdan faydalanacaklar, ancak aşırı güven ve bravado da kabul edilemez. Her etkileşimin, katılan tüm taraflar için mümkün olduğu kadar güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak için saygın bir güven ve lazer konsantrasyonu gereklidir. Yetişkin bir yılanın sunabileceği zehir hacmi basitçe şaşırtıcıdır ve kesinlikle aşırı derecede tehlikeli hayvanlar olsa da, yetişkin kralları çoğu durumda insanları gerçekten ısırmak istemiyor gibi görünmektedir. Ben her zaman bu ifadeden önce duraklarım, çünkü onlarla özgürlük alınabileceği anlamına gelmez. Nazik, ancak kendi temelini koruyan ve geri çekilmek için blöflenemeyen kendine güvenen bir işleyiciyi tanırlar. Suçlarla alay edecekler, kafa kıçlarına basacaklar (zaman zaman oldukça zorlar) ve çoğu zaman kapalı bir ağza çarpacaklar. İşin püf noktası ne zaman ne yapacaklarını bilmek. Kötü günleri olabilir ve yapabilirler ve sahte ücretin sahte olmadığının zamanlarda sizi test ederler. Kişi, belirli bir bireyin uzun süren etkileşimin ardından davranışını öğrenebilir ve doğru bir şekilde tahmin edebilir - zamanın% 95'i - ama gününüzü mahvedebilecek ya da hayatınızı sonlandırabilecek yanlış tahmin ettiğiniz diğer% 5'tir. Gereksiz özgürlükler almayın ve olasılıklar çoğu zaman lehine olur. Asla “serbest kullanım” önermesem de, büyük bir yetişkinin dik uzunluğu ve ağırlığı bir dereceye kadar uygulamalı etkileşim gerektirir. Yüklerin yeniden konumlandırılması, yönlendirilmesi ve bloke edilmesinden başka bir neden yoksa, her zaman yeterli uzunluğa sahip bir kanca (ancak kullanışlıdan daha hantal olduğu kadar uzun olmamalıdır) her zaman kullanılmalıdır. İkincisi, deneyimli bir kişi çok yardımcı olabilir, menzil dışında durur ve yılanı yaptıklarınızdan uzaklaştırır. Beyzbol şapkası gibi bir şey sallayarak rahatsızlık veren bir kişi çok uzun sürebilir. Yılan bir toplama kutusu kullanacaksa, olabildiğince kullanın. Başını sabitlemek gerekirse, iyi haber şu ki bir yetişkinin başının nispeten sert ve hareketsiz olduğu ve dişlerin sabit olduğu. Kötü haber şu ki onlar inanılmaz derecede güçlü! Mümkün olduğunda şeffaf plastik tüpler kullanın. Geleneksel iğneleme, bir engerekle olduğu gibi, bir yetişkinle neredeyse imkansızdır ve bir kereden fazla denerse, onları bir öfkeye gönderir. Aşırı titizlikle, bir yılanın çöp tenekesinin dudağının üzerinde veya masanın kenarının üzerinde sürünmesi için bir pozisyonda konumlandırılabilir, böylece boynun yılanın ilerlemesini sağlamak için satın almak üzere kenardan "kancaları" geçer. Bu, olurken, nazikçe başının hemen arkasındaki yılanı boynundan yakalamak için, yavaşça, ancak sıkıca tutturmanın kolay olduğu bir yerde olur. Diğer bir teknik ise tamamen kapüşonlu, ayakta duran bir yılana yavaşça ulaşmak ve başın arkasına dokunmaktır. Yılan birçok kez kafanın arkadan hafifçe aşağı doğru itilip elin yılanı boynundan yakalayabileceği bir noktaya getirilmesine izin verecektir. Bu, hafifçe girilmek için bir çaba değildir ve önemli bir deneyime sahip değildir. Yılan, kafanın arkasına takılabildiği o ikinci pozisyona ulaştığında, bir tereddütle bir nanosaniye ölüme neden olabilir. Tereddüt meselesi olabileceğinden endişe ediyorsanız, yılanı sınırlamaya kalkmayın. Henüz hazır değilsiniz ve bunda utanılacak bir şey yok. Cesur insan, kendinden emin ve özensiz olan değil, sabır ve kısıtlama sergileyen ve sınırlarını bilen kişidir. Potansiyel bir kaza meydana gelmeden önce ayakta duran ve eğitim ve tecrübeye daha fazla zaman harcaması gerektiğini kabul eden kişiye tam saygı duyuyorum. Bunlar güvenli kalmaları sağlayan niteliklerdir ve bu insanlar bir hobi yerine hobinin bir varlığıdır. Diğer bir teknik, bir balık ağı kasnak çerçevesine yapıştırılmış büyük bir yılan torbası kullanmaktır. Çerçeveye kalıcı olarak tutturulmuş 5 x 2 fit (152 x 61 cm) ölçüsünde ağır siyah malzemeden yapılmış bir çanta kullanıyorum. Çerçeve 5 ayağı (152 cm) tutamağa takılıdır. Çantanın altı tıpkı üst kısım gibi açık. Altını güvenli bir şekilde kapatmak için iki fermuarlı bağ kullanıyorum. Çantayı kukuletalı bir yılanın üstüne bırakmak, yukarı kaldırmak ve yılanın geri kalan kısmını içeri sokmak basit bir konudur. Sapın hızlı bir şekilde döndürülmesi üst kısmı kapatır. Yılan çantadan tutulabilir, kablo bağları kesilebilir ve yılanın başı diğer tarafa transfer edilebilir. Şeffaf emniyet tüpleri ayrıca uca sokulabilir ve kablo yerine bağlanabilir. Taşınabilir yılan çantalarına veya kutularına transferler de kolayca yapılabilir. Bol çalışma odası ile bu belki de Kralları manipüle etmenin en güvenli yoludur. Bununla birlikte, bu çantayı hala kafesin içindeki bir yılanın üzerinde kullanmamaya çok dikkat ediyorum. Köşeli hissediyorlar ve bunu büyük bir tehdit olarak görüyorlar ve çok çok sert tepki veriyorlar.

Temizlik

Kafesler kirlendikten en kısa sürede tamamen temizlenmelidir. Yavrular titizlikle temiz kafeslerde tutulmazlarsa, kırılmaya karşı çok hassastırlar ve yetişkinler dışkılarıyla bir muhafazayı hızlı bir şekilde kirletebilecekleri kadar sıvı üretirler. Bu, özellikle kabul edilebilir kafeslerden daha küçük olanlar için geçerlidir. Biyoaktif bir alt tabakaya sahip büyük muhafazalarda, yalnızca nokta temizliği gerekliyken aylarca tam temizlik yapmak gereksiz olabilir. Bu, elbette, tek tek muhafaza boyutuna, alt tabakanın olgunlaşması gereken süreye, bitki sayısına ve toprakta bulunan mikropların toplam taşıma kapasitesine dayanır. Şüphe durumunda, kafesi temizleyin.

Tutan

Raymond Ditmars dönemi öncesine kadar dökülme problemleri ve göz kapağı tutulması ile ilgili üzücü deneyimlere dair birçok efsane ve masal vardır. Taze ithalat sık sık kuru tutuyor ve göz kapaklarını tutuyor ve atma işlemini kolaylaştırmak için bir süre suya batırılmalıdır. Asla kuru göz kapaklarını veya kuru cildi çıkarmaya çalışmayın. Göz kapakları forseps ile nazikçe çıkartılabilir, ancak birçok yılan yeterince ıslatılırsa ve uygun sürtünme yüzeylerine izin veren dallar ve kayaların bulunduğu bir kafesle beslendiğinde kapakları kesecek kadar ustadır. Yılanlar düzgün bir şekilde yerleştirilmiş, uygun nem, diğer yılanlardan daha fazla sorun yaşamadan tamamen dökülmüştür. Çoğu şeyde olduğu gibi, uygun hayvancılık anahtardır. Bir King'in asla güvenli bir şekilde kilitlenmeyen bir çöp tenekesine batırılmaması gerektiğini de belirtmekte fayda var. Asla, asla, doğrudan mağazadan gelirken üstteki kilitleme kollarına güvenmeyin. Boş bir çöp kutusuna bakmak, daha önce sırılsıklam olmuş bir yetişkin içerdiği için, en azından söylemek gerekirse, rahatsız edici olabilir.

Potansiyel Sağlık Sorunları

Yavrular, günlük olarak zayıf hava sirkülasyonu ile buğulanmakta olduğu gibi ıslak bir ortamda tutulursa ölümcül solunum yolu enfeksiyonlarına karşı çok hassastır. Yüksek nem gereklidir, ancak kuru kafes de gereklidir. Yetişkinler ıslak alt tabakalarla sürekli temas halinde olmaktan hoşlanmazlar ve ıslah denemeleri sırasında mevsimleri simüle etmek için sık sık "yağan" kafeslerde olduğu gibi ıslak zeminden kaçmak için bir araç sağlanmazsa cilt sorunları yaratabilirler. İthal yılanlar akarlar ve keneler tarafından rahatsız edilebilir. Kenelerin elle çıkarılması kolaydır (kısıtlama için deneyimli yardımın mümkün olduğunu varsayarsak) ve hem akarlar hem de keneler, genel ticari ürünlerden herhangi biri kullanılarak elimine edilebilir ve kontrol edilebilir. Povent-a- Mite veya jenerik aktif bileşen eşdeğerleri, substratı işlemden geçirmek ve mükemmel kalıntı özelliklerine sahip olmak için kullanılabilir. Tüm ilaçlar ve böcek ilaçları gibi, üreticinin talimatlarına kesinlikle uyulmalıdır. Avrupa'daki birçok bekçi, tarım endüstrisinden gelen avcı akarları kullanarak mükemmel bir başarı elde ediyor. İthal yetişkinlerde bazen kaba yakalama tekniklerinden kaynaklanan dış yaralar ve yaralar olur.Enfeksiyonu önlemek için bunlar temizlenmelidir. Kral kobraları iyileştirme konusunda inanılmaz bir kabiliyete sahiptir ve bir yılanın art arda gelen her kulübe ile nasıl geliştiğine, sıklıkla kalıcı izlerin bir yıl içinde tamamen ortadan kalkabileceği noktaya kadar basitçe şaşırtıcı olabilir. Ağız çürüğü gibi sözlü konular kalifiye bir veterinerin yardımı ile tedavi edilmelidir. İthal edilen yılanların profilaktik kurtulması tartışmalı bir konudur. Birçok avcı, uygun maddelere av maddelerinin enjekte edilmesi veya besleyici olmayanlara oral tüp sokulması yoluyla hemen solucanlığın savunuculuğunu yapar.Şahsen, hemen sağlıklı görünen hayvanları hemen solucanlamıyorum. Bunun herpeto-kültürel sapkınlığa bazılarına eşdeğer olduğunu fark etmeme rağmen, ASLA bugüne kadar gelişen ve üreyen ASLA solucan olan birçok ithal hayvan bulundurdum. Stresli, korkmuş, zayıf, zayıf ve susuz kalmış bir yılana zarar vermek iyiden daha fazla zarara neden olabilir ve bence birçok yılanı öldürdü. Solucan ya da solucan olmamak, nihayetinde bireyin inançlarına bağlıdır. Çok sık solucan seçmeyi tercih ederim. Bir koleksiyonda yeni ithal edilen hayvanların veya hayvanların, ana koleksiyondan en az 90 günlük karantina süresine tabi olması gerektiği söylenmeden (veya olması gerektiği) devam etmez. Bu kendi içinde çoğu sorunu kendiliğinden sınırlar. Obezite, tıpkı insanlarda olduğu gibi, her ne pahasına olursa olsun önlenmelidir. Bir yılanın terazileri, sadece beslenmeden hemen sonra aradaki cildi görebileceğiniz noktaya ayrılmamalıdır. Bunlar piton değildir ve çok büyük, ağır yılanlar uzunluklarına göre nispeten incedir. Tüm kemirgen diyetleri, yılanın görünüşüne bağlı olarak yakından izlenmeli ve ayarlanmalıdır. İyi sağduyunuzu kullanın ve şişman değil, uygun bir yılana sahip olmak için bir hedef belirleyin.

Isırık Protokolü

Isırık protokolünü sürdürmek için sakladığınız veya ilgilendiğiniz her zehirli tür için şiddetle tavsiye edilir. Her tür, türler hakkında genel bilgiler, zehirleri hakkında bilgiler ve ısırıldıklarında envenomasyon belirtileri ve belirtileri içeren özel bir ısırık protokolüne sahiptir. Ayrıca, ilk yardım (ne yapılması ve ne yapılmaması gerektiği) hakkında ayrıntılı bilgi, tıbbi personelin tedavi için gerekli olan antivenom veya antivenomlar hakkında bilgi de dahil olmak üzere uygun bakımı sağlama konusunda spesifik tedavi önerileri içerir. Son olarak, yılan ısırması konusunda uzmanlaşmış kişilerin bir listesini ve onların iletişim bilgilerini içerir, böylece gerektiğinde bakıma yardımcı olmak için danışılabilir ve protokol oluşturmak için kullanılan tüm referansların bir listesini içerir.

kaynak: reptile talk.net

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.