Jump to content
erdemdogan88

Crested Geckom Yem Yemiyor.

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 8 gün önce bir arkadaştan aldığım crested geckom, aldığım günden beri sadece 1 kere; yaklaşık bir çay kaşığı mama yedi onun dışında bir şey yemedi.

Açıklama amacıyla yazayım; aldığım yerde yem yemede bir problemi yokmuş, genellikle cırcır yiyormuş ve aldığımda da gayet sağlıklıydı.

Mevcut yemlerim arasında cırcır olmadığı için önce cırcır aldım ve un kurduyla yaşadığım mağlubiyeti atlatmayı umdum ancak bu da başarısız oldu. Ne un kurdu, ne cırcır ne de lobster yiyor.

Olası sorularınız için şimdiden cevaplayayım (:

Teraryum 30x30x45 boyutlarında, saklanma mağarası ve yem, su, mama kapları var. Dekor ve yaprak vb düzenlemeler de mevcut.

Bu şartlarda sebep ve çözüm ne olabilir. Feedforce ne zaman denemeliyim. Başka besleme tavsiyeniz var mı?

Canlı yavaştan hareketsizleşti, yavaşladı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
27 minutes ago, erdemdogan88 said:

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 8 gün önce bir arkadaştan aldığım crested geckom, aldığım günden beri sadece 1 kere; yaklaşık bir çay kaşığı mama yedi onun dışında bir şey yemedi.

Açıklama amacıyla yazayım; aldığım yerde yem yemede bir problemi yokmuş, genellikle cırcır yiyormuş ve aldığımda da gayet sağlıklıydı.

Mevcut yemlerim arasında cırcır olmadığı için önce cırcır aldım ve un kurduyla yaşadığım mağlubiyeti atlatmayı umdum ancak bu da başarısız oldu. Ne un kurdu, ne cırcır ne de lobster yiyor.

Olası sorularınız için şimdiden cevaplayayım 🙂

Teraryum 30x30x45 boyutlarında, saklanma mağarası ve yem, su, mama kapları var. Dekor ve yaprak vb düzenlemeler de mevcut.

Bu şartlarda sebep ve çözüm ne olabilir. Feedforce ne zaman denemeliyim. Başka besleme tavsiyeniz var mı?

Selamlar, canlı daha yeni gelmiş sayılır biraz zaman verin, pek handling yapmamaya çalışın yakında alışacaktır. Fakat bende de bir tane cırcır a alışan canlı var ve başla bir şey asla yediremiyorum, tek derdiniz sanırım sadece cırcır yemesi ki onuda yakında yemeye başlayacaktır. Meraklanmayın...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
5 minutes ago, detizefidir said:

kalsiyum vs. kullanıyor musunuz ?

Arkadaşın sorduğu gibi sadece mama ile birlikte bi şekilde supplementlerini eksik etmeyin yemediği zamanlarda o kadar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
 Selamlar, canlı daha yeni gelmiş sayılır biraz zaman verin, pek handling yapmamaya çalışın yakında alışacaktır. Fakat bende de bir tane cırcır a alışan canlı var ve başla bir şey asla yediremiyorum, tek derdiniz sanırım sadece cırcır yemesi ki onuda yakında yemeye başlayacaktır. Meraklanmayın...

Sıkıntı aslında sadece cırcır yememesi değil. Geldiği gündem beri sadece bir kere mama yedi onun dışında bir şey yediremedim. Şu anda ne mama, ne de başka bir şey yemiyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
erdemdogan88, Bir saat önce yazdı:

Olası sorularınız için şimdiden cevaplayayım 🙂

Yaşadığı ortamın resmini atarsanız arkadaşlar daha rahat yardımcı olabilir. 3-4 gün daha yemezse küçük bir kabın içine canlı lobster yada cırcır koyun ve de canlınızı, yemler hareket ettikçe içgüdüsel olarak saldıracaktır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, erdemdogan88 said:

Sıkıntı aslında sadece cırcır yememesi değil. Geldiği gündem beri sadece bir kere mama yedi onun dışında bir şey yediremedim. Şu anda ne mama, ne de başka bir şey yemiyor.

Anladım ben sizin demek istediğinizi yeni geldiği için sabretmenizi, ek olarak da cırcırdan başka bir şeyi kolay kolay yemeyeceğini demek istedim. Ki bilimum ihtiyaçlarının karşılanmış olduğunu düşünerek yuva, sıcaklık, nem gibi sorular sormadım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ortam sıcaklığı 23-24°C. Teraryumun içinde bir kapta zaten mevcut cırcır, lobster ve un kurdu var ):
Dün mama da koydum ayrıca kabın içine.
Ama yine de bir gelişme olmuyor.457212570d91469fc89bae2f8b3ff9ae.jpgd38429af5dafd86443ac521c61d32207.jpg

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yuva ve sıcaklık uygun, nem oranı nedir ? sağdaki kapta görünen şey kalsiyum mu ?

Yakın veya daha küçük boyda bir saklama kutusuna altına peçete vs koymadan cırcırları vb böcekleri koyduktan sonra canlıyı içine koyup biraz bekleyin, aman havalandırmaya dikkat. Bu yöntem ile bir kaç gün deneyin derim ben. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yuva ve sıcaklık uygun, nem oranı nedir ? sağdaki kapta görünen şey kalsiyum mu ?

Yakın veya daha küçük boyda bir saklama kutusuna altına peçete vs koymadan cırcırları vb böcekleri koyduktan sonra canlıyı içine koyup biraz bekleyin, aman havalandırmaya dikkat. Bu yöntem ile bir kaç gün deneyin derim ben. 
Dediğiniz yöntemi denemeye başladım dün akşam. Sonuçları paylaşacağım (:

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben bir problem olacağını düşünmüyorum, arada benimkilerde böyle oluyor ama sonunda yem yemeye devam ediyorlar. Dışkıladığına göre açlık problemi olmaması lazım. Biraz sabredin :) 1 hafta 10 gün aynı şekilde devam ederse o zaman belki force feeding denersiniz. Ben daha önce yem yemeyen bir crested geckoma cırcırları biraz ezip tam öldürmeden ağzına götürüyordum, böceğin sıvısı ağzına bulaşınca yalanmaya başlıyor daha sonrada cırcır böceğine atlıyordu. Sizde isterseniz deneyin, bakalım nasıl tepsi verecek?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.