Jump to content
Khan

Avrupa'da erkek çocuklarından bir şey yapmaları isteniyor. Bakın tepkileri nasıl

Önerilen İletiler

Bizde mazallah "sev şimdi onu" dedikten sonrası karakolda biter...

Son soruyu sormak mümkün olmaz :D

"Sev dediler sevdim hakim beg, vallah suçum yohtır!"

Bisikletle dünya turu yapan kadıncağızı hatırlar mısın?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bisikletli değil de, otostopla İtalya'dan Ortadoğu'ya giden bi kadın tecavüze uğrayıp öldürülmüştü bi kamyoncu tarafından Marmara Bölgesi'nde(şehri hatırlayamadım)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bizim ülkemizde kadın olmak zor.. İster Türk ol ister yabancı, tek başına gezemezsin bu ülkede.. Kadına hala mal gözüyle bakıyoruz maalesef

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İslamin getirdigi sacma sapan seylerden biri, eski turk toplumlarinda kadin ve erkeklerin hicbir farki yoktu, yonetimde bile hakanlardan sonra esleri en yetkili kisilerdi.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Motosiklet veya bisikletle dünya turuna tek çıkan pek çok erkek bile tecavuze, gaspa ugrayabilecegini peşinen kabul ederek çıkıyor maalesef. Birkaç ayrı yabancının biyografisinde okuyunca şaşırmıştım ama o kadar çok ki adamlar olgunlukla yazmış demek ki. Koyulan normal fotolara bile mal gözüyle bakanların oldugu yerlerde, o arkadaşların can sağlığı için yalnız gezmemeleri daha uygun olur bence de...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İslamin getirdigi sacma sapan seylerden biri, eski turk toplumlarinda kadin ve erkeklerin hicbir farki yoktu, yonetimde bile hakanlardan sonra esleri en yetkili kisilerdi.

İslamın getirdiği derken?

Bence bu kafalarda olan bir olay islam ile veya başka birşey ile alakası yok.

Hele böyle bir konuşmanın burada da yeri yok bence. Biz hobimizi yapalım gerisi bizi ilgilendirmez.

Türkiye'de yeni nesilin bu videoya uygun olduğunu düşünüyorum bilinçlenme daha çok artık bu tarz konularda.

Bizim de öyle videolarımız olabilir yani :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İslamın getirdiği derken?

Bence bu kafalarda olan bir olay islam ile veya başka birşey ile alakası yok.

Hele böyle bir konuşmanın burada da yeri yok bence. Biz hobimizi yapalım gerisi bizi ilgilendirmez.

Türkiye'de yeni nesilin bu videoya uygun olduğunu düşünüyorum bilinçlenme daha çok artık bu tarz konularda.

Bizim de öyle videolarımız olabilir yani :)

Uzatmaya gerek duymuyorum

+1 yeterli olucaktır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aslinda orda yanlis bi ifade kullandim. İslamin getirdigi derken islamla birlikte arap kulturuyle gelen anlaminda kullanmaya calistim. Asil kulturumuzde yok anlaminda.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence din gibi herkesin kutsalı olan konuları karıştırmayalım. Her olayın altında üstünde, din dil ırk aramak çok mantıklı olmasa gerek. Hiçbirimiz ne islam alimiyiz, ne budist rahibi... Ahkam kesecek denli derin bilgimiz olsa da, yeri burası olmamalı. Herşeyden önce insanız ve insana değer veren her inanış kadını baş tacı eder.

Biz burada Kaan'ın açtığı başlıkta kültürel zenginliğin gençlerin bilinçlenmesinden geçmesi gerektiğini hicvettik, daha derinini aramak anlamsız.

Yoksa biz Türk milleti olarak kadını ezelden beri başımıza tacettik diyeceğiz, bir başkası çıkıp filanca millet etmedi mi diyecek.

İşin özü; çocuklarımıza kadını doğru sevmeyi öğretmemiz lazım.

Çok fazla inancını öne çıkaran kişilerin, kendi inançlarından emin olmadıkları ya da gösteriş yaptıkları gibi sığ da olsa bir önyargım var önleyemediğim, tecrübelerime dayanan.

Hassas konularda olabildiğince doğru ifadeler için zaman ayırmakta fayda var.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu konuyu avrupada çocukların yetiştirilme tarzıyla bizimkini kültürel amaçla kıyaslama, bu duruma bir farkındalık yaratmak için açtım. Yoksa islamla, arap kültürüyle yozlaşmışlığımızdan dolayı diyerek kulp uydurmak için değil. Zaten sebepten(suçlayacak kişi ya da durum) ziyade, çözüm aramak daha mantıklı bu mevzuda.

Videonun sonlarına doğru çocuğun biri "...I am a man..." (ben bir erkeğim) diyor, bizdeki "erkek adam kadına el kaldırmaz" lafının aynısı. Bu düşünceyi çocuklarımıza empoze etmemiz lazım

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Videonun sonlarına doğru çocuğun biri "...I am a man..." (ben bir erkeğim) diyor, bizdeki "erkek adam kadına el kaldırmaz" lafının aynısı. Bu düşünceyi çocuklarımıza empoze etmemiz lazım

+1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Motosiklet veya bisikletle dünya turuna tek çıkan pek çok erkek bile tecavuze, gaspa ugrayabilecegini peşinen kabul ederek çıkıyor maalesef. Birkaç ayrı yabancının biyografisinde okuyunca şaşırmıştım ama o kadar çok ki adamlar olgunlukla yazmış demek ki. Koyulan normal fotolara bile mal gözüyle bakanların oldugu yerlerde, o arkadaşların can sağlığı için yalnız gezmemeleri daha uygun olur bence de...

+1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İslamı bu gibi bir olaya alet etmek nasıl bi düşünüş tarzıdır aklım almadı. Dini veya siyasi görüşün farklı olabilir , insanlar farklı düşünce tarzındadır ama hiçbir delile dayanmayıpta islamın getirdiği davranış tarzı demek desteksiz atış yapmaktır. bunun yanında türk toplumunu her kıyaslamada yerin dibine sokmak ne getiriyor bize bunun yerine yapıcı eleştiri yapmak daha doğru olmazmı ? En küçük olayda bile  ''bi elin avrupalısına bak bide zorba türklere'' demek kendini aşağılamaktan başka nedir . Saygısızlık veya açık bi dille kötülük , her ırkta her çeşit insanda olabilceği gibi insanın içinden gelen aşağılık bişeydir. İşin kolayına kaçıpta olayı dine dile ırka yıkmak yerine, hatayı çözmeye odaklı olsak çok farklı olabilir. Türklüğü bu gibi bazı kendini bilmezler sebebiyle kötüleyenler acaba avrupalıların sergilediği iğrenç davranışlar karşısında karşı tarafımı yerin dibine sokuyor yoksa sadece o davranışı sergileyen kişiyimi ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Nasıl yapıcı yorum yapabiliriz ki neyimiz var kötü yönleri mi övelim ? Gerçekten de Ortadoğulular olarak berbat haldeyiz.Atatürk ve birkaç lider bunu değiştirmeye medeni seviyeye çıkartmaya çalıştı olmadı halen aynıyız.Çoğu müslüman göçmen Avrup'da memleketinden rahat hatta teröristlik bile yapıyorlar oradada bu bile 'nın daha yaşanılabilir olduğunu gösterir.Doğu medeniyetine düşman değilim bu arada divan şiirleri okuyorum,ud ve kanun gibi çalgıları ve Doğu medeiyetini çok seviyorum.Ancak bir kültüre hayranız veya kültür bizim diye yanlışlarını kabullenmemiz saçma.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sen inancından bu kadar eminsen benim inanmamam neden seni rahatsız ediyor demiş bir düşünür yani haklısın abi doğru bir yargı.Türkiye'de kadın ve erkek çok soyutlanıyor bir kız ve erkek arkadaş bakın sevgili değil arkadaş bile sarılsa,şakalaşa kötüye yoruluyor.Din ve siyaset konusunda tartışılacak çook şey var ama burası tarantula ve sürüngen forumu tartışmalarında hiç faydası olmaz ne kimse müslüman olur ne de diğeri aa din yanlış der sadece bizi kutuplaştırır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Konu  inanc  tartismasina  dogru  ilerliyor . Kulturel  elestirilerde  oldugunu  goruyorum . Bunlari  elestirmek  icin  yeterli  bilgi  birikime  sahip  olmadan  bu  tur  tartismalara  girilmesin  arkadaslar . Tecavuz  ve  siddet  her  ulkede  oluyor . Konuda ki  bahsi  gecen  sey  egitim  sadece  insani  egitim .  Ordaki  cocuklar  bile  20  sene  sonra  ne  olacak  bilemeyiz  karekter  deyisir  dusunceler  deyisir . Biz  cocuklarimiza  gereken  terbiyeyi  bu  konuda  verelim . Konu  sapmasin . Rica  ediyorum .

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.