Jump to content
Shaco

Crested Gecko Sahiplenmeyi Düşünüyorum. İşte Kafamdakiler

Önerilen İletiler

Merhaba,Ben Crested Gecko Bakmayı Düşünüyorum

Sizlere Aklımdan Geçenleri Yazdım

Bana Eksiklerimi Veya Şöyle Yapsan Daha Güzel Olur Dediklerinizi Yazın Lütfen :D

Öncelikle Tereryumdan Bahsedeyim

Tank Olarak Bir Milyoncu'mda Gördüğüm 75 Litrelik Dikey Saklama Kabını Alıcam. Tam Hatırlamıyorum Ama Sanırsam 60x40x40 (o Civarlarda Bişey) Saklama Kabını Alıcam

Dal Olarak Kuru Bambu Kullanmayı Düşünüyorum (Arada Bir Bambuları Değiştirmem Gerekir mi?) Linkini Bırakıyorum

https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/10-adet-bambu-cubuk-150-cm-12-14mm-bambu-cubuklari-425532006?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=58375858407&utm_term=22324008327&ga_prodid=425532006&ga_merchantid=109685969&scxid=14489-145818-2357-0&sc_gcsp=gg&gclid=EAIaIQobChMIhMnx5Ma54QIVWIGyCh2kBwSbEAYYAiABEgKRiPD_BwE&gclsrc=aw.ds#product-detail

Aldığım Bambuları Sarmayı Düşündüm(Sizce Gerek Var mı ?) Linki Burda

https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/yapay-cicek-sarkan-sarmasik-sari-yesil-nettenevime-429684650?rcp_action=rcpProductClicked

Mağara(Yuva)'ya Gelince Bugün Marketten Kokonat Aldım İçini Boşalttım Onu Kullanmayı düşünüyorum Öreneği Burda 

Hanging_Coconut.jpg

Tabi Benimkisi Bu Kadar İyi Olmadı Ama Yine de İyi Bence.Bilerek Tırtıklı Bıraktım Deri Atarken Yardımcı Olması Adına Sizce Mantıklı mı

Zemin Malzemesi Olarak Kağıt Havlu Düşünüyorum.Onun Linki Yok :D

Nemlemeyi Günde İki Kez Yapacam

Termometre Ve Nemölçer'e Gelince

https://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/dijital-oda-termometresi-isi-ve-nem-olcer-mesilife-429557553 

Bu Olur Mu(Pil Akma Gibi Sorunlar) Yoksa İlla 

https://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/exo-terra-yuvarlak-thermometer-surungen-termometre-431581485

https://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/dophin-surungen-hydrometer-nem-olcer-431601483

Bunlar Gibi Sürüngenler İçin Yapılmış Ürünler Almalıyım?

Gelelim Yemlere

Canlı Yem Olarak Un Kurdu,Morio Kurdu Olarak Düşünüyorum(Eğer Ki Yetersiz Düşünüyorsanız Dubia Da Ekleyebilirim.Belirtin Lütfen)

Yanına Da Meyve Püresi Yapıcağımı Düşünüyorum

Takviyelere Gelirsek De

Exo Terra Kalsiyum 90g (D3süz) Ve Exo Terra Calcium + Vitamin D3 90g Alıcam Linkler Burada

http://www.surungenpazari.com/Ilanlar/exo-terra-kalsiyum-90g-d3suz-sifir-5839

http://www.surungenpazari.com/Ilanlar/exo-terra-calcium-vitamin-d3-90g-sifir-5838

Multivitamin Gerekli Mi Bilmiyorum Eğer Gerekliyse Bu Olur mu?

http://www.surungenpazari.com/Ilanlar/exo-terra-multivitamin-70g-5692

Ve Takviyeleri Ne Sıklıkla Nasıl Vermem Gerekiyor

Eksiklerim Sizce Nelerdir.Ne Yapmamı Önerirsiniz Yorumlarınızı Bekliyorum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Canlı yemlere çeşitlilik acısından dubia eklemek iyi olacaktır hem morio ve un kurdu gibi kurt türlerine kıyasla daha iyidir supplement olarak crestedlar da d3suz gerekli değil sadece d3lü kullansanız da olur sıklıklar d3lü kalsiyum haftada 3 kere multivitamin kesinlikle gerekli ve haftada 1 kere verilmelidir .

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ToKayDostu, 18 dakika önce yazdı:

Canlı yemlere çeşitlilik acısından dubia eklemek iyi olacaktır hem morio ve un kurdu gibi kurt türlerine kıyasla daha iyidir supplement olarak crestedlar da d3suz gerekli değil sadece d3lü kullansanız da olur sıklıklar d3lü kalsiyum haftada 3 kere multivitamin kesinlikle gerekli ve haftada 1 kere verilmelidir .

Hmm Bana Hep Bir gün D3'lü Bir Gün D3'Süz Denilmişti 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Hmm Bana Hep Bir gün D3'lü Bir Gün D3'Süz Denilmişti 
haftada 3 kere d3lü onun dışında d3süz kullananlar da var ama ben bunu merak edip Kaan abiye de sormustum canlı içim asıl önemli olan d3lü

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ToKayDostu, 6 dakika önce yazdı:

haftada 3 kere d3lü onun dışında d3süz kullananlar da var ama ben bunu merak edip Kaan abiye de sormustum canlı içim asıl önemli olan d3lü

Tamam Teşekkür Ederim Vaktin Varsa Diğer Eksikliklerimi De Söyler misin :) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tamam Teşekkür Ederim Vaktin Varsa Diğer Eksikliklerimi De Söyler misin  
pek bir eksiğin yok gibi bambuları ve yapay bitkileri kirlendikçe temizleyebilirsin termo ve higrometre pek farketmez hindistan cevizinin tırtıklarını al bence canliya zarar vermemesi için zaten crestedlarda nemli tuttuğun surece deri sıkıntısı pek olmaz eğer yapay bitki kumaşsa boyası çıksın diye suda bekletmen gerekir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ToKayDostu, 21 dakika önce yazdı:

eğer yapay bitki kumaşsa boyası çıksın diye suda bekletmen gerekir.

Sence https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/yapay-cicek-sarkan-sarmasik-sari-yesil-nettenevime-429684650?rcp_action=rcpProductClicked Bu Mu

Yoksa Bu Mu https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/yapay-cicek-sarmasik-dolanan-model-tekli-satis-230cm-424482726?rcp_action=rcpProductClicked#product-seller-info

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
pek fark etmez bence 2.si teraryum için fazla büyük gibi aslında yapraklarının geniş olması iyi ama onu teraryumda kullanmak biraz zor olabilir kumaş bitki alırken bir kaç kere boyasının gitmesi için suda bekletmek çok önemli

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ToKayDostu, 8 saat önce yazdı:

pek fark etmez bence 2.si teraryum için fazla büyük gibi aslında yapraklarının geniş olması iyi ama onu teraryumda kullanmak biraz zor olabilir kumaş bitki alırken bir kaç kere boyasının gitmesi için suda bekletmek çok önemli

Peki Linkini Attığım Multivitamin Olur Mu Crested'lara

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kalsiyum kullanımında gececil olduklarından dolayı D3 e ağırlık vermelisiniz ben haftada 4 kere 3 ü D3 lü 1 i normal kalsiyum kullanıyorum ve meyve püresini kendiniz yapıcaksanız D3süz kalsiyuma ihtiyacınız var kendi kanaaticimce multivitaminde linkteki  uygun

canlı yemde kurtların yanında dubia ya da cırcır da  ekleyin bu arada bazen cırcır dışında başka yem yemeye biliyolar

termo ile nem ölçeri dijital almanızda fayda var analoglar çok dengesiz ölçebiliyor saklanma alanıda hindistan cevizi gayet güzel bende kendi terramda yuva olarak hindistan cevizi kullandım.Zaten söylenmiş ama sarmaşıkları biraz daha küçük alırsanız daha iyi olur ve sarmaşık ekleyin suyu genelde ordan içiyolar.Bambuları da tırmanıcağı  şekilde koyarsınız zaten gerisi crestedın biliceği iş IMG_0676.thumb.JPG.359699d94ef518a55a8b1b2c7d041d12.JPG

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
roll, 5 saat önce yazdı:

saklanma alanıda hindistan cevizi gayet güzel bende kendi terramda yuva olarak hindistan cevizi kullandımIMG_0676.thumb.JPG.359699d94ef518a55a8b1b2c7d041d12.JPG

Bana Hindistan Cevizinin Girişinin Tırtıklı Olmasının Hayvana Zararı Olucağını Söylemişlerdi. Gönderdiğiniz Resimde Tırtıklı. Hiç Zararı Oldu Mu

tarihinde Crested tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bana Hindistan Cevizinin Girişinin Tırtıklı Olmasının Hayvana Zararı Olucağını Söylemişlerdi. Gönderdiğiniz Resimde Tırtıklı. Hiç Zararı Oldu Mu
tırtık derken nasıl olduğuna gore değişir zarar verebileceğini düşündüğünüz kısımları duzeltin onun dışında fazla tırtıklı olmadığı surece birşey olmaz

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Crested, 17 saat önce yazdı:

Sizdeki Ürünün Adı Ne

exo terra multivitamin

Crested, 16 saat önce yazdı:

eğer girip çakibileceği yer yeterince genişse ve tırtıklar zarar verecek kadar değilse sorun olmaz yaklaşık 2 buçuk aydır benimle daha hiç bir sorun yaşamadık

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
roll, 3 saat önce yazdı:

exo terra multivitamin

eğer girip çakibileceği yer yeterince genişse ve tırtıklar zarar verecek kadar değilse sorun olmaz yaklaşık 2 buçuk aydır benimle daha hiç bir sorun yaşamadık

Peki,Geckonu Nerden Aldın? Ya da Hangi Satıcıdan? Bana Da Lazım Olabilir de Ondan Soruyorum :D 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Eksik yok gibi ama bence yem olarak dubia, tartar yada cırcır eklemelisin. Yalnız cırcır alırsan başka yemleri kabul etmeyebilir. Benim başıma gelmişti. Eğer meyve püresi verirsen multivitamine gerek kalmayabilir. En azından ben multivitamin kullanmıyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Eksik yok gibi ama bence yem olarak dubia, tartar yada cırcır eklemelisin. Yalnız cırcır alırsan başka yemleri kabul etmeyebilir. Benim başıma gelmişti. Eğer meyve püresi verirsen multivitamine gerek kalmayabilir. En azından ben multivitamin kullanmıyorum.
repashy nin değilse multivitamine kesinlikle ihtiyacın var hatta tam tersine karışık beslemede 2 haftada bir tamamen mamayla haftada 1 deniyor ve ekstra d3süz kalsiyum gerek diyenlerde var

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Grtrs, 2 saat önce yazdı:

tartara kapsül ile doğurduğu için bir kere kaçırırsam evi böcek basmasından korkuyorum.cırcır ise dediğin gibi hayvanı şımartıp başka yem yememesine yol açabileceği için onu da istemiyorum. dubia olabilir. dubia,morio ve un kurdu yeterli olur mu?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Crested, Bir saat önce yazdı:

tartara kapsül ile doğurduğu için bir kere kaçırırsam evi böcek basmasından korkuyorum.cırcır ise dediğin gibi hayvanı şımartıp başka yem yememesine yol açabileceği için onu da istemiyorum. dubia olabilir. dubia,morio ve un kurdu yeterli olur mu?

Morio ya gerek bile kalmayabilir. Zaten canlı adult değil ise morio yiyemez. Kısaca yeter. :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Grtrs, Şimdi yazdı:

Morio ya gerek bile kalmayabilir. Zaten canlı adult değil ise morio yiyemez. Kısaca yeter. :D

Yavru Morio Falan Yiyemez Mi?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Crested, 15 saat önce yazdı:

Yavru Morio Falan Yiyemez Mi?

Yavru morio yiyebilir ama bence gerek yok. Zaten çokta sağlıklı bir yem değil.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Grtrs, 8 saat önce yazdı:

Yavru morio yiyebilir ama bence gerek yok. Zaten çokta sağlıklı bir yem değil.

Tamam O Zaman Un Kurdu+Dubia Canlı Yem Olarak Yeterli Olur Mu

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
12 minutes ago, Crested said:

Tamam O Zaman Un Kurdu+Dubia Canlı Yem Olarak Yeterli Olur Mu

Başlangıç için uygun olur, ilerleyen zamanlarda tartara ilave edebilirsiniz. Cırcır a geçmek biraz düşünmek istiyor, uğraşı biraz daha farklı ve cırcır yedikten sonra canlı genelde başka bir böcek yemiyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AnılEr, 11 dakika önce yazdı:

Başlangıç için uygun olur, ilerleyen zamanlarda tartara ilave edebilirsiniz. Cırcır a geçmek biraz düşünmek istiyor, uğraşı biraz daha farklı ve cırcır yedikten sonra canlı genelde başka bir böcek yemiyor.

Tartaralar Kapsül İle Doğurdukları İçin Bir Dişi Kaçırırsam,Dişiyi Geri Alsam Bile Kapsül Bırakıp Bir Kaç Hafta Sonra Uyandığımda Evi Böceklerin Kaplamasından Korkuyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.